Transparent
Inloggen
Sluiten

John de Wolf: 'In de basis is iedereen helemaal fit en staan we er goed voor'

9 september 2020 16:21 - Life After Football // Paul Jeursen
Foto: Life After Football // Eva Roefs

John de Wolf: "In de basis is iedereen helemaal fit en staan we er goed voor"; image source: Life After Football // Eva Roefs

In een uitgebreid interview in het magazine van Life After Football geeft John de Wolf aan uit te kijken naar het nieuwe seizoen. "In de basis is iedereen helemaal fit en staan we er goed voor", aldus De Wolf. "Maar er zijn natuurlijk wel een paar spelers weggegaan. Ik denk dat er in de breedte nog wel twee of drie spelers bij moeten komen. Verder vind ik dat we Europees voetbal moeten halen en zo lang mogelijk bovenin mee moeten doen."

De assistent-trainer blikt ook terug op de periode dat hij als assistent-trainer naar Feyenoord kwam. "Op een maandagavond kreeg ik een telefoontje van Sjaak Troost. Of ik assistent wilde worden. Ik vroeg: Oké, ehm, per wanneer? Per direct, was het antwoord", zo geeft hij aan. "Ik had toen allerlei andere werkzaamheden. Bij FOX Sports bijvoorbeeld en ik trainde Spakenburg. Ik moest binnen twee dagen beslissen. Dat vond ik best lastig."

De Wolf gaat verder: "Natuurlijk wilde ik de job, maar ik moest ook mensen teleurstellen. Ik heb iedereen geprobeerd te 'pleasen' en zo veel mogelijk afspraken goed af te ronden. Ik had denk ik de gunfactor. Niemand zei een onvertogen woord toen ik gemaakte afspraken moest annuleren. De dag na het telefoontje zat ik bij Advocaat thuis. We keken elkaar tien seconden aan zonder iets te zeggen en wisten wat te doen. We hebben daarna misschien vijf minuten gekletst en toen zijn we gaan rammen. De chemie en klik was meteen super."

De voormalig verdediger vindt niet dat hij het Feyenoord van nu kan vergelijken met de tijd dat hij zelf nog als speler actief was in De Kuip. "Alles is zo ontzettend geprofessionaliseerd. Voeding, beweging, medische begeleiding, er heerst bij Feyenoord echt een fantastisch topsportklimaat", zegt hij daarover. "Dat kunnen mensen van buitenaf natuurlijk niet zien. Maar achter de schermen zijn tientallen mensen dag en nacht bezig met de club."
Tags

wolf telefoontje advocaat annuleren begeleiding breedte buitenaf chemie ehm fox gekletst gemaakte geprofessionaliseerd gunfactor job keken kuip life magazine onvertogen pleasen rammen schermen seconden spakenburg topsportklimaat troost voeding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Pff ja natuurlijk wil ook John verstereking voor in de breedte. In de breedte moet je vooral over the hill "gevestigde" namen halen, zoals Narsingh vorig jaar of Fer (ja sorry, ik zal er nooit een fan van worden) of Ozyakup. Nee toch, voor de breedte heb je Bozenik, Burger, Diemers, Geertruida, Conteh, jongens die (muv Diemers) nog wat waard moeten gaan worden en misschien basis kunnen worden na verloop van tijd. Namen kopen met korting geeft gemankeerde spelers, namelijk nooit veel geweest behalve op papier of veel te blessuregevoelig of te oud.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Daar is Feyenoordop1 het vast niet mee eens. Hij gaat het liefst shoppen in huize Avondrood 😉
+2/-0

10 maanden geleden
Breedte spelers klinkt negatief maar het gaat er om dat ze elkaar scherp houden en naar een grotere hoogte brengen vooral zoals Arnesen wil je moet presteren op europees nivo!

Daarom wijze woorden van Vidal. "Vandaag de dag heeft elk topteam 23 sterke spelers, die vechten voor hun plek en elke dag beter worden. Als je de beste van de wereld wil zijn, kun je niet aankomen met dertien professionals en een paar jonge talenten. Als je denkt dat je genoeg hebt aan je club-DNA, dan heb je het helemaal mis."
+1/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Helemaal mee eens @Marc. Dus de vraag is of de selectie voor minimaal 75% op niveau is? Ik denk van wel. En we hebben wel degelijk Feyenoord DNA in de ploeg met Bijlow, Malacia, Kokcu, Burger en Geertruida. Ook de midden leeftijdsgroep is sterk vertegenwoordigt, Berghuis-Senesi-Diemers-Haps-Teixeira, en we hebben prima ervaring, Fer-Botthegin-Toornstra-Linssen-Jorgensen-Narsingh, die voorop gaan in de strijd. En dan hebben we Bozenik, Sinisterra en misschien Conteh nog. Volgens mij 'n prima mix die ook in EL dit jaar goed voor de dag gaan komen. Hopen op 'n gunstige loting wat dat betreft want dan gaan we echt waarde op het veld creëren. In de competitie zijn we geen uitgesproken favoriet voor de titel maar die 2e plaats is zeker haalbaar. Wat de snelste weg is naar de CL ;-)
+2/-0

 
10 maanden geleden (gewijzigd)
Eens, zit je dus op 19/20 sterke spelers, moeten er dus nog twee bij.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika afrondende arne berghuis boer bozenik feyenoordtm frankrijk gaal geertruida hall hanegem hansen haps holmgren kokcu marcus marwijk molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot vasquez ven weghorst willykment