Transparent
Inloggen
Sluiten

Donderdag alles of niets voor Feyenoord

8 december 2020 17:31

Voor Feyenoord staat donderdag een alles of niets wedstrijd op het programma. In Oostenrijk zal er gewonnen moeten worden van Wolfsberger AC om Europees te kunnen overwinteren. Als de ploeg van Dick Advocaat gelijkspeelt of zelfs verliest zit het Europese seizoen er na donderdag al op. Een lastige opgave aangezien de wedstrijd in De Kuip nog met 1-4 werd verloren.

Drie keer eerder speelde Feyenoord in Oostenrijk in Europees verband. In het seizoen 1995/1996 was Rapid Wien de eerste tegenstander in de halve finale van de Europa Cup 2. De Oostenrijkers waren met 3-0 te sterk en gingen dus naar de finale. In het seizoen 2000/2001 ging de ploeg onderuit tegen Sturm Graz in de voorronde van de Champions League. In het seizoen 2003/2004 werd voor het laatst een officieel duel in Oostenrijk gespeeld. FC Kärnten werd toen met 0-1 verslagen.

Wolfsberger AC kende afgelopen weekend geen goede generale. De ploeg ging met liefst 4-1 onderuit op bezoek bij WSG Swarovski Tirol. Wolfsberger bezet in de eigen competitie de zevende plaats en moet gezien het verschil in punten vooralsnog strijden om niet te degraderen in plaats van te hopen om volgend seizoen weer actief te kunnen zijn in Europa.




Tags

oostenrijk wolfsberger advocaat gelijkspeelt generale graz karnten kuip opgave rapid sturm swarovski tirol voorronde wien wsg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.428 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki