Transparent
Inloggen
Sluiten

Uroš Spajić: 'Ik ben kampioen geworden met Anderlecht en wil die periode weer herbeleven'

9 oktober 2020 10:48 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Uroš Spajić: "Ik ben kampioen geworden met Anderlecht en wil die periode weer herbeleven"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Uroš Spajić aan dat hij graag in Nederland wilde gaan spelen. "Heel graag, want ik weet hoe hier wordt gevoetbald", aldus Spajić. "Mijn ploeggenoot Tonny Vilhena vertelde mooie dingen over de club. En ik hou wel van druk. En dat is er als je voor Feyenoord speelt. Hier kun je om de prijzen spelen. Hier zit het stadion vol als straks iedereen weer naar het voetballen mag. Ik ben kampioen geworden met Anderlecht, ik wil die periode weer herbeleven bij deze club."

De Serviër mocht tegen Willem II zijn debuut maken. Hij houdt er echter niet van om zichzelf te praten. "Lekker even vertellen waar je goed in bent en hoe je speelt, dat vind ik helemaal niks. Op het veld moet het gebeuren, daar kunnen mensen zien wat je echt waard bent", zo geeft hij aan. "Tegenwoordig hebben er volgens mij opeens heel erg veel mensen enorm veel verstand van voetballen. Ik heb geen trek in een discussie over mijn kwaliteiten of iets dergelijks. Dat ik dit vind en zij dat."

Spajić gaat verder: "Ik heb één wedstrijd gespeeld. Fysiek was ik in orde en als mensen vonden dat ik opvallend rustig bleef: ik heb veel ervaring en veel grote wedstrijden gespeeld. Ik heb gedaan wat er van mij werd gevraagd. Met Marcos Senesi kan ik in het Spaans communiceren, omdat ik in het verleden vaak met Spaanstalige jongens heb gespeeld. Maar ik weet ook dat het nog maar een start was. Dat ik zeker nog niet in mijn grootste vorm ben, daar had ik te lang niet voor gespeeld."

Over de verdediger is het beeld ontstaan dat hij een keiharde verdediger is. "Dat beeld is echt iets uit mijn jonge jaren bij Toulouse. Daar was ik hongerig en gretig en vloog ik er nog weleens in. Dat leverde rode kaarten op", zegt hij daarover. "Maar wie de moeite heeft genomen om mijn hele loopbaan te bekijken, weet dat het al lang achter mij ligt. Ik ben ervaren, weet wat ik doe op het veld. Ik ben hier om te verdedigen. Dat lukte tegen Willem II, daar gaven we niets weg, maar we zijn pas net begonnen."
Discussieer mee op de forums


Tags

spajic anderlecht herbeleven uros communiceren hongerig nederland senesi spaanstalige toulouse vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Jammer dat hij gehuurd is, zonder koopoptie lijkt het helaas....:\(.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Hopelijk komt er een tijd dat Feyenoord dit kaliber speler gewoon kan vastleggen, dan pas kan je echt ieder jaar voor de titel gaan.
+1/-0

10 maanden geleden
Botje bankie en van Beek in de winterstop naar en KKD club. Zijn lichaam blijkt topsport niet aan te kunnen
+1/-0

 
10 maanden geleden
Botje zou ik nog wel willen aanhouden Willem,maar van Beek is inderdaad over en uit,en op dit moment moet Feyenoord het niet van de jeugd hebben want dat is een drama gewoon naar de kloten geholpen gelukkig is Brard weer terug om orde op zaken te stellen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Als zijn revalidatie geslaagd is gewoon naar Sparta sturen.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Dat is een mooie club voor hem,kan hij weer (tegen)doelpunten maken.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Beetje overdreven Feyenoord o15 won bijv gisteren met 3-8 bij najax. Je kunt de jeugdopleiding ook een complex aanpraten met zijn allen. Er hebben toen een paar individuele spelers flink geklaagd vanuit zichzelf geredeneerd. Geen jong op niveau ja dat scheelt qua stap van zeg 18 naar 21 jaar bij echte mannen voetbal. Maar we hebben/hadden bijlow, kokcu, malacia, nieuwkoop, geertruida, burger, hall (toptalent helaas lang geblesseerd), fer, jens en helaas weg gekaapt oa bogarde, zirkzee, chong, 2xtimber, lang, nog een paar naar najax. Als je die allemaal mee rekent valt het wel mee.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Ok,maar wat zit er nu op de bank?Ik kan me nog herinneren een jaar of 10 geleden bij de jeugd de een na de ander werd kampioen,Brard verliet Feyenoord en na een paar jaar was het niks meer.Maar goed je hebt gelijk wat betreft het positief blijven en met Frank Arnesen en Dick heb ik ook wel een goed gevoel die brengen het voetbal en vertrouwen weer terug in Rotterdam.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.073 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat alireza arne arnesen bane berghuis bozenik diemers hanegem hartjes hassel hehahondelul jansen koolwijk kuijt marciano north onzichtbaar pratto ramesoe senesi slot sporar teixeira til toornstra topverdediger vakkiek willykment