Transparent
Inloggen
Sluiten

João Teixeira: 'Ik zie bij Feyenoord heel veel kwaliteit, veel techniek en overzicht'

22 oktober 2020 15:08 - VI.nl
Foto: Pro Shots

João Teixeira: "Ik zie bij Feyenoord heel veel kwaliteit, veel techniek en overzicht"; image source: Pro Shots

In een uitgebreid interview met Voetbal International geeft João Teixeira aan het totaal niet eens te zijn met de opmerking dat Feyenoord het normaliter vooral van hard werken moet hebben. "Ik hoor dat Feyenoord als bijnaam The Workers heeft. De arbeiders? Dat het een club is die het van hard werken moet hebben. Wat een onzin", aldus Teixeira. "Volgens mij begint sowieso alles daarmee, maar als ik zo om me heen kijk tijdens wedstrijden en trainingen, waag ik dat toch te betwijfelen."

Teixeira gaat verder: "Ik zie juist heel veel kwaliteit, veel techniek en overzicht. Als ik kijk naar jongens zoals Marco Senesi, Steven Berghuis, Mark Diemers, Orkun Kökcü, Jens Toornstra… Er zit veel voetbal in, terwijl we defensief ook sterk zijn en op de backposities ook nog snelheid hebben."

De Portugees is overtuigd dat Feyenoord dit seizoen kampioen kan worden. "Het gaat een heel zwaar seizoen worden, waarin we veel wedstrijden spelen, achter elkaar in korte tijd. De key tot succes is dan meer één ding: consistentie. Zorgen dat je de minste fouten maakt en daarmee de meeste wedstrijden wint, of tenminste niet verliest. Wie dat het best uitvoert, wordt kampioen", zo geeft hij aan. "Als ik dan naar Feyenoord kijk, zie ik een ploeg waarvan het in ieder geval moeilijk winnen is. Maar zelf kunnen we met onze kwaliteiten altijd doelpunten maken en ook nog eens goed voetbal spelen. Als we dat weten, moeten we er ook in geloven. Dat vind ik net zo belangrijk, dat je vertrouwen en gelóóf hebt dat je kampioen kunt worden. Ik kan geen reden bedenken waarom ik er dan niet in zou mogen geloven.

Meer op VI.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

teixeira backposities berghuis betwijfelen consistentie diemers kokcu onzin portugees senesi toornstra uitvoert waag workers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
En dan zeggen ze dat alcohol geen kwaad kan🤦‍♂️🤦‍♂️
+1/-0

 
2 maanden geleden
Heb je nu alweer te veel gezopen dan joh?
+1/-0

2 maanden geleden
Als je na twente thuis en sparta thuis 2 punten over houdt, wordt je sowieso geen kampioen. De kampioen gaat ca 80 a 85 punten halen. Dus ca 20 verliespunten. In de topwedstrijden verlies je er sowieso 8, dan mag je er verder 12 verliezen. Als je nu na een makkelijk programma al op 4 zit is het klaar helaas. Najax en Pisv schat ik iets hoger in.
+1/-0

2 maanden geleden
Ook de ''concurrenten'' laten punten liggen in deze vreemde competitie die zich aandient.Zonder publiek is het een horrorscenario,wat overigens voor elke club merkbaar is.Zelfs met een supertalent zoals Ihattaren die geen potten kan breken wanneer het erop aankomt is ook PSVAU. totaal machteloos en stuurloos.Ook Kockcu is daar een meer dan voorbeeld van,vrees dat die het ook niet gaat redden....
+1/-0

2 maanden geleden
Voor Sparta zag je het alweer aankomen: teveel spelers gaan roepen dat we wel een kandidaat zijn voor de titel. Zoveel onmacht tegen rechterrijtje clubs betekent dat je zeker geen kampioen kan worden dit seizoen. Het is te hopen dat de concurrentie uit Amsterdam niet al heel vroeg in het seizoen mijlenver voorstaat op de rest. In dat opzicht wat Groningen uit een opsteker, maar zie ik hen helaas toch echt niet vaak verliezen dit seizoen. Als wij in januari een of twee betere spelers moeten verkopen omdat op dat moment duidelijk is dat COVID een financiële mokerslag is geworden (wanneer wordt bepaald of seizoenskaarthouders terugbetaald moeten gaan worden, want de overgrote meerderheid heeft toch onder het voorbehoud betaald dat men wel wedstrijden moet kunnen bezoeken?) dan is plek 4-5 het hoogst haalbare. De club uit Amsterdam, PSV en zelfs AZ hebben veel meer reserves dan wij en zingen het dit seizoen makkelijk uit zonder ingrepen + er is altijd wel een club die een seizoen verrast en boven zijn begroting speelt.
+2/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alleenheersers autonomie azarkan bannis buitenstaanders corona danall dirkteur fer fortuna geertruida goldman hanegem haps herik inspraak jong jorien kuip ramesoe sabau sachs sini spoedige vente vvf wehrmann zetels