Transparent
Inloggen
Sluiten

Uitermate zwak Feyenoord pakt een punt in eigen huis tegen Utrecht

29 november 2020 16:23
Foto: Pro Shots

Uitermate zwak Feyenoord pakt een punt in eigen huis tegen Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondag tegen heel slordig en vooral onnodig puntverlies aangelopen. Na een uitermate zwak duel werd in De Kuip met 1-1 gelijk gespeeld tegen FC Utrecht. Gezien het spelbeeld kreeg Feyenoord met een punt wellicht teveel, maar Lutsharel Geertruida zorgde er voor dat de ongeslagen status van Feyenoord in de Eredivisie in stand bleef.

Zoals vaker dit seizoen begon Feyenoord uitermate zwak aan het duel en gaf daarmee Utrecht al snel een enorme kans om de score te openen. Dankzij een zeer knappe redding werd een vroege achterstanmad voorkomen en niet veel later volgden nog enkele grote mogelijkheden voor de ploeg uit de Domstad. Feyenoord was daarnaast ook vlak bij een voorsprong toen verdediger Van der Maarel de bal bijna in eigen doel werkte. Het was echter Utrecht die duidelijk de betere partij was en als enige tot kansen kwam.

Met het nodige kunst en vliegwerk wist de ploeg echter zonder tegentreffers de rust te halen. In de tweede helft kwam Feyenoord iets beter voor de dag en leek Advocaat het systeem iets omgezet te hebben met Lutsharel Geertruida op het middenveld. Het was echter toch FC Utrecht die al snel de score opende via Van der Maarel, waarna niet veel later nog een enorme kans volgde.

Dat een kwartier later plotseling de 1-1 in het doel lag, was dan ook volledig uit het niets. Na een uitstekende aanval zorgde Geertruida voor een zeer knappe gelijkmaker. Wat volgde was een periode waarin Feyenoord opeens het betere van het spel had en Geertruida al snel bij een tweede treffer in de buurt kwam. Die inzet kon door de doelman worden gekeerd. Het bleek echter een korte opleving van de ploeg, want al snel had Utrecht weer de overhand. Marsman moest wederom meerdere keren reddend optreden, maar wist te voorkomen dat er nog meer tegentreffers vielen.

Vlak voor tijd was er nog een opmerkelijk moment met Nicolai Jørgensen. De Deen speelde wederom een zeer ongelukkige wedstrijd en werd in de slotfase van het duel dan ook gewisseld. De spits reageerde daar woedend op en gooide daarbij ook een van de stoelen weg. Op het veld gebeurde verder niets meer, zodat het duel in 1-1 eindigde.




Discussieer mee op de forums


Tags

utrecht geertruida maarel achterstanmad advocaat eredivisie gooide kuip kunst marsman opleving opmerkelijk reddend spelbeeld vliegwerk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki