Zwak Feyenoord speelt ook gelijk op bezoek bij RKC

25 oktober 2020 18:35

Zwak Feyenoord speelt ook gelijk op bezoek bij RKC; image source: Pro Shots

Feyenoord is zondag opnieuw tegen zeer slordig en onnodig puntverlies aangelopen. Op bezoek bij degradatiekandidaat RKC Waalwijk eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. Namens Feyenoord kwamen Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps tot scoren.

Feyenoord begon nog goed aan het duel in Waalwijk. Het dicteerde de wedstrijd volledig, maar in de afwerking was het zeer zorgvuldig. Veel schoten ging hoog over het doel. De dominantie van Feyenoord was ongeveer halverwege de eerste helft voorbij en opeens vanuit het niets zakte het niveau heel hard naar beneden. Daar kwam na ruim een half uur een tegenvaller bij toen João Carlos Teixeira gewisseld moest worden vanwege een blessure.

Nicolai Jørgensen kwam als invaller binnen de lijnen, op een moment dat RKC al beter in de wedstrijd kwam. De Waalwijkers kregen al snel een goede kans, maar Justin Bijlow wist reddend op te treden. Mede daardoor stond het ook 0-0 met rust.

Na rust wist de thuisploeg al snel wel te scoren. Marcos Senesi liet zich eenvoudig omspelen en buiten de zestien werd de bal in het doel geschoten. Daar kwam enkele minuten later bovendien een blessure voor invaller Jørgensen bij, die naar zijn lies greep. Terwijl Christian Conteh al klaar stond om in te vallen wist de Deen wel nog de gelijkmaker in het doel te werken.

Ook met Conteh als spits bleef het niveau van Feyenoord bijzonder laag. Dat tien minuten voor tijd RKC-aanvaller John volkomen onbedreigd de 2-1 in de touwen kon schieten was dan ook wel te verwachten. Feyenoord leek af te stevenen op een nederlaag, de eerste in de competitie sinds het aantreden van Dick Advocaat. Een fantastisch schot van Ridgeciano Haps zorgde enkele minuten later echter voor de gelijkmaker. Omdat er in de resterende minuten niets meer gebeurde betekende het wel nieuw puntverlies tegen een club die normaal gesproken moet vechten tegen degradatie. Ook betekende het dat Feyenoord nu een heel jaar zonder nederlaag in de competitie zit. Toch iets om de speelronde met een beetje positief gevoel af te sluiten.