Transparent
Inloggen
Sluiten

'Irritaties bij gemeente Rotterdam over trage besluitvorming Feyenoord over nieuwe stadion'

15 september 2020 20:54 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Irritaties bij gemeente Rotterdam over trage besluitvorming Feyenoord over nieuwe stadion"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat het geduld van de gemeente Rotterdam over de plannen van een nieuw stadion op begint te raken. Van de club wordt nu een 'ja' of 'nee' verwacht tegen de plannen. Op het stadhuis is de stemming gematigd positief, maar heerst er ook twijfel over de toewijding van Feyenoord. De gemeente houdt er rekening mee dat het stadion met 63.000 plaatsen niet gaat komen. Maandagochtend hebben burgemeester Ahmed Aboutaleb en verantwoordelijk wethouder Arjan van Gils gesproken met de raad van commissarissen van Feyenoord. Daarin zou zijn aangegeven dat de clubleiding zich nog altijd achter het project schaart, maar dat er intern nog een en ander besloten moet worden.

Het besluit van de club is al meerdere malen uitgesteld. Bij de gemeente is er irritatie over de trage besluitvorming en de gebrekkige communicatie van de club. Tegenover het AD laat clubwoordvoerder Raymond Salomon weten dat Feyenoord eind deze week, uiterlijk begin volgende week zal beslissen of het door wil gaan met de plannen voor een nieuw stadion.

Meer op AD.nl
Tags

gemeente besluitvorming trage irritaties aboutaleb ahmed clubwoordvoerder gebrekkige gematigd gils irritatie malen project salomon schaart stadhuis

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Begrijpelijk dat er goed nagedacht wordt over een dermate grote investering die deels ook door Feyenoord gedragen zal moeten worden.
Het zijn ook onzekere tijden momenteel.
+2/-0

3 jaar geleden
Nu weer een zielig stuk in het Ad van NAC mannetje Sjoerd Moussou. Het Ad is altijd tegenstander geweest en promootte Red de Kuip. Feyenoord mocht eens in de buurt kopen van hun clubje uit Mokum!
+2/-0

3 jaar geleden
Of je nou voor- of tegenstander bent; ik denk dat éénieder het ermee eens is dat er nu uiteindelijk iets definitiefs moet worden besloten. Het is een gebed zonder end. Dat alle betrokken partijen hier zo onderhand een baard van hebben gekregen is niet meer dan logisch.

Eén ding is zeker; de club is absoluut niet bij gebaat geweest dat het allemaal zolang heeft geduurd.

Persoonlijk denk ik dat die traagheid de club weleens een prachtig nieuw onderkomen zou kunnen kosten. Verschillende momenten afgelopen decennia is er niet doorgepakt, terwijl de omstandigheden en randvoorwaarden beter waren dan nu. Als de beslissing straks genomen wordt om (voorlopig) niet meer door te gaan met het project, kunnen we daar op terugkijken als een gemiste kans.

Eeuwig zonde.
+3/-0

 
3 jaar geleden
Of je nu voor of tegen f city bent er moet gewoon een nieuw stadion komen .
Geen renovatie gedoe,de kuip is gewoon op
Als iedereen dat nu eens gaat snappen zijn we al een heel eind.
Nu heb je tig kampen die allemaal in hun eigen straatje lullen .
De media doet ook nog een duit in het zakje en je hebt de soap die je nu hebt .
Als men zoveel van feyenoord houdt ga dan samenwerken
+2/-0

 
3 jaar geleden
Nee, niet alle betrokken partijen die al dan niet noodzakelijk zijn voor de totstandkoming van een nieuw stadion hebben het beste met Feyenoord voor. Er spelen veel te veel andere belangen, en daarmee krijg je de situatie waarin andere 'krachten' een te grote rol krijgen en de vrees blijft bestaan dat we met iets opgezadeld worden wat voor Feyenoord niet goed blijkt.

De hang naar renovatie en behoud van de Kuip komt mijn inziens mede voort uit het gevoel dat de beleving en sfeer die in het huidige stadion bestaat niet op de eerste plaats staat bij het ontwerp en het plan voor een nieuw onderkomen.

Natuurlijk is er daarnaast nog nostalgisch verlangen en een grote groep die uberhaupt niet wil dat er iets veranderd. Maar ik denk dat je een groot deel van de tegenstanders achter je kan krijgen door naar ze te luisteren en de randvoorwaarden die de beleving van een thuiswedstrijd in de Kuip maken zoals hij is top prioriteit te maken voor het ontwerp van een nieuw stadion.
+1/-0

3 jaar geleden
Of je nu voor- of tegenstander bent er moet gewoon gerenoveerd worden. De moeder van alle stadions in niet op of moe. Het bruist, de constructie staat als een huis (de nazi's waren destijds dusdanig zwaar onder de indruk dat zelfs zij het niet gesloopt hebben om hun oorlogsapparaat van het nodige staal te voorzien).
Stort je alsjeblieft niet in een veel te dure oplossing waarvan de inkomsten nog altijd ongewis zijn.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Kom jij ooit in de kuip !??.
Als je niet ziet dat dit stadion echt niet nog 30 jaar mee kan
Een likje verf ,wat nieuwe wc's daarmee blijven we niet meedoen .
En dan kun je na 10 jaar weer renoveren
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ja, uiteraard kom ik in de Kuip. De relevantie hiervan is me overigens compleet onduidelijk. Waar denk je dat mijn mening o.a. op gestaafd is dan...precies, de Kuip. De Kuip, die parel waarvan meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat renovatie een verstandige zet is.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Heeft er wel iets te maken want dan had je van dichtbij kunnen zien dat het stadion zeer gedateerd is .
Kijk naar andere stadions die finales en grote evenementen binnen halen .
Zelfs met een grote renovatie blijf je achter die stadions aan hollen.
En moet je blijven renoveren .
Ik ben ook niet voor feyenoordcity ,maar voor nieuwbouw .
Dat is de enige manier om een topclub te blijven
+1/-0

3 jaar geleden
Feyenoord City .... NOOIT doen. Niet alleen vanwege de idioot hoge kosten maar vooral omdat we dan net zo'n bagger veld krijgen als in 020!!! Een grasmat in 'n betonnen bak is ook na 20 jaar gebruik en 'verbeteringen' nog steeds 'n topclub onwaardige glijbaan. Ik hoorde er niemand over bij de journalisten maar vrijwel iedere international klaagde na Polen en Italië over het slechte veld in 020 .... Nu blijkt ook maar weer eens dat het probleem niet Gudde is/was maar vMerwijk die 15 jaar lang meer dan 20 miljoen heeft verkwist aan 'n fantasieloos ontwerp gebaseerd op architectuur en stedenbouw. En daar verdient Feyenoord helemaal niks aan. Dit is/was om de gemeente te verleiden in het nieuwe stadion te investeren. Feyenoord negeert ook allerlei plannen en visies die en goedkoper zijn, veel sneller te realiseren en echt veel meer opbrengen. En dat het huidige stadion 'op' is, is ook zo'n fabeltje. Want als dat zo is raken ze die 450 woningen die ze willen bouwen tussen en op het huidige staal geraamte echt niet kwijt. Met andere woorden die gaan echt wel 40-60 jaar mee. Dus geen sterk argument voor nieuwbouw.
+1/-1

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Buiten de kuip groeit geen goede grasmat !?.
Lekker in de kuip blijven met goed gras ,maar steeds meer een kut elftal erop is beter natuurlijk .
Er moet gewoon nieuwbouw komen of het nu feyenoordcity is of een ander project .
Renoveren lijkt goedkoper ,maar je blijft renoveren ,renoveren .
Verder denk ik dat ook jij of niet naar de kuip komt vaak ,of je ogen dicht zitten .
Het is gewoon een heel verouderd stadion
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ben jij bouwkundige dan? Ik wel namelijk. Ja ik kom regelmatig in de Kuip en ook beroepsmatig. Mijn vraag aan jou is kom jij weleens in andere stadions met dergelijke nep velden als in 020? Als jij denkt dat we met 'n nieuw stadion ook meteen 'n geweldig elftal op de mat kunnen zetten ben je niet echt van deze tijd ;-) Luister voor 'n armlastige club als Feyenoord is de bouw van peperduur kasteel al niet haalbaar, rente alleen al is € 40 miljoen/jaar, maar jij denkt dat we dan ook nog geld overhouden om 11 Rolls Royces te kunnen laten rondrijden ....? Idioot man. Volgens mij ken jij het hele plan niet eens laat staan de businesscase die erbij hoort. Is gebaseerd op wandelend publiek die voor het uitzicht naar de Kuip komt he. Als jij denkt dat we ineens meer concerten krijgen met zo'n duur stadion overschat je jezelf want de entreekosten voor bands zijn navenant duurder. Maar oke joh gaan we lekker op zo'n plastic veldje spelen. Waarom niet gelijk overstappen op kunstgras want dat is veeeeeeeel makkelijker joh ....
+1/-0

 
3 jaar geleden
Je kunt met de juiste mensen (en die hebben wij met beltman) ,gewoon een goeie grasmat krijgen in een nieuw stadion .
Verder kun je alles roepen hier maar het stadion is gewoon gedateerd.
Je kunt het oplappen ,maar groeien gaat gewoon niet meer.
Dat weet iedereen ,dat is gewoon ook te zien als niet bouwkundige.
Voor de rest ben ik over de hele wereld in veel stadions geweest .
Misschien niet zo mooi(maar goed wij kijken ook via een rood witte bril), maar wel vol andere mogelijkheden.
Wil je als feyenoord meeblijven doen ,kom je er niet met een opgelapte kuip .
Waar de capiciteit dan nog 45000 is met veel minder business seats etcetc dan byv de arena .
Zelfs met een opgelapte kuip zul je geen cl finale of echt grote evenementen naar de kuip halen .
Dit alles en dan na 10 jaar kun je weer renoveren
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.649 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane aramburu azzouzi backje biden bologna carranza caru containers eredivisie excelsior geertruida gijs groen jon kraaij mats milambo orban oussama rusland smal socrates timber trump twente ueda westen wieffer willykment