Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in Oostenrijk onderuit tegen HSV

28 augustus 2020 17:47
Foto: Pro Shots

Feyenoord in Oostenrijk onderuit tegen HSV; image source: Pro Shots

Feyenoord is vrijdagmiddag tegen de eerste nederlaag in de voorbereiding aangelopen. In Oostenrijk werd het trainingskamp afgesloten met een 1-0 nederlaag tegen Hamburger SV. Het zorgt er voor dat de ploeg van Dick Advocaat geen beslag weet te leggen op de Helden Cup. Feyenoord kreeg voldoende kansen om tenminste gelijk te spelen, maar kreeg de bal niet in het doel. Aanvoerder Steven Berghuis speelde een uur, terwijl Ridgeciano Haps zijn eerste minuten van deze voorbereiding maakte.

Feyenoord kwam er in het begin maar moeilijk aan te pas. Druk werd er wel volop gezet, maar er werden nauwelijks mogelijkheden gecreëerd. Pas na een half uur spelen volgde de eerste mogelijkheid, maar een stift van Steven Berghuis kon door de doelman worden gekeerd. De aanvaller liet zich daarna zien en zorgde met goede passes voor grote kansen voor Nicolai Jørgensen en Bryan Linssen. Zij kregen de bal beiden niet in het doel. De Deense spits kreeg vlak voor rust nog een enorme mogelijkheid na een grote blunder van de Duitse doelman, maar raakte toen de buitenkant van de paal.

De tweede helft begon hetzelfde zoals het begin van de wedstrijd. De kansen volgden moeizaam. HSV kreeg echter al snel de voorsprong te pakken. Het duurde lang voordat de mogelijkheden voor Feyenoord kwamen. Na 70 minuten spelen kreeg Róbert Bozeník een grote kans, maar een verdediger kon nog net voorkomen dat de gelijkmaker in het doel ging. Het bleek uiteindelijk de laatste kans voor Feyenoord in de wedstrijd, want in de resterende minuten gebeurde nauwelijks iets.

Het betekende dat het trainingskamp werd afgesloten met een nederlaag, omdat de ploeg vrijdagavond weer terugkeert in Nederland.




Discussieer mee op de forums


Tags

hsv oostenrijk berghuis trainingskamp advocaat betekende bozenik bryan hamburger haps linssen nederland ridgeciano stift

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Tja... dat was niet best maar leerzaam... Nu zie je wel het verschil als je tegen een fysiek sterke buitenlandse bundesliga geagiteerde (na de overtredingen) ploeg speelt...

Burger niet links central maar altijd rechts centraal zetten en ook moet hij verbeteren in de 1 tegen 1 dus met de wolf aan de slag en het kracht honk in. Maar dat is prima aan te leren is nog jong.

Nieuwkoop kan echt niet meer op rechts back... Had hem dan op het middenveld geprobeerd waar die voor is opgeleid waar geertruida nu speelde... En had geertruida als rechter centrale verdediger getest.

Jorgensen mist kansen... Linssen ook op een hoger niveau... en Narsingh mist de kansen altijd...

Kokcu kan fysiek niet op een hoger niveau mee. Zag je vorig jaar al in europa. En vraag me nog altijd af wat hij aan je middenveld toe voegt.
Zie nu eindelijk wat Advocaat voor ogen had met diemers die wil met zijn trap hem de opbouw laten verzorgen want ergerde zich vast aan het bal verlies van fer. Maar diemers op het middenveld dat werkte niet... Diemers werd ook wat onder gesneeuwt. En fer moet je niet meer op een andere positie op het midden veld zetten behalve verdedigend.

Berghuis moet er nog wat in komen...

Nee het is niet goed genoeg... Vooral creatief gezien is het nog niet best... Weinig snelheid op de vleugels...

Je word hier mss wel 3de, 4de of 5de mee... Maar men vergeet dat de 2de plek ook wel eens heel belangrijk kan zijn met een champions league voorronde... En dat word een lastig verhaal...
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Bij rust moet je gewoon 3-0 voor staan. Nicolai is over en sluiten. Allen maar zeiken en zeuren
De RB plaats is nog zwaar onderbezet!
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Klopt effectiviteit met jorgensen in de spits is drama maar Bozenik kan niet meevoetballen.

Waarom er niet word gepraat om de rechts back positie te versterken en er wel steeds word gepraat over het halen van een middenvelder en extra centrale verdediger is mij een raadsel...

Dan liever spelers testen als rechts back in de huidige selectie (narsingh, diemers, toornstra) En voldoen die niet een rechts back halen (huur karsdorp, leandro bacuna of fosu-mensah).

En geertruida gewoon als back up rechter centrale verdediger inzetten.

We missen gewoon snelheid op de vleugels... Of conthe dat gaat brengen... Dat je geen Elia haalde is een gemiste kans!

Mss kan je nog goedkoop voor een klein salaris de transfervrije assaidi halen en op trainen met die nieuwe performance trainer. Want we missen creativiteit en snelheid op de linker flank. Zeker tot sinisterra terug keert.

Zo gaan we ook niks presteren in Europa...
+1/-0

 
3 jaar geleden
nee Azarkan zie ik er wel bij gaan komen
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Azarkan is een prima technische voetballer ik zie er zelf ook wel wat in en kan renderen in de competitie. Maar in europa word die gewoon onder de zoden gestopt met zijn lengte en fysiek...

Die moet echt meer weerstand tegen komen en wedstrijden spelen voor hij echt kan uitgroeien tot een goeie basis kracht.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik ben het hier eens met allen die zien dat het echte probleem in de verdediging op de rechterflank ligt. Geertruida is inderdaad 'n cv [met snelheid] dus geef hem met de ervaringen die hij het afgelopen jaar heeft opgedaan 'n kans achter Botteghin. Nieuwkoop mist gewoon het niveau want hard naar voren rennen alleen is niet genoeg. Hij heeft geen goede voorzet en ook in de opbouw speelt hij liever, veilig, naar achteren dan de oplossing naar voren te zoeken. Het experiment met Geertruida op de plaats van Fer zou kunnen werken maar dat heeft tijd nodig, 1 a 2 seizoenen gok ik, en die tijd hebben we niet. Narsingh of Toornstra zie ik niet als optie voor rechtsback maar Diemers zou ik daar zeker proberen. Alleen het verdedigende aspect zou zijn zwakte kunnen zijn. Ik denk echter dat bijv. Berghuis liever 'n echte voetballer achter zich heeft dan 'n blinde, beperkte draver.

Jorgensen .... die had gister weer eens de verkeerde schoenen aan .... namelijk wandelschoenen. Blijkbaar kan hij het niet meer dan 1 in de 4 a 5 wedstrijden opbrengen om echt van waarden te kunnen zijn. Bozenik heeft mijn voorkeur maar staat hiërarchisch te ver weg. Zoals te zien was hoe Narsingh hem 2x oversloeg tegen Bielefeld bijv. Afijn beter nu verliezen dan in de competitie ;-)
+1/-0

3 jaar geleden
Ja beiden zijn stukken minder als Karsdorp, aanvallend was die echt een wapen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda