Feyenoord loopt in tweede helft uit naar ruime 0-3 zege in Venlo

13 december 2020 16:21

Feyenoord loopt in tweede helft uit naar ruime 0-3 zege in Venlo; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag een ruime zege weten te behalen op bezoek bij VVV-Venlo. In Limburg was de ploeg van Dick Advocaat met 0-3 veel te sterk. Jens Toornstra groeide uit tot man van de wedstrijd met twee treffers, terwijl ook aanvoerder Steven Berghuis tot scoren kwam. De treffers van Feyenoord vielen allemaal in de tweede helft in een tijdsbestek van nog geen tien minuten.

Feyenoord nam direct het initiatief en leek van plan om de slechte vorm van de afgelopen weken van zich af te willen spelen. Het leidde nog niet tot grote kansen, maar het was wel eenrichtingsverkeerd richting het Limburgse doel. Net in een periode dat VVV iets beter in de wedstrijd leek te komen kwamen juist de kansen voor Feyenoord. Orkun Kökcü raakte van grote afstand de lat, terwijl een goed schot van Steven Berghuis kon worden gekeerd door de doelman. Doelpunten vielen er niet in de eerste helft, zodat het met rust nog 0-0 stond.

Na rust kwam Feyenoord een stuk slechter uit de kleedkamer. Het bracht daarmee de thuisploeg helemaal terug in de wedstrijd en VVV kreeg na een klein uur dan ook een grote kans. Uros Spajic wist het schot van de Limburgers echter te blokken. Gezien het spelbeeld leek plotseling een doelpunt voor VVV dichterbij dan de voorsprong voor Feyenoord, maar daar dacht Jens Toornstra anders over. Na 70 minuten spelen schoot de middenvelder van afstand de bal op heerlijke wijze in de goal en zorgde daarmee alsnog voor de 0-1 van Feyenoord.

Het verzet van VVV leek daarmee gebroken te zijn. Helemaal toen Steven Berghuis nog geen vier minuten later voor de tweede treffer zorgde. De aanvoerder kwam goed naar binnen en schoot vervolgens zeer knap de 0-2 op het scorebord. Als VVV toch nog gehoopt had op een goed resultaat was dat enkele minuten later helemaal voorbij. Toornstra wist zijn tweede treffer van de middag te maken nadat hij een rebound in het doel schoot en de 0-3 was daarmee een feit.

Vlak voor die treffer was bovendien Leroy Fer binnen de lijnen gekomen. De middenvelder ontbrak afgelopen weken vanwege een hamstringblessure, maar is weer helemaal hersteld. Ook Luis Sinisterra stond toen al als invaller binnen de lijnen, maar de Colombiaan had tegen Wolfsberger AC al zijn rentree gemaakt. Helemaal ongeschonden kwam Feyenoord echter niet uit de strijd. Vlak voor tijd moest Steven Berghuis van het veld met een op het oog bovenbeenblessure. Aan de stand veranderde echter niets meer, zodat Feyenoord voor het derde seizoen op rij met 0-3 wist te winnen van VVV.