Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet verbiedt publiek bij voetbalwedstrijden'

28 september 2020 14:25 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet verbiedt publiek bij voetbalwedstrijden"; image source: Pro Shots

Maandagavond maakt het kabinet tijdens een persconferentie bekend dat er geen publiek meer is toegestaan bij wedstrijden in het betaald voetbal. Dat weet het Algemeen Dagblad te melden. De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge staat gepland voor 19:00 uur. Zaterdag kwam minister voor Medische Zorg en Sport Tamara van Ark al met de waarschuwing dat als er nog één incident plaats zou vinden op de tribunes er een verbod zou kunnen komen. In alle stadions werd keurig gehouden aan de coronaregels, maar desondanks komt er toch een verbod.

De NOS meldt dat de maatregelen vanaf dinsdag 18:00 uur in zullen gaan. Na drie weken zal het effect worden geëvalueerd.

Meer op AD.nl
Tags

kabinet minister ark coronaregels geevalueerd keurig nos rutte tamara zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Was te verwachten, ik hoorde net Kuipers op zijn persconferentie dit ook al als belangrijk punt noemen.

Vraag me wel af of er besmettingen bewijsbaar te relateren zijn aan het stadion bezoek.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Volgens mij gaat het meer om hoe mensen naar het stadion komen dan wat er binnen gebeurd, van wat ik hoorde.
+1/-0

9 maanden geleden
Als de minister op deze wijze wilt reageren, dan stel ik dat ze goed naar haarzelf moet kijken. Een voorstel doen om een gevolg aan te geven, om vervolgens het vervolg als leidend te bepalen is voor mij een gedachte dat ze incapabel is om deze functie goed te bekleden. De vroege bewoners van de VS, hadden voor deze handelwijze een uitspraak: gij spreekt met dubbele tong.
+1/-0

9 maanden geleden
Wat een kabinet. Besmettingen lopen op en wat doen we. Geen publiek bij het voetbal. Want al die besmette mensen zaten de afgelopen weken op een voetbaltribune? Rot toch op.
+1/-0

9 maanden geleden
Was te verwachten.
Gaat dit kabinet alle
seizoenkaarthouders compenseren
in plaats van de clubs.
Met deze haast wel zekere maatregel
wordt de sport de nek omgedraaid.
Nog niet te spreken over de horeca.
Met de (zeer) bepekte openingstijden
wordt een bloeiende bedrijfstak de nek omgedraaid.
+1/-0

9 maanden geleden
Dit is dus echte Paniek-voetbal, als je toch in de termen wilt blijven. Tot dusver lijken dè bronnen van besmetting (in deze tweede golf ) te zijn : 1) studenten hoger onderwijs, 2) uit vakantie teruggekeerden, 3) gezinnen thuis, 4) jonge mensen tot dertig jaar na feest, 5) teamsporters, 6) winkelpersoneel, 7) docenten middelbaar onderwijs. Groep 1 neemt lichtjes af, groep 2 neemt duidelijk af, groep 3 neemt sterk toe, groep 4 nam tot dusver toe en is nu stabiel, groep 5 neemt wat af, groep 6 neemt wat toe, Bron : GGD en RIVM.
Er is géén cohort van besmette supporters gekend.
Dus waar hebben wij het over ?
Juist, paniek-voetbal. En ja de politiek wil Scoren.
+1/-0

9 maanden geleden
Goede middag Feyenoord vrienden.waarom moet altijd Feyenoord op tv komen als er negatief nieuws te melden is.nooit over 020.die alles verzieken in onze maatschappy.maar komt door de Ajacces site op tv KNVB op rotten wat een roganistie is dat kijken niet verder dan Amsterdam en 25km omgeving. boycotten die handel Anton.v.Veghel
+1/-0

9 maanden geleden
Niet even kunnen wachten op het onderzoek van Casper van Eijck?? Dadelijk blijkt er dus in de buitenlucht op 1.5 meter niks aan de hand
+1/-0

9 maanden geleden
Gister in de trein naar het stadion,zat een man stoer te vertellen aan jonge kerels.
Dat hij net getest was maar dat hij schijt had aan de regels en toch ging.
Zaterdag bij mij kids wezen kijken bij onze plaatselijke club ,en ik wist niet wat ik zag .
Ouders die bij elkaar hangen ,schreeuwen etcetc
Zo lang dit soort figuren bestaan ,zullen de goedwillende er onder lijden .
En zijn de nieuwe regels gewoon een normale reactie van de regering .
+2/-0

 
9 maanden geleden
Goed punt! Wij verspreiden het virus, niet de overheid.
+1/-0

9 maanden geleden
Kunnen we de competitie niet gewoon afblazen? Dan roept de KNVB weer Ajax als kampioen uit. Ze staan immers eerste na drie wedstrijden. OK, gelijk met Heerenveen, ook in doelsaldo, maar in geval van gelijke stand beslist het alfabet
+2/-0

9 maanden geleden (gewijzigd)
Als ik het goed gehoord heb is men tot dit idiote besluit gekomen omdat het grootste risico op besmetting wordt veroorzaakt door de verplaatsing/transport van mensen/fans ...!!! Met andere woorden: niet het stadion is 'n besmettingsbron maar het OPENBAAR VERVOER!!! WTF?! Dit is de verantwoordelijkheid van regering en ambtenaren! Die doen hun werk dus niet. En daar moeten wij voor boeten??? Waanzin. Als er geen fans meer in het stadion mogen moet je consequent zijn en ook het OV dichtgooien!

De 2e besmetting hotspot zijn de supermarkten waar al maanden geen enkele corona regel meer wordt gehandhaafd .... Ik denk dat de politiek, VVD m.n., andere belangen nastreeft, die voor de happy-few, en geen enkel oog heeft voor wat goed is voor onze gehele samenleving.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Je kunt iedereen de schuld geven .
Maar we zijn diversen keren gewaarschuwd ..
De mentaliteit van veel mensen heeft tot dit geleidt niet de regering .
Heel veel mensen zien alleen wat niet kan ,en verzetten zich er tegen .
Maar er kan/kon nog steeds veel .
Het enige wat wij met zijn alle moesten doen is om ons aan wat regeltjes te houden .
Blijkbaar te moeilijk om te snappen voor sommige .
+3/-0

9 maanden geleden
Ik verwacht dat dit nog heel lang gaat duren ,want me n houd zich slecht aan de maatregelen en waar dit dan gebeurt dat is moeilijk te bewijzen
+1/-0

 
9 maanden geleden
Waar dit gebeurd dat is moeilijk te bewijzen !?.
Kijk om je heen zou ik zeggen
+1/-0

 
9 maanden geleden
Maatregelen kun je in duizend vormen en kleuren hebben, elke maatregel volgt echter een uitbraak, dus je zwalpt er altijd achter aan.
Vaccin is een dood straatje, duurt nog jaren en het gaat om een nog grotendeels onbekend non-humaan virus, voorlopig onmogelijk karwei, laat staan de productie, logistiek en de uitvoering van vaccinatie.
Dus, moeten we heel goed kijken, veel meer studie inzetten op : wie raakt besmet, hoe, waar, wie wordt ziek, hoe ernstig, wie komt op IC, sterfkans, welk profiel, hoe beschermen wij ouderen, chronisch zieken. We hebben prachtige blue tooth apparatuur, armbanden/horloges/plakkers waarmee men registreert bloeddruk, hartslag, temperatuur, zuurstofverzadiging, maar we doen er niks mee.
Zolang heel de wereld inzet op domme nikszeggende maatregelen en geen poot uitsteekt om er met volle kracht wetenschappelijk tegenaan te gaan ( en nee niet enkel de commerciële farmaceutische industrie ), zal het niets uitmaken.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Duurt geen jaren joh.
Volg het nieuws.
Verder is het heel makkelijk om de regering af te kraken.
Maar ga er maar aan staan.
Dit is/was nieuw ,dan is het moeilijk om maatregelen in eens klaar te hebben.
Dan maakt men idd fouten.
Maar de grootste fout maken de mensen die zich niet aan de regels houden .
Het is gewoon heel simpel hoe meer mensen het niet serieus nemen ,hoe meer besmettingen,hoe meer maatregeltjes .
Al het andere gezeur is niet relevant .
Er wordt te veel gepraat .
De mentaliteit /het besef moet terug
+1/-0

 
9 maanden geleden
Je kunt je een ons wachten tot iedereen alle regels hanteren gaat en dan nog, veel regels lijken uit de lucht geplukt, dan ga je niemand mee krijgen. Natuurlijk is het moeilijk om deze crisis aan te pakken, maar hoe meer regels en hoe diverser des te moeilijker. En ik blijf er bij, we kunnen heel wat moderne technologie gebruiken om niet enkel besmettingen te voorkomen maar vooral het ziek worden van ouderen en chronische hart-en longlijders, want dat moet het ( voorlopige ) hoofddoel zijn. Het vaccin is enkel de vette worst die lokt, meer niet. Simpele regelgeving, positieve conditionering, en geen gezeur van kleurcodes, tijdstippen, zoveel mensen hier en zoveel daar, hier wel en daar geen kapje, ... ook winkels en supermarkten kunnen strakker beleid voeren, veel supermarkt - managers verschuilen zich achter " de klant weet het zelf 't best ".
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen bedreigen berghuis bijlow bozenik cda danall geertruida hanegem hassel herik jorien jumbo karlsson knvb kokcu kuijt lemic lui malacia ramesoe reclame schrik scouten senesi slot telegraaf til wehrmann