Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord behaalt moeizame eerste zege in Zwolle

12 september 2020 21:58
Foto: Pro Shots

Feyenoord behaalt moeizame eerste zege in Zwolle; image source: Pro Shots

Het seizoen 2020-2021 is goed begonnen voor Feyenoord. De traditioneel lastige uitwedstrijd tegen PEC Zwolle werd met 0-2 gewonnen, dankzij twee doelpunten van Steven Berghuis. Met een knap afstandsschot en een penalty maakte de aanvoerder het verschil voor de Rotterdammers, die bij vlagen veel moeite hadden met het fris ogende PEC.

In het MAC³PARK, voor het eerst sinds seizoen 2006-2007 weer gesierd door natuurgras, verscheen Feyenoord zonder Eric Botteghin en Jens Toornstra aan de aftrap. Botteghin - oud-speler van PEC Zwolle - moest door een schorsing aan de kant blijven en Jens Toornstra zag zich gepasseerd worden door aanwinst Mark Diemers. Bart Nieuwkoop speelde op de rechtsbackpositie omdat Lutsharel Geertruida de plek van de geschorste Botteghin overnam, in het centrum naast Marcos Senesi.

Ruim zes maanden na het laatste competitieduel (2-0 overwinning op Willem II) begon Feyenoord daadkrachtig aan de wedstrijd: al binnen vijf minuten hadden de Rotterdammers een voorsprong te pakken. Een vlammend afstandsschot van aanvoerder Steven Berghuis, die dankzij een stuit op het natte veld alleen maar harder leek te gaan, bleek onhoudbaar voor doelman Zetterer.

Ondanks de aardige eerste tien minuten wist Feyenoord het initiatief niet vast te houden. De ploeg van trainer Dick Advocaat zakte steeds verder in, waardoor PEC meer aan voetballen toekwam. De eerste kans die hieruit voortvloeide was in de 23e minuut, toen Reza Ghoochannejhad een teenlengte tekortkwam om een voorzet van Van Wermeskerken binnen te glijden. Nog geen minuut later verdween een afstandsschot van Lam rakelings langs de goal van Bijlow. In het restant van de eerste helft kwam PEC gevoelsmatig steeds dichter bij de gelijkmaker, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Aan de overzijde van het veld moest doelman Zetterer éénmaal optreden bij een schot van Jørgensen. De ruststand bleef zodoende steken op 0-1.

De eerste mogelijkheid na rust was in de 54e minuut voor de thuisploeg. Na een uitgespeelde aanval over links schoot Drost de bal een metertje naast. Voor Feyenoord kreeg Bryan Linssen een opgelegde mogelijkheid om de Rotterdammers naar 0-2 te schieten, maar de van Vitesse overgekomen aanvaller wachtte in kansrijke positie te lang met het overhalen van de trekker.

Halverwege de tweede helft kreeg Feyenoord, na goed doorzetten van Orkun Kökcü, een vrij goedkope strafschop van arbiter Bas Nijhuis. Dit cadeautje werd met alle liefde uitgepakt door Steven Berghuis, die de Rotterdammers vanaf elf meter op 0-2 bracht.

Tien minuten voor tijd stuurde Advocaat twee nieuwe spelers het veld in. De licht geblesseerde Bart Nieuwkoop werd vervangen door George Johnston en Robert Bozenik, matchwinner bij de vorige PEC Zwolle - Feyenoord, verving Nicolai Jørgensen. Niet veel later kwam ook Jens Toornstra nog in het veld. Hij verving de moegestreden Orkun Kökcü. In het slotoffensief dat volgde kwam PEC Zwolle niet verder dan wat ongevaarlijke schoten, waardoor de overwinning niet meer in gevaar kwam. Hiermee boekte Feyenoord een moeizame maar knappe zege.




Discussieer mee op de forums


Tags

pec berghuis botteghin toornstra advocaat behaalt kokcu nieuwkoop zetterer aftrap bijlow bozenik bryan cadeautje daadkrachtig diemers drost geertruida george gesierd ghoochannejhad hieruit johnston kansrijke lam liefde linssen matchwinner metertje moegestreden natte nijhuis ogende ongevaarlijke onhoudbaar overnam overzijde park rakelings rechtsbackpositie reza senesi stuit teenlengte tekortkwam toekwam trekker vitesse vlagen vlammend voortvloeide wachtte wermeskerken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.356 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kokcu kroes kuip madrid middenveldert milambo miljard praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda