Transparent
Inloggen
Sluiten

Martijn Krabbendam: 'Op de achtergrond weer gesprekken met potentiële investeerders'

10 november 2020 23:42 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Martijn Krabbendam: "Op de achtergrond weer gesprekken met potentiële investeerders"; image source: Pro Shots

Feyenoord overweegt wederom om in zee te gaan met investeerders voor een gedeeltelijke of zelfs volledige overname van de club. Dat meldt Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam in de Dick voor Mekaar-podcast. "Als je in januari die topwedstrijden ook nog zonder publiek moet gaan spelen, gaat het een zware wissel trekken. Ook op de financiën", aldus Krabbendam. "Feyenoord is niet voor niets al tijden bezig om te kijken op welke manier ze meer inkomsten kunnen krijgen."

Krabbendam gaat verder: "Het snelste blijft natuurlijk spelers halen, opleiden en weer verkopen. Je moet dan alleen wel mazzel hebben dat je de juiste spelers haalt en opleidt die wat waard zijn. Dat is de laatste tijd wat minder geweest bij Feyenoord, dus rest de club niets anders dan een deel of alle aandelen te verkopen aan investeerders. Vorig jaar zijn die Amerikanen geweest, dat is niet doorgegaan. Nu spelen op de achtergrond die gesprekken weer met potentiële investeerders. Die kopen dan de Vrienden van Feyenoord helemaal uit of kopen een deel van die aandelen, zodat de VvF misschien nog met één commissaris blijft zitten."

Volgens de clubwatcher is het voor Feyenoord nog de enige manier om de aansluiting bij Ajax en PSV te vinden. "Je moet als club denken is dit het of wil je nog een poging wagen om op een of andere manier de aansluiting te vinden. Dat kan alleen maar met geld", zo geeft hij aan. "Ik heb afgelopen zomer ook met Arnesen hierover gesproken. Hij zegt dat ook. Dat kan op deze manier binnen komen of spelers kopen en weer verkopen. Maar die bron staat op dit moment een beetje droog."

Meerdere partijen hebben interesse getoond. "Op de achtergrond zijn die gesprekken gevoerd. Ik weet helemaal niet in welk stadium die gesprekken zich bevinden", zegt hij daarover. "Het zijn buitenlandse partijen, maar ik dacht ook een binnenlandse partij met interesse. Het gaat om een kapitaalinjectie, zeker geen overname, waarin ze een deel van de aandelen kopen en Feyenoord met dat geld iets kan gaan doen."

Meer op VI.nl
Tags

krabbendam potentiele overname arnesen doorgegaan droog kapitaalinjectie mazzel mekaar opleidt podcast poging vvf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


8 maanden geleden
Die potentiële investeerders zijn absoluut op sluwe wijze verweven met de VvF, zonder dat men het doorheeft. Het zijn ook de enige echte vrienden trouwens, want zij helpen de club wel weer. Zullen nooit met domme spandoekjes staan zwaaien.

En zo komt men op slinkse wijze aan nog meer macht binnen de club 👍+👏
+1/-0

 
8 maanden geleden
Wat is daar slinks aan? Invloed in ruil voor investering, da's toch niet meer dan normaal?
+1/-0

8 maanden geleden
Krabbendam = aannames, veronderstellingen...etc. Nooit ECHTE info. Dus kappen hiermee.
+1/-0

 
8 maanden geleden
Idd deze man lult maar weet helemaal niks.
+2/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.080 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen bedreigen berghuis bijlow bozenik cda danall geertruida hanegem hassel herik jorien jumbo karlsson knvb kokcu kuijt lemic linksbuiten malacia ramesoe reclame schrik scouten senesi slot telegraaf til wehrmann