Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord opent Europees seizoen op bezoek bij Kroatisch recordkampioen Dinamo Zagreb

20 oktober 2020 13:46

Donderdagavond begint voor Feyenoord het Europese seizoen. In Kroatië zal de ploeg van Dick Advocaat het opnemen tegen Dinamo Zagreb, de kampioen van Kroatië en ook weer de huidige koploper. Dinamo Zagreb wist in de laatste vijftien seizoenen liefst veertien keer landskampioen te worden. Alleen in het seizoen 2016/2017 bleek Rijeka uiteindelijk net te sterk. Met een voorsprong van respectievelijk 25 en 15 punten werden ze afgelopen twee seizoenen zelfs met grote overmacht landskampioen.

Waar Feyenoord dit seizoen nog niet actief was in Europa hebben de Kroaten al enkele wedstrijden in de benen zitten. In de voorronde van de Champions League werd na strafschoppen gewonnen van Roemeens kampioen CFR Cluj, maar een ronde later bleek het Hongaarse Ferencváros net te sterk. In de laatste voorronde van de Europa League werd vervolgens wel gewonnen van FC Flora uit Estland.

Dinamo Zagreb speelde nog nooit eerder een officiële wedstrijd tegen Feyenoord. Wel speelden ze in totaal 16 wedstrijden tegen andere Nederlandse clubs, waarvan er 3 werden gewonnen. In zowel het seizoen 1998/1999 als in 2007/2008 werd Ajax verslagen, terwijl in 2008/2009 werd gewonnen van NEC. De laatste zes wedstrijden tegen Nederlandse clubs eindigden in vijf nederlagen en een gelijkspel. De Kroaten wisten in het seizoen 1966/1967 de Jaarbeursstedenbeker te winnen, de voorloper van de UEFA Cup. Leeds United werd toen over twee wedstrijden verslagen nadat eerder onder meer van Juventus en Eintracht Frankfurt werd gewonnen.

Voor Zeljko Petrovic zal het een bijzondere wedstrijd worden. De assistent-trainer van Feyenoord kwam in het seizoen 1990/1991 uit voor Dinamo Zagreb en werd na een jaar al overgenomen door het Spaanse Sevilla.




Tags

dinamo zagreb kroaten kroatie voorronde advocaat cfr cluj eintracht estland ferencvaros flora frankfurt hongaarse jaarbeursstedenbeker juventus leeds overmacht petrovic rijeka sevilla uefa zeljko

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki