Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord aast zondag tegen ADO op eerherstel

24 september 2020 13:02

Zondagmiddag wacht voor Feyenoord de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Waar het seizoen voor Feyenoord niet denderend begon met onder meer een gelijkspel tegen FC Twente kennen de Hagenezen helemaal een slechte start. Met twee nederlagen staat de ploeg nog altijd op nul punten. Vooral aanvallend kent de ploeg veel problemen, aangezien in de eerste twee wedstrijden pas één keer op doel werd geschoten.

Over alle competities gezien speelden Feyenoord en ADO al 62 keer eerder tegen elkaar in Rotterdam. Feyenoord wist tot nu toe 42 keer te winnen, speelde 9 keer gelijk en verloor 11 keer. De grootste zege ooit tegen ADO werd bijna 60 jaar geleden bereikt. Op zondag 23 oktober 1960 was Feyenoord met 7-1 veel te sterk. Cor van der Gijp maakte die middag drie doelpunten, nadat ADO via een eigen doelpunt nog wel op voorsprong was gekomen.

De meest doelpuntrijke overwinning ooit was een stuk korter geleden. In het seizoen 2004/2005 werd de Eredivisie afgesloten met een 6-3 overwinning. Dirk Kuyt zorgde die middag voor drie treffers. Vorig seizoen ging het een stuk moeizamer. Feyenoord won toen met 3-2. Via benutte strafschoppen van Rick Karsdorp en Leroy Fer en een doelpunt van Luciano Narsingh stond Feyenoord al snel op een 3-0 voorsprong, maar zakte daarna ver weg qua niveau. Twee eigen doelpunten in de slotfase zorgden bovendien voor een spannend einde, maar de ploeg wist het wel vast te houden.

Een van de meest besproken edities vond plaats op 11 september 2016. Feyenoord won die middag met 3-1, maar het ging vooral om een actie van de supporters van ADO. Vanuit het uitvak werden vele honderden knuffels gegooid richting kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis die op de eerste ring zaten. Een initiatief dat vorig seizoen opnieuw werd herhaald. De actie in 2016 ging de hele wereld over en werd uiteindelijk ook genomineerd voor de FIFA Fan Award.

Voor Jens Toornstra wordt het een weerzien met zijn oude club, want hij maakte in het seizoen 2009/2010 in het shirt van ADO Den Haag zijn debuut in het profvoetbal. Hij zou in totaal 118 officiële wedstrijden het shirt van de Hagenezen dragen. Aan de kant van ADO hebben John Goossens en Michiel Kramer juist in het verleden bij Feyenoord gespeeld. Goossens kwam van 2012 tot 2014 tot 34 officiële wedstrijden voor Feyenoord, terwijl Kramer 81 keer het shirt mocht aantrekken.


Discussieer mee op de forums


Tags

ado middag aast eerherstel goossens kramer award denderend doelpuntrijke eredivisie fer fifa gijp herhaald karsdorp kinderen kinderziekenhuis knuffels korter kuyt michiel moeizamer narsingh ring sophia toornstra twente uitvak weerzien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat berghuis bijlow conteh danall diemers geertruida groningen hanegem haps jonk jorgensen kokcu kommer kuijt kutvoetballer kwel linssen nieuwkoop opkomende rkc senesi teixeira tomasson toornstra verliespunten voetbalvisie volendam vvv