Transparent
Inloggen
Sluiten

Mark Rutte: 'Voetbalsupporters moeten gewoon hun bek houden en de wedstrijd kijken'

21 september 2020 14:12 - RTL Nieuws
Foto: Pro Shots

Mark Rutte: "Voetbalsupporters moeten gewoon hun bek houden en de wedstrijd kijken"; image source: Pro Shots

Minister-president Mark Rutte heeft tegenover RTL Nieuws hard uitgehaald naar de voetbalsupporters van afgelopen weekend. Er verscheen op social media veel kritiek omdat er bij onder meer Feyenoord - FC Twente niet gehouden werd aan het schreeuw- en juichverbod. Rutte sluit zich volledig aan bij die kritiek. "Je moet gewoon je bek houden als je daar zit en de wedstrijd kijken. Niet schreeuwen", aldus Rutte.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb, voorzitter van de veiligheidsregio, laat via een woordvoerder weten dat eerst de rapportage van de wedstrijd afgewacht zal worden zodat meer duidelijk wordt wat er precies is voorgevallen. "We gaan daarna in beraad over vervolgstappen. Alle opties zijn open", zo gaf de woordvoerder aan.

Voorzitter van het Veiligheidsberaad Hubert Bruls liet eerder weten dat een juichverbod 'niet realistisch en niet handhaafbaar' is. Het RIVM blijft echter nog steeds achter dat verbod staan. "De regels zijn er niet voor niets. Het is bekend dat er risico op besmettingen is, tijdens het juichen en schreeuwen", zeggen ze daarover.

Meer op RTL Nieuws
Tags

rutte bek voetbalsupporters juichverbod aboutaleb ahmed beraad besmettingen bruls handhaafbaar hubert minister rapportage rivm schreeuw twente veiligheidsberaad veiligheidsregio vervolgstappen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


9 maanden geleden
Gelul met anderhalve meter kun je in de buitenlicht zo hard schreeuwen als je maar wilt
+1/-0

9 maanden geleden
Die Rutte gaat ook steeds meer denken dat-ie popi is met zijn 'gewoon je bek houden'. Doet-ie niet als zijn minister staat te knuffelen. Eitje.
+1/-0

9 maanden geleden
Rutte is zijn laatste goodwill kwijt die hij in het begin van de Corona-crisis had opgebouwd door op nuchtere en gestructureerde wijze met het probleem van virus, ziekte en verspreiding om te gaan. Zijn recente populistische geschreeuw zal goed gesmaakt worden bij de aanhang van andere clubs, maar het kiezerspotentieel van een flink deel van regio Rotterdam is hij nu verloren.
+1/-0

9 maanden geleden
T's en blijft een griezel altijd stoere praatjes en helaas trappen een hoop mensen in zijn leugens
+1/-0

 
9 maanden geleden
De clubleiding had moeten reageren. Slap. Wat Rutte doet is de gemakkelijkste weg, mensen opjutten en vuurtjes aansteken. Dat zie je er meer doen. Zeggen dat oplopen van besmettingen ne toename ziekenhuisopnames louter komt door die en die, en enkel op onverantwoord gedrag wijzen. Maar ondertussen wetenschappelijk onderzoek naar het virus, behandeling en preventie steunen en met multi-disciplinaire denktanks aan heden en toekomst werken is voor Rutte en vrienden een brug te ver. Roepen vanaf de kant, daar is hij sterk in.
+1/-0

 
9 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens hij probeert hetzelfde te doen als toen die Turkse minister probeerde hier even de boel op te ruien dat was zijn geluk en je zag gelijk de vvd zetels stijgen,maar dat de mensen daar nog in trappen is niet te geloven,deze man zegt wat en een dag later houd het op en hoor je er niets meer over,slappe hap is het
+1/-0

 
9 maanden geleden
In het begin van de persconferenties rond Corona had Rutte een goede houding : positief, ferm, empathisch, bindend. Vervolgens zag je hem niet meer, en nu Wilders en Klaver meer van zich laten horen begint meneer met grofheid en populistisch gezwam zieltjes te winnen. Ergerlijk is dat sportclubs zich ook van de domme houden. Want wie denkt dat je met anderhalve meter en wat stadion-maatregelen kunt bewerkstellingen dat supporters zich als schoothondjes gaan gedragen is dom of niet van deze wereld.
+1/-0

 
9 maanden geleden
Hij is wel slim weet dat zulke ferme uitspraken goed liggen bij de VVD achterban. Wordt volgend jaar gewoon weer de grootste omdat links verdeeld is en PVV en FVD met elkaar bezig zijn.
+1/-0

9 maanden geleden
Het idee dat voetbalsupporters 'hun bek kunnen houden en de wedstrijd kijken' is gewoon ridicuul. Zo werkt het niet. Supporters/fans reageren emotioneel op hun team, die reactie is niet rationeel.

Toen ik voor het eerst hoorde dat 'dit' een voorwaarde was waaronder supporters weer konden worden toegelaten, had ik al mijn bedenkingen. Maar ik denk dat het met de verspreiding niet zo'n vaart zal lopen in de buitenlucht, en als je maar voldoende afstand blijft bewaren.

Nu het aantal besmettingen weer stijgt en dan voornamelijk in grote steden, is het niet gek dat er kritisch wordt gekeken naar alle situaties zoals deze zich nu voordoen in die gebieden. Maar het probleem en de schuld bij de supporters leggen is gewoonweg onjuist; de maatregel en voorwaarden deugen niet. En daar is meneer Rutte zélf verantwoordelijk voor!
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.077 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika afrondende arne berghuis boer bozenik feyenoordtm frankrijk gaal geertruida gesnoerd hall hanegem hansen haps holmgren kokcu marcus marwijk molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot vasquez ven willykment