Matig Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Twente

20 september 2020 16:35

Matig Feyenoord komt niet verder dan gelijkspel tegen FC Twente; image source: Pro Shots

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor Feyenoord uitgelopen op een teleurstelling. In de eigen Kuip kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. De gasten kwamen via Cerny al na twee minuten op voorsprong. Voor Feyenoord maakte Berghuis voor rust vanaf 11 meter gelijk, maar na de rust vielen er helaas geen doelpunten meer.

In een zonnige Kuip trapte Feyenoord zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 8 maart af. De 13.000 aanwezige supporters zullen in de opstelling geen verrassingen hebben gezien: de vorige week nog geschorste Botteghin mocht weer plaatsnemen op zijn vertrouwde positie centraal achterin, waardoor Geertruida weer gewoon op rechts stond.

Ondanks de vertrouwde opstelling begon Feyenoord slordig aan de wedstrijd. Dat kwam de Rotterdammers snel duur te staan: een hakbal van Danilo bereikte Cerny, die al in de tweede minuut gretig de 0-1 binnenschoot voor de Twentenaren. Ook hierna bleef Feyenoord het lastig hebben met het compact spelende FC Twente. Via Linssen en Jørgensen probeerde het wel het een en ander, maar dit leidde tot niet meer dan een paar kleine mogelijkheden.

De strijdlust van de Rotterdammers leek echter te groeien, waardoor zij de eerste echte kansen wisten af te dwingen na ruim twintig minuten spelen. Een schot van Haps, een inzet van Senesi en een scrimmage na een corner stuitten echter op Twents verzet. Feyenoord bleef aandringen in het strafschopgebied van FC Twente, met succes. Nadat Geertruida aan de rechterkant werd neergetrokken door Oosterwolde, mocht Berghuis vanaf 11 meter aanleggen. Zijn penalty werd gekeerd door Drommel, maar voordat Berghuis de rebound kon binnenschieten werd hij omver geschoffeld door Pleguezuelo. Berghuis revancheerde zich vanaf de penaltystip met een ongenadig hard schot in de rechterhoek.

Na ruim een half uur spelen verliet Botteghin geblesseerd het veld, waardoor Geertruida net als vorige week in het centrum kwam te spelen en Bart Nieuwkoop op rechtsback ging spelen. Voor de rust was Feyenoord nog één maal dicht bij de voorsprong, maar ook FC Twente bleek met name via Menig en Danilo een aantal keer gevaarlijk. Gescoord werd er voor de rust echter niet meer.

Vlak na rust kreeg Linssen al binnen één minuut de mogelijkheid om Feyenoord op voorsprong te zetten: zijn schot verdween ruim over het doel van Drommel. Aan de andere kant had de Feyenoord-defensie de handen vol aan plaaggeest Menig: tweemaal was de linksbuiten van FC Twente gevaarlijk.

Na 65 minuten greep trainer Advocaat in: hij verving Bryan Linssen door Luciano Narsingh. Even later kwamen ook Robert Bozenik en de debuterende João Teixeira in het veld. Zij vervingen Nicolai Jørgensen en Orkun Kökcü. Een kleine tien minuten voor tijd leek Feyenoord een opgelegde kans te creëren, maar Haps gleed ongelukkig uit toen hij het strafschopgebied binnen kwam. In een twee-tegen-één situatie, twee minuten later, verspeelde ook Bozenik de bal op slordige wijze. Feyenoord kwam, op een kopbal van Fer na, dankzij het slordige spel simpelweg niet meer tot een slotoffensief, waardoor FC Twente vrij eenvoudig stand wist te houden. Het kwam dan ook niet verder dan een teleurstellende 1-1, ook omdat Berghuis en Narsingh drie opgelegde kansen in de blessuretijd niet wisten te benutten.

Volgende week zondag speelt Feyenoord opnieuw thuis, om 12:15 uur tegen ADO Den Haag.