Transparent
Inloggen
Sluiten

Zondag de eerste stadsderby van het seizoen

16 oktober 2020 09:41

Zondag staat de eerste Rotterdamse derby van het seizoen op het programma. Feyenoord neemt het dan in eigen huis op tegen Sparta Rotterdam, de ploeg die een belabberde seizoenstart kende. Na nederlagen tegen Ajax, Vitesse en PEC Zwolle volgde er wel een verrassend gelijkspel tegen AZ. Na een 0-4 achterstand en een gemiste strafschop van de Alkmaarders werd in de tweede helft toch nog een 4-4 uit het vuur gesleept.

Over alle competities gezien zal het zondag alweer de 69ste keer worden dat Feyenoord het in eigen huis opneemt tegen Sparta. Tot nu toe werd er 43 keer gewonnen, eindigde het duel 13 keer in een gelijkspel en 12 keer bleek Sparta de sterkste te zijn. Vijf keer wist Feyenoord met vijf doelpunten verschil te winnen. In de seizoenen 1989/1990, 1996/1997 en 2016/2017 werd met 6-1 gewonnen, terwijl 5-0 de eindstand was in de seizoenen 1984/1985 en 2001/2002. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Feyenoord treft zondag Wouter Burger, die dit seizoen op huurbasis voor Sparta speelt. Ook komt het tegenover Henk Fraser te staan, die van 1990 tot 2007 bij Feyenoord actief was als speler en jeugdtrainer. In het shirt van Feyenoord wist hij twee keer landskampioen te worden, won vier keer de beker en kon ook 1 keer de supercup op zijn erelijst zetten.




Tags

sparta stadsderby burger derby erelijst fraser gesleept pec seizoenstart supercup vitesse vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.026 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane benfica buitenom danilo dessers eigengereide geertruida hassel ivanusec kaliber klapper klinken kokcu kraaij kuijt malacia middenveldert nadien ofzo plafond schmidt senesi sinisterra slot tevroeg timber wehave wieffer willykment yoda