Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord behaalt ondanks coronavirus positief bedrijfsresultaat

21 oktober 2020 12:15 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord behaalt ondanks coronavirus positief bedrijfsresultaat; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft via de officiële kanalen bekend gemaakt dat het over het boekjaar 2019/2020 een positief bedrijfsresultaat heeft behaald van 500.000 euro euro. Het boekjaar wordt wel met een netto resultaat van 6,7 miljoen euro negatief afgesloten omdat het resultaat op transfers bijna 9 miljoen euro negatief was. De club had op 30 juni 2020 een eigen vermogen van 18,6 miljoen euro en behoort volgens de KNVB tot de financieel gezonde clubs.

Volgens financieel directeur Pieter Smorenburg is het een compliment aan de organisatie dat het seizoen ondanks de coronaperikelen in de plus afgesloten kon worden. "Maar zeker onze trouwe achterban verdient hiervoor de credits. Zowel de supporters als onze zakelijke relaties hebben Feyenoord enorm geholpen door massaal af te zien van de compensatie voor niet-gespeelde wedstrijden", aldus Smorenburg. "Mede daardoor hebben we het negatieve financiële effect van corona voor dit boekjaar nog enigszins beperkt kunnen houden tot 2,5 miljoen euro. We zijn daar enorm dankbaar voor!"

Het forse negatieve transferresultaat was een bewuste keuze. "We hebben de selectie bewust bij elkaar gehouden en dus geen afscheid willen nemen van onze belangrijkste en meest getalenteerde spelers", zo geeft hij aan. "Ook is er bescheiden geïnvesteerd in talentvolle jonge spelers. Door hen aan te trekken en te behouden hopen we sportief succes te behalen. Wat uiteindelijk dan ook weer leidt tot meer inkomsten en hogere transfersommen in de komende jaren."

Over het lopende boekjaar is het lastig om al uitspraken over te doen. "De toekomst laat zich dezer dagen helaas nog slechter voorspellen dan normaal", zegt Smorenburg daarover. "Maar we zijn een flexibele, strijdlustige en nog steeds gezonde organisatie. Door alle zeilen bij te zetten, onder meer door loonoffers van alle medewerkers, doen we er alles aan deze periode zo goed mogelijk door te komen."

Meer op Feyenoord.nl


Tags

boekjaar bedrijfsresultaat smorenburg behaalt coronavirus bescheiden corona coronaperikelen credits dezer flexibele getalenteerde knvb loonoffers netto strijdlustige transferresultaat trouwe voorspellen zeilen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
O jee, daar komen weer allemaal reacties op van financiële specialisten die het verschil tussen banksaldo en eigen vermogen nog niet eens weten. Ben benieuwd...
+1/-0

2 maanden geleden
De grote vraag is hoe de club dit seizoen denkt de liquiditeit en uiteraard ook het resultaat (en dus het vermogen Vuistje) op peil te houden als veel seizoenkaarthouders terugbetaald moeten zodra in de komende periode duidelijk wordt dat er heel lang geen publiek bij de wedstrijden naar binnen mag. Daarnaast moet je er in dat scenario rekening mee houden dat veel sponsors / box huurders ook gaan weglopen. Iemand zal dan misschien wel zo € 30 mln in de club moeten steken om ervoor te zorgen dat de salarissen en rekeningen betaald kunnen blijven worden. Ik vermoed dat er bestuurders zijn die maar wat graag Senesi of Kökcü hadden verkocht in de zomer om het wat langer te kunnen uitzingen.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.247 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alleenheersers autonomie azarkan bannis buitenstaanders corona danall dirkteur fer fortuna geertruida goldman hanegem haps herik inspraak jong jorien kuip ramesoe sabau sachs sini spoedige vente vvf wehrmann zetels