Feyenoord stelt opnieuw teleur en speelt gelijk tegen Heracles

6 december 2020 14:08

Feyenoord stelt opnieuw teleur en speelt gelijk tegen Heracles; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag na wederom een barslechte vertoning gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo. In een duel waarbij nauwelijks kansen werden gecreëerd eindigde het duel uiteindelijk in 0-0. Heracles speelde bovendien een klein half uur met tien man vanwege een rode kaart.

Feyenoord begon uitermate zwak aan de wedstrijd. Omdat Heracles ook niet aan aanvallen dacht, was het hoogtepunt van het eerste kwartier de grasmat. Het veld in De Kuip lag er zoals altijd weer uitstekend bij. De Almeloërs kwamen wel steeds meer in balbezit en kregen niet veel later een enorme kans. Een uitstekende redding van Nick Marsman voorkwam een achterstand.

De ploeg leek daardoor wel wakker geschud te worden. Na een uitstekende aanval schoot Tyrell Malacia op de lat en weer enkele minuten later kreeg Nicolai Jorgensen een enorme kans na een geweldige lange bal van Marcos Senesi. De inzet van de Deen was echter de slap. Het bleek helaas maar een korte opleving, zodat het vooral weer genieten was van de grasmat.

Ook na rust begon Feyenoord zeer zwak. Heracles bleef de beste van het spel hebben, al kreeg het ook geen grote kansen. Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord een meevaller toen spits Bakis zijn tweede gele kaart kreeg en met rood van het veld werd gestuurd. Eindelijk ging de ploeg naar voren en kreeg het ook mogelijkheden. Tot echt grote kansen leidde het niet, zodat Heracles eenvoudig stand leek te kunnen houden. Diep in blessuretijd was er dan toch bijna de voorsprong voor Feyenoord maar een schot van Jens Toornstra werd van de lijn gehaald en de 0-0 eindstand was daarmee een feit.