Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark Koevermans: 'Terechte vraag of achteraf competitie niet te vroeg is stilgelegd'

16 december 2020 12:17 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Mark Koevermans: "Terechte vraag of achteraf competitie niet te vroeg is stilgelegd"; image source: Pro Shots

In een zeer uitgebreid interview van Voetbal International wordt er met de algemeen directeuren van de vier grote clubs in Nederland teruggeblikt op afgelopen jaar. Mark Koevermans geeft daarbij aan zich niet te kunnen vinden in de uitspraken van Marc Overmars in maart dat de competitie direct moest stoppen. "Hij liep voor de troepen uit. Het was beter geweest als grote clubs samen naar buiten te komen. Daar was onderling contact over in die tijd, maar Overmars kwam daar ineens tussendoor met een vrij persoonlijk standpunt. Toen lag de discussie op straat", aldus Koevermans. "Bij Feyenoord waren we van mening: het is heel erg wat er allemaal gebeurt, maar we hebben heel wijze mensen van het RIVM en het kabinet die uiteindelijk prima kunnen bepalen of er nog gevoetbald kan worden. We waren ook nog in overleg met de overheid, maar door de uitspraken van Overmars kwam het in een stroomversnelling. Terwijl wij vonden: laten we in hemelsnaam de mensen volgen die er verstand van zouden moeten hebben."

De stelling wordt dan ook gedropt dat het achteraf gezien geen gek standpunt van Feyenoord was, omdat zelfs de tweede divisie van Polen nog werd uitgespeeld. "De KNVB wilde langer afwachten en bekijken hoe de crisis zich zou ontwikkelen, maar daar werd hier en daar anders over gedacht. En na de uitspraken van Marc Overmars schoot het alle kanten op", zegt de algemeen directeur van Feyenoord daarover. "Uiteindelijk kwam het erop neer dat premier Mark Rutte zei dat we moesten stoppen. Dan kan je geen kant meer op. En of die beslissing nou te vroeg is genomen? Achteraf, met de kennis dat vrijwel alle andere competities in Europa zijn afgemaakt, is dat wel een terechte vraag."

Volgens Koevermans is het duidelijk dat Feyenoord van de vier clubs financieel het hardst wordt getroffen. "Als je de cijfers van vorig seizoen pakt, is Feyenoord de enige van ons vier die verlies heeft gemaakt. Ajax, AZ en PSV hebben mooie cijfers door transfers, dat is bij ons minder. Ons transferresultaat is de laatste twee jaar niet goed", zo geeft hij aan. "Ons eigen vermogen is twintig miljoen, maar daar zullen wij wél dit jaar waarschijnlijk een deel van moeten gaan gebruiken als we ook het komend half jaar zonder publiek spelen. Wij zitten dus in een andere situatie. Als je dan met de andere clubs wel op één lijn moet komen, is dat knap lastig."

Meer op VI.nl
Tags

koevermans overmars hemelsnaam kabinet knvb nederland overheid polen rivm rutte stelling stroomversnelling transferresultaat

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane ado akkas arnesen barcelona bernard bestlander bozenik christos cisse danall diemers dumfries eredivisie hanegem kluivert linssen nederland prik pvv ramesoe rutte sandra schuiteman senesi slot vormer vvd wehrmann willykment