Transparent
Inloggen
Sluiten

Hoofd performance Rick Cost: 'Spelen in Duisburg was onverantwoord'

12 september 2020 12:08 - RTV Rijnmond
Foto: Twitter Feyenoord

Hoofd performance Rick Cost: "Spelen in Duisburg was onverantwoord"; image source: Twitter Feyenoord

Achteraf gezien was het onverantwoord dat Feyenoord afgelopen maand in Duisburg twee wedstrijden op een dag speelde. Dat geeft hoofd performance Rick Cost van Feyenoord aan in gesprek met RTV Rijnmond. "Dat noemen wij katabool. In een voorbereiding wil je altijd groeien, dus van 45 naar 60 minuten en van 60 naar 75 en dan naar 90 minuten. Maar nu zijn we van 45 naar 120 minuten gegaan. Dat is niet een logische opbouw", aldus Cost. "Daar hebben wij een risico genomen. Een groot risico, want we hadden weinig wissels. Dan moet je maar hopen dat je weerbaar genoeg bent geworden in de afgelopen 3 à 4 maanden."

Het pakte voor Feyenoord wel goed uit. "Het mooie van het wel overleven betekent dat je grenzen opzoekt die je anders nooit opzoekt", zo geeft hij aan. "Dat vind ik ergens wel weer mooi. Wat kan het lichaam dan? Nou, blijkbaar meer dan wij denken."

Meer op RTV Rijnmond


Tags

duisburg onverantwoord performance opzoekt katabool opbouw rijnmond

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Of je hebt het gewoon mis en kon het wel...
+1/-0

reactie verwijderd


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat azarkan baseer behoudend berghuis blaak botteghin bozenik compact conthe diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen karsdorp kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop renderen sinisterra teixeira toornstra twente vleugel