Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord begint Europa League met doelpuntloos gelijkspel

22 oktober 2020 22:53
Foto: Pro Shots

Feyenoord begint Europa League met doelpuntloos gelijkspel; image source: Pro Shots

De eerste Europese wedstrijd van Feyenoord in het seizoen 2020-2021 is geëindigd in een 0-0 gelijkspel. In Kroatië was het team van Dick Advocaat lange tijd de betere ploeg, maar in de slotfase moesten de Rotterdammers met man en macht verdedigen na een rode kaart voor Marcos Senesi. Dinamo Zagreb wist hier gelukkig niet van te profiteren. In de eerste helft miste Steven Berghuis een penalty.

Feyenoord begon sterk in het Maksimirstadion, dat met een paar duizend Kroatische toeschouwers gevuld was. Opvallend was de nieuwe rol voor Jens Toornstra, die Leroy Fer verving als verdedigende middenvelder. Een rol die hem goed leek te liggen. Op de plek van Toornstra was een plekje vrijgekomen voor Orkun Kökcü.

Binnen tien minuten kreeg Feyenoord een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, nadat Diemers in het strafschopgebied werd neergehaald door Jakic. De onbesuisde penalty van Steven Berghuis werd echter gekeerd door doelman Livakovic. Ook in het restant van de eerste helft bleef Feyenoord de boventoon voeren, al moest het rekening houden met gevaarlijke uitbraken van Dinamo Zagreb. Zo moest Justin Bijlow handelend optreden, toen een indraaiende voorzet gevaarlijk van richting werd veranderd. Met een katachtige reflex behoedde hij Feyenoord voor een achterstand. Toch waren de beste kansen voor de rust voor de Rotterdammers. Bryan Linssen kreeg de grootste: hij kopte van dichtbij recht in de handen van Livakovic, na een afgemeten voorzet van Mark Diemers. Ook Diemers zelf kreeg nog een kans, ditmaal was Linssen de aangever. Zijn inzet miste kracht en verdween voorlangs. Zo werd de rust bereikt met een brilstand.

De eerste grote kans na rust kwam opnieuw voort uit de tandem Diemers - Linssen. Laatstgenoemde werd oog in oog met de keeper gezet, maar zijn schot vloog recht in de handen van Livakovic. Zo had Feyenoord de wedstrijd volledig onder controle, maar liet de ploeg van Advocaat het vanavond meerdere keren na om op voorsprong te komen. In de 70e minuut kreeg de ploeg uit Rotterdam daar bijna het deksel voor op de neus, toen Ivanusec van dichtbij de openingstreffer voor de Kroaten leek te maken. Met een perfecte sliding wist Bart Nieuwkoop dat te voorkomen.

Het laatste kwartier van de wedstrijd moest Feyenoord met 10 man zien te doorstaan, nadat Marcos Senesi voor een lichte overtreding zijn tweede gele kaart ontving. Advocaat greep meteen in door Eric Botteghin in te brengen voor Orkun Kökcü. Even later werd Nicolai Jorgensen ingebracht voor Mark Diemers, om voorin meer balvastheid te creëren. Toch was het vooral overleven voor Feyenoord. Vrije trappen en kopballen waren de voornaamste wapenfeiten van de Kroaten, maar Bijlow bracht goed redding op een verre vrije trap van Orsic en op een schot van Ivanusec. Zo bleef het bij 0-0 en keert Feyenoord met een gelijkspel terug naar Rotterdam. Over de hele wedstrijd gezien had Feyenoord het meeste recht op een overwinning, maar in de slotfase kwamen de Rotterdammers een paar keer goed weg.




Discussieer mee op de forums


Tags

diemers advocaat linssen livakovic berghuis bijlow dinamo ivanusec kokcu kroaten senesi toornstra zagreb aangever afgemeten balvastheid behoedde botteghin boventoon bryan deksel ditmaal fer gevaarlijke handelend indraaiende jakic jorgensen katachtige kroatie laatstgenoemde macht maksimirstadion nieuwkoop onbesuisde orsic sliding tandem uitbraken voorlangs wapenfeiten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot tai thao timber tin wieffer yoda