Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord hoopt op meer dan 130 miljoen euro uit verkoop van aandelen'

14 november 2020 00:31 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Feyenoord hoopt op meer dan 130 miljoen euro uit verkoop van aandelen"; image source: Pro Shots

Feyenoord hoopt meer dan 130 miljoen euro op te kunnen halen met de verkoop van aandelen. Dat weet De Telegraaf te melden. In juni werd al gemeld dat vier partijen serieuze interesse hadden en dat aantal is nu zelfs nog opgelopen. Feyenoord wil echter nog niet aangeven hoeveel partijen zich bij de club hebben gemeld. Wel is duidelijk dat het merendeel uit de Verenigde Staten afkomstig is.

Feyenoord wil uiteindelijk 49 procent van de aandelen in de club van de hand doen en kan daarbij dus rekenen op veel belangstelling.
Tags

merendeel telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik weet het niet hoor kijk naar alle mislukkingen in het voetbal. Alleen clubs waar honderden miljoenen in gepompt worden haken soms aan. Hoeveel heeft van Seumeren blind in Utrecht gepompt en hoe gaat het nu? Lijkt toch een goede dure (elia, mahi, maher, rammelaar) selectie en dan sta je 9e. Hou er rekening mee dat je najax helaas niet in haalt dus geen directe CL wat essentieel is om door te groeien (elke debiel daar levert al 10 a 20 mln op). Dan hou je de onzekere voorronde CL over waar je geen beleid op kunt maken. Pisv gokt dat wel met waanzinnige transfersommen (max, baumgartl 10 mln) en salarissen (zahavi, gotze 2 a 3 mln). Dan moet je pisv inhalen. Als hun selectie 2 jaar bij elkaar blijft zeer lastig. En dan heb je AZ nog met geduldig verstandig beleid en een vergelijkbare jeugdopleiding en inmiddels najax achtig onterecht gehype (zie Oranje en verkoop Til). Vitesse is nu even goed. In principe zijn we gewoon nr 4 van NL en met veel geld/risico kan je nr 3 of 2 worden structureel. En de nieuwere generaties gaan veel minder naar ons stadion verwacht ik om verschillende redenen (e-sports, verwend, ongeduldig, individualistisch, uitgesteld kijken, last minute niet jaar van te voren seizoenkaart, interactief/VR thuis kijken, meer focus op grote buitenlandse clubs met name groeiende groep allochtonen met zonder migratie achtergrond, etc).
+1/-0

 
3 jaar geleden
Tuurlijk is het afwachten wat er gebeurd ,maar ik ben het oneens met je over utreg en 020.
Een verschil als nu qua budget dan zie je dat idd terug op de ranglijst.
Maar als wij ook een leuk budget hebben kun je het gat echt wel dichten .
Ik ben als je kijkt naar wat hun hebben te besteden niet onder de indruk .
Zelfs vorig jaar kwamen we dichtbij .
Gerichten aankopen ,en je goede jeugd wat langer kunnen houden ,straks een nieuw stadion ,en je wordt echt 1x in de 3 jaar kampioen.
Verder is utreg al jarenlang dom bezig .
Ze kopen heel veel waardoor coaches geneigd zijn om snel te wisselen .
Ook kopen ze op bepaalde posities veel.
Kijk naar het aantal aanvallende middenvelders en aanvallers .
Er zit totaal geen evenwicht in de selectie.
Psv laat zijn oren te veel hangen naar ,en zij hebben ook teveel dezelfde spelers.
Az blijft gewoon een opleidingsclub .
Zitten gewoon te dichtbij ajax net als utrecht hebben de fanbase niet .
Dit is hun plafond
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik bedoel ook dat je het uiteraard kan doen en dan hopen dat een deel van de opbrengst via vvf daar alsnog ook weer bij komt. Maar met de juiste partij. Wellicht Amerikaans of een ander ver land maar daar zijn ook slechte voorbeelden van (ManU). Ik hoop op een goede partij of combinatie van partijen! Maar najax haal je niet bij en nogmaals alleen CL telt helaas in de doorgeschoten groot geld verhoudingen. Dan kun je niet onder de indruk zijn van najax maar ze kapen alles en iedereen weg vanaf ca 15 jaar. Waar komen gebroeders Timber vandaan? En toptalenten az kapen ze weg of kopen ze gewoon. Dat wordt alleen maar erger.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Idd ze kapen jeugd weg nu.
Maar als wij het goed aanpakken met goed beleid kunnen we echt 1x in de 3 jaar kampioen worden .
Zelf jongens al zirkzee ake etcetc langer houden en wel verkopen voor veel.
Met een nieuws stadion etcetc ga je echt wel in de buurt van hun komen .
De keuzes van jeugdspelers veranderd dan ook .
En ajax is zeker niet feilloos qua jeugdspelers .
+1/-1

 
3 jaar geleden
Mee eens inderdaad.
Je kan met dit geld korte termijn succes behalen, beter is om de focus te leggen op zelf opleiden.
Feyenoord is nu bij een goed seizoen maximaal nummer 3 we zullen dat als supporters moeten accepteren.
+1/-1

 
3 jaar geleden
Nostalgisch onzin verhaal. Ajax is een NV, heel ander verhaal. Om te overleven en geen eeuwige middenmoter te worden heb je gewoon investeerders nodig. Tezamen met Feyenoord City kan er iets geweldigs groeien. De Arena in Amsterdam werd ook bedolven onder hysterische negatieve uitingen en artikelen maar zonder dat stadion had 020 het ook nooit gered.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Mee eens .
We moeten ook niet doen alsof ze nooit meer in te halen zijn .
Met idd investeerders en een nieuw stadion en goed gezond beleid kom je echt er wel .
+2/-0

3 jaar geleden
Afwachten maar. Ze zullen echt niet over één nacht ijs gaan. 51% blijft in Feyenoord's bezit
+1/-0

3 jaar geleden
Grappig dat we al begonnen zijn met het uitgeven van € 130 miljoen. Het bericht is ook tamelijk vaag ..."uiteindelijk wil Feyenoord 49% van de aandelen verkopen" ... De VvF hebben nu zo'n 45% van die aandelen in handen. Dus het eerste wat er gebeurt is het uitkopen van de "VvF" en daar ligt het eerste probleem. Niet alle "vrienden" willen verkopen, die zijn al jaren verdeeld over de koers van Feyenoord. Dus maximaal houdt Feyenoord er € 95 miljoen aan over. We moeten er ook niet blind vanuit gaan dat dit bedrag volledig in de selectie gestoken kan worden. Het stadionplan zal ook 'n belangrijke rol en bedrag toegewezen krijgen ... Immers die 4 investeringspartijen zullen er ook iets voor terug willen hebben.

Ik hoop dat Feyenoord uiteindelijk de selectie van 'n kapitaalinjectie kan voorzien van € 40-50 milj. En ja helaas betekent dat in de huidige transferprijs gekte 'n injectie voor de korte en kort/middelange termijn. En dan zal opleiden alleen renderen als je grondig je scoutingstaf reorganiseert die aan de slag gaan met 'n duidelijk spelersprofiel. Want er komt simpelweg te weinig door de laatste jaren. Het halen/kopen van talenten die minimaal 4j vastliggen zal dan prioriteit moeten zijn om minimaal de 2e plaats in NL veilig te stellen. Die voorronde CL is realistisch gezien het hoogst haalbare ... voor nu dan ... De [meer]waarde van spelers creëer je het beste op CL niveau dus dat moet het enige doel zijn voor de club. En als je niet kan kopen moet je hogere huur bedragen gaan betalen met bijv 2 jarige contracten. Feyenoord kan het zich ook niet meer permitteren om in 3-5 jaar 'n nieuw team op te bouwen. We moeten nu presteren om te investeren. Het beste zou zijn om in EL zo ver mogelijke te komen en zo extra geld/premies te scoren, plus toegevoegde waarde voor bijv Berghuis/kokcu. Ik ben er van overtuigd dat iedereen anders had gepraat als we 'n goede scorende spits hadden gehad ...?! Ja toch ;-) Dus haal 'n spits. Haal Pelle terug!
+2/-0

 
3 jaar geleden
Dat is altijd het grote probleem bij Feyenoord geweest, de onenigheid in het bestuur cq "vrienden van Feyenoord" Het eeuwige getwijfel en valse clubliefde heeft ons al enorm veel schade berokkend.
+1/-0

3 jaar geleden
Wat een paniekvoetbal als je alles moet geloven : er moet NU veel geld komen anders is de club verloren. Hahaha dat roept men al 20 jaar !

Ja , de VvF zal wel zien aan wie zij die 49% gaan verkopen , komende uit hun eigen netwerk uiteraard. Die raak je echt niet meer kwijt, of je moet in fabeltjes geloven :-)
+1/-0

 
3 jaar geleden
Op een herhaling van het Peter Boszkabouterdrama zit niemand te wachten. Ik hoop dat de heren hun gezond verstand wel blijven gebruiken.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Natuurlijk weet Feyenoord wat ze aan het doen zijn , met deze Amerikanen die ongetwijfeld uit de hoge hoed van van Bodegom gekomen zijn.

En als het allemaal door zou gaan, leidt dat tot verregaande inspraak op alle fronten in de organisatie voor de investeerders . Moet je daar dan op tegen zijn ? Ik denk het niet , want dit is toch wat men wil als het doorgaat ? Vaak ben je gewoon te bang als club om deze ingrijpende stap te zetten. En Feyenoord zet die stap misschien wél. Er zijn voorbeelden genoeg waarin het goed uitpakte , dus in die richting moet je maar denken want je oefent toch totaal geen invloed uit als supporter in dit soort besluitvormingen.
+2/-1

 
3 jaar geleden
Tja die "VvF" he ... daar ligt voor Feyenoord de uitdaging want om hen zover te krijgen om te verkopen zal er, in iig op papier, een sterk toekomst plan moeten liggen, ongeacht of het nieuwbouw of renovatie word. Wat dan ook weer 'n reden kan zijn voor sommige "VvF" om juist niet te verkopen. Kwa inspraak voor de nieuwe investeerders zal eea afhankelijk zijn van hetgeen Feyenoord biedt in de deal. We kunnen bijv. denken aan de verkoop van het huidige stadion met 'n symbolisch leasecontract afhankelijk van de bouw van 'n nieuw stadion. Laten we hopen dat er meer dan € 50 milj. voor het eerste vrijkomt ook al is dat misschien korte termijnplanning.

Maar goed het bedrag wat evt overblijft voor het eerste is wat mij betreft wel in goede handen bij Arnesen die toch wel bewezen heeft oog te hebben voor spelers die iets toevoegen aan Feyenoord 1. Teixera, Bozenik, Spajic en mss ook Conteh verder met Linsen en Diemers als logische keuzes. Geef Arnesen € 50 milj. om 3-4 echte versterkingen te halen en we doen de komende 3 jaar echt serieus mee. Ik denk ook niet dat we met Arnesen Peter Bosz-achtig mismanagement hoeven te verwachten. Het wordt echt tijd dat er knopen gehakt gaan worden op bestuurlijk niveau.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Voor 130 miljoen euro zullen de investeerders 2 zetels in de RvC krijgen , namelijk die van de uitgekochte VvF. Dan heb je het over verregaande inspraak op alle vlakken en ze kunnen alle voorstellen en ontwerpen die ze niet aanstaan blokkeren.

Indien Feyenoord 100 miljoen euro overhoudt aan de deal , had ik geen dubbeltje geinvesteerd in het 1e elftal. Dat komt later wel.
Nee , ik zou die 100 miljoen inleggen om de lening voor het nieuwe stadion van 225 miljoen euro bij Goldman Sachs terug te brengen naar 125 miljoen euro. Of misschien zelfs naar 100 miljoen euro indien mogelijk.

De vaste lasten voor rente en aflossingen wordt dan ineens een stuk gunstiger , evenals de leenvoorwaarden want je brengt een hoop geld mee. Dan kan het zijn dat je in plaats van 32 miljoen euro in de huidige situatie , terug gaat naar hooguit 12 miljoen euro. En dat is wat je wil : lage lasten. Vooral in het begin met al die onzekerheden.

Ik ben geen financieel expert , maar zo had ik het aangepakt.
+1/-0

3 jaar geleden
De waarde van die beursgenoteerde club uit Amsterdam is nu iets meer van € 300mln. Zij hebben een prachtige balans, met een enorm eigen vermogen en een verdiencapaciteit die minimaal 2x zo groot is als de onze. Ons bescheiden eigen vermogen verdampt dit jaar door corona, wij realiseren al jaren geen hoge CL opbrengsten meer, ontvangen bij transfers maar een fractie van wat men in Amsterdam binnenhaalt en sponsors bij hen in de rij staan en bij ons binnengebedeld en gesmeekt moeten worden. Als wij 49% denken te slijten voor € 130 mln dan schijnen er mensen te denken dat onze waarde voor een investeerder dus maar ongeveer 10% lager is dan die andere club. Niet op deze planeet. Dan moeten we ook niet vergeten dat we de aandelen van de vvf ook eerst nog eventjes moeten terugkopen als we vervolgens 49% opnieuw denken te verkopen. Als een vvf leest dat zijn aandelen volgens ons bestuur kennelijk nu zoveel waard zijn, dan kan dat terugkopen ook nog wel even een dingetje worden. Ik heb geen idee wat het nut is van het naar buiten brengen van dit soort luchtkastelen, of hoopt men op een miljardair die alleen websites leest en van onze club zijn hobby wil maken of zo? Zo niet, dan is het de zoveelste keer dat supporters worden beetgenomen, die € 130 mln gaat nooit van zijn lang zal zijn leven binnenkomen voor een minderheidsbelang en voordat er geld binnenkomt moeten de vvf eerst nog afgekocht worden. Ik vrees dat het water tot aan de lippen staat, er is in de transferperiode gehandeld alsof we vanaf oktober weer volle stadions zouden mogen hebben en dat in december iedereen corona vergeten zou zijn. Kortzichtigheid en onverantwoord gedrag, maar als je ziet dat alle clubs de kop in het zand steken, kun je moeilijk je betere spelers gaan verkopen en sportief de prijs betalen om te kunnen overleven. We hopen waarschijnlijk op overheidssteun (gaat er niet komen) of partijen met teveel geld en hart voor de club, want zakelijk gezien hebben we heel erg weinig te bieden helaas.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Voor die 130 miljoen worden de VvF ook uitgekocht, die weten dat allang uiteraard.Wat veel belangrijker is : De financiering voor het nieuwe stadion zou dan ook in 1 klap rond zijn want 100 miljoen houdt Feyenoord wel aan de deal over.

En dat nieuwe stadion maakt het voor de investeerders nog aantrekkelijker om de aandelen voor veel geld te kopen. Nou ja : 130 miljoen is voor hun peanuts, en ze krijgen veel macht en inspraak in de BVO Feyenoord.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.248 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen benita depay dumfries dutch frankrijk frimpong gakpo geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid montevideo nederland oranje rodriguez simons sobat stengs trauner veerman wieffer wijnaldum