Transparent
Inloggen
Sluiten

'Flink financieel verlies Stadion Feijenoord over afgelopen seizoen'

28 november 2020 12:59 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Flink financieel verlies Stadion Feijenoord over afgelopen seizoen"; image source: Pro Shots

RTV Rijnmond weet te melden dat Stadion Feijenoord een flink verlies heeft geleden over het seizoen 2019/2020. Uit de jaarcijfers blijkt dat het boekjaar is afgesloten met een negatief resultaat van 12,3 miljoen euro en is vooral het gevolg van de ontwikkelkosten van het nieuwe stadion. Ruim 8 miljoen euro hangt samen met de ontwikkeling van het nieuwe stadion. Het stadion zou zonder die kosten ook al rode cijfers hebben geschreven vanwege het wegvallen van de wedstrijden als gevolg van het coronavirus.

Het eigen vermogen van Stadion Feijenoord N.V. is gedaald naar 14 miljoen euro negatief. Om in de toekomst aan alle betalingsverplichtingen te kunnen blijven voldoen is er ingegrepen en geldt er vanaf 1 oktober een loonkorting voor al het personeel. Dit was per 1 juli al doorgevoerd bij de directie. Volgens het jaarverslag hangt de financiële toekomst van Stadion Feijenoord sterk af van het wel of niet doorgaan van het nieuwe stadion. Als in september 2021 wordt besloten dat het stadion er komt verwacht De Kuip dat het eigen vermogen weer flink toeneemt, omdat alle voorgeschoten ontwikkelkosten dan worden afgelost.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

ontwikkelkosten betalingsverplichtingen boekjaar coronavirus gedaald jaarverslag kuip loonkorting personeel rijnmond toeneemt voorgeschoten wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Tsjah Stadion Feijenoord dat krijg je ervan , als je stelselmatig wanbeleid voert. . . Laat de directie maar opstappen zou ik zeggen.
+2/-0

2 maanden geleden
Zoveel geblesseerden valt eenvoudig niet meer op te vangen
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heeft totaal niets te maken met het extreem slechte financiële beleid van Stadion Feijenoord.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.195 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

aanfluiting acardipane advocaat afglijden berghuis bozenik controleur counter dickie diemers fer gediplomeerde geertruida hanegem haps hassel heerenveen joey linssen noud persie pratto ramesoe senesi sinisterra slot toornstra veerman wehrmann wolf