Transparent
Inloggen
Sluiten

Bart Nieuwkoop: 'Ik wil sowieso een nieuw contract afdwingen'

25 september 2020 10:42 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Bart Nieuwkoop: "Ik wil sowieso een nieuw contract afdwingen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Bart Nieuwkoop aan dat dit een belangrijk seizoen voor hem is. "Ik heb nog een contract voor één jaar. Ik wil sowieso een nieuw contract afdwingen en laten zien dat ik in de basis van Feyenoord thuishoor", aldus Nieuwkoop. "Ik zit in een lekkere flow, al maanden. Op zulke momenten voel ik me vrij, ben ik gretig in het veld, zit ik kort op mijn man en heb ik het gevoel dat ik elk duel win als ik het rechtstreekse gevecht aanga."

De rechtsback hoopt ook vooral veel wedstrijden te kunnen spelen, iets wat hem in de vorige seizoenen door blessures niet lukte. "Ik was vorig seizoen op de goede weg. Door de coronacrisis werd het seizoen plotseling afgebroken. Maar het is waar dat ik in de jaren ervoor een paar keer pech heb gehad", zo geeft hij aan. "Maar daar zat bijvoorbeeld ook een hersenschudding tussen, dus het waren niet altijd de spieren of de hamstrings. Het zou mooi zijn als ik dit jaar dat aantal van twintig kan overtreffen. Ik heb heus wel eens gebaald in het verleden, maar dat zet ik makkelijk opzij. Mensen moeten je geen stempel geven als dat niet hoort. Door heel hard te werken sta ik er nog steeds. Niemand kan mij verwijten dat ik bij Feyenoord niet alles geef. Ik ga altijd volle bak om topfit en sterk te zijn."

In 2017 werd Feyenoord kampioen van Nederland. Van dat team zijn alleen Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen en Nieuwkoop zelf nog bij de club. "Ik ben verhuurd geweest, maar Feyenoord verlengde daarvoor al mijn contract en daar sprak vertrouwen uit. Ik ben er ook trots op dat ik nog steeds bij deze club zit", zegt hij daarover. "Ik vind het fijn om achter een man als Steven te spelen op de rechterflank. Ik ben er niet mee bezig of hij nog wel of niet kan vertrekken. In de groep spreken we daar ook niet over. Het team staat en wij vinden het goed zoals het is. We hopen gewoon dat het zo blijft."




Discussieer mee op de forums


Tags

nieuwkoop aanga berghuis coronacrisis hamstrings hersenschudding nederland rechterflank rechtstreekse spieren stempel telegraaf thuishoor topfit

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot dtk fitheid jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool marquis middenveldert milambo oosting peeters performance persie reds schreuder slot stengs there think twente will year yoda zerrouki