Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'We verliezen niet door de scheidsrechter, we verliezen door onszelf'

30 oktober 2020 00:44

Dick Advocaat gaf in gesprek met Fox Sports aan dat het vooral de eigen schuld van Feyenoord was dat er verloren werd van Wolfsberger AC. "Je kan wel de scheidsrechter verwijten maken, dat moet misschien wel een beetje, maar als je zo aan de eerste helft begint... Dan helpt de scheidsrechter niet om je daar over heen te zetten", aldus Advocaat. "We verliezen niet door de scheidsrechter, we verliezen door onszelf."

Gevraagd werd aan de trainer waar het mis ging bij zijn ploeg. "Als je zo makkelijk de penalty's weggeeft en zo slap er in gaat... Het was totaal niet nodig om die penalty's te geven. De scheidsrechter helpt dan ook nog onnodig mee in een thuiswedstrijd. Dan geef je het te makkelijk weg", zo gaf hij aan. "In de tweede helft komen we goed terug in hetzelfde systeem, alleen met Berghuis op 10. Toen gebeurde er iets met het elftal wat in de eerste helft niet gebeurde. Je moet dan op 2-2 en 3-2 komen. Op dit niveau moet je die vier honderd procent kansen benutten, maar dat heeft met kwaliteit te maken."

Advocaat was het eens met de opmerking dat de pit ontbrak bij zijn ploeg. "Ik kan ook wel een aantal oorzaken daarvoor aangeven, maar dat heeft weinig zin. Zondag moeten we weer spelen", zei hij daarover. "We hebben een aantal dingen gedaan. Spelers op posities neergezet, dat kan ook anders. Ik had Lutsharel centraal gezet. Je ziet dan toch dat Jens wat sneller is met het spel zien. Dat moet je die jongen niet kwalijk nemen, maar mij. Wij dachten dat hij het wel al zou zien. Hij is een rechtsback of een centrale verdediger."




Tags

advocaat berghuis fox pit slap weggeeft wolfsberger

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda