Transparent
Inloggen
Sluiten

Nicolai Jørgensen: 'We hebben echt een goede ploeg'

11 september 2020 08:54 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Nicolai Jørgensen: "We hebben echt een goede ploeg"; image source: Pro Shots

Nicolai Jørgensen geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan veel vertrouwen te hebben in het nieuwe seizoen. "We hebben echt een goede ploeg. De selectie is alleen wel iets smaller dan gebruikelijk", aldus Jørgensen. "Maar de nieuwe jongens Mark Diemers en Bryan Linssen hebben zich snel aangepast. Ze passen er prima tussen. Het is afwachten wat de invloed is op lege of bijna lege stadions op de competitie. Iedereen weet hoe het er in een volle Kuip aan toegaat en wat voor impact dat heeft op de tegenstanders. Dat zal nu anders worden."

De Deen voelt ook dat Dick Advocaat in hem gelooft. "Hij is streng voor me als de situatie daarom vraagt, maar ik voel de steun en het vertrouwen. Dat is alles wat je als speler kunt verlangen van een trainer", zo geeft hij aan. "Advocaat heeft zoveel ervaring. Hij brengt plezier. Ik zou niet weten wat een jonge trainer beter zou kunnen doen dan onze trainer. Hij eist altijd 100 procent, geeft zelf ook alles. Maar tegelijkertijd kan hij lachen en dat vind ik een mooie combinatie."

Jørgensen kon voor het eerst in jaren weer een voorbereiding meedraaien. "De laatste seizoenen mislukte mijn voorbereiding inderdaad. Mijn voet en mijn knie speelden me toen parten. Het is zo belangrijk dat ik nu fit uit de voorbereiding ben gekomen, dat ik lekker wedstrijdminuten in de benen heb", zegt hij daarover. "Dat had ik als speler van Feyenoord eigenlijk alleen in het seizoen van onze landstitel, in de zomer van 2016. Dat werd ook meteen een topseizoen."


Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat lege bryan diemers eist kuip landstitel linssen parten smaller streng toegaat topseizoen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Nou maak het maar waar en hopen dat je heel blijft dit seizoen,het is al een goed teken dat je er weer vertrouwen in hebt mocht het niet zo zijn dan denk ik dat dit je laatste seizoen is bij Feyenoord.
+1/-0

2 weken geleden
Mooi dat hij fit en enthousiast is, nu maar hopen dat dit zo blijft.
+1/-0

2 weken geleden
De persafdeling is met hem aan de slag geweest. Steeds meer volgers spraken hun verwondering en irritatie uit over zijn voortdurend chagrijnige uitstraling in het veld. Als je zelf als een natte krant speelt, moet je gewoon keihard werken en uitstralen dat je heel dankbaar bent dat je ons shirt nog mag dragen. Sindsdien probeert hij bij interviews wat meer te lachen en komen teksten als hierboven. Ik lees overal dat andere spelers meer scoren omdat hij speelt en dat dit voor Bozenik niet geldt, maar ik heb nou echt niet de indruk dat hij echt gaten trekt of voorbereidingen heeft geleverd voor een heleboel goals van zijn medespelers, áls hij al speelde had hij het moeilijk genoeg om een bal aan te nemen of überhaupt aan het spel iets toe te voegen. Ik hoop echt dat hij weer in de buurt komt van zijn vorm van het kampioensjaar, maar ik ben bang dat zijn blessuregevoeligheid niet zomaar over zal zijn.
+1/-0

 
2 weken geleden
Mee eens @Berberis. Zijn mee voetballend vermogen laat hij vooralsnog alleen op trainingen zien. Deze voorbereiding en het afgelopen jaar hebben echt aangetoond dat hij in de echte wedstrijden zelden 'n betrouwbaar aanspeelpunt is/was. Wat dat betreft denk ik dat Bozenik niet echt heel veel slechter is. Maar deze 2 vergelijken is eigenlijk niet mogelijk. Jorgensen is 'n spits die als je met de punt naar achteren speelt misschien de betere keuze. Bozenik zal veel beter tot zijn recht komen als we met de punt naar voren gaan spelen. Met Kokcu of Teixeira heb je dan 2 tienen, dus met 2 controlerende middenvelders, die Bozenik kunnen wegsteken naar de goal. Ik hoop dat Advocaat beide varianten gaat spelen.
+1/-0

2 weken geleden
Zonder Advocaat was hij waarschijnlijk weg geweest, nu moet hij hem wel terug gaan betalen.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat azarkan baseer behoudend berghuis blaak botteghin bozenik compact conthe diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen karsdorp kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop renderen sinisterra teixeira toornstra twente vleugel