Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB dreigt met schorsingen voor Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida'

28 augustus 2020 13:48 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB dreigt met schorsingen voor Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida"; image source: Pro Shots

Het Algemeen Dagblad weet te melden dat Feyenoord woedend heeft gereageerd op de KNVB. De voetbalbond dreigt Justin Bijlow en Lutsharel Geertruida te schorsen indien beide Feyenoorders zich niet melden bij Jong Oranje voor de interland in Wit-Rusland. De clubleiding van Feyenoord is bovendien ook geïrriteerd dat de spelers persoonlijk zijn gebeld en dat dit niet gebeurd is richting de clubleiding zelf of de technische staf.

Technisch directeur Nico Jan Hoogma van de KNVB bevestigt dat het tweetal een schorsing riskeert. "Het kan niet zo zijn dat spelers van Feyenoord thuisblijven en dat andere clubs wel spelers afstaan. Iedereen is gelijk in deze", aldus Hoogma. "De dreiging van de schorsing voor Bijlow en Geertruida voor de eredivisie? Dat zijn gewoon de regels, die internationaal gelden. Die verzinnen wij niet."

Volgens Hoogma is het bovendien ook niet ongebruikelijk dat de spelers zelf werden gebeld. "De bondscoach heeft gewoon contact met z’n spelers", zo geeft hij aan. "Dat Feyenoord ze niet wil afstaan lazen wij ook bij jullie in de krant. Daar hadden we officieel van de clubleiding ook niets van vernomen. Daar heb ik Frank Arnesen ook over gebeld. Wij hebben gewoon aangegeven wat de consequenties kunnen zijn van het afmelden voor interlands."

Feyenoord wil beide spelers niet afstaan vanwege het coronavirus, dat ook in Wit-Rusland niet onder controle is. Bovendien is het daar ook politiek gezien zeer onrustig.

Meer op AD.nl
Discussieer mee op de forums


Tags

bijlow geertruida knvb hoogma rusland afmelden arnesen coronavirus dreiging eredivisie geirriteerd jong lazen ongebruikelijk oranje schorsen vernomen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


1 jaar geleden
Belachelijk gezondheid staat voorop! Stuur huisadvocaat Van Benthem er maar op af, de schrik van Zeist.
+1/-0

1 jaar geleden (gewijzigd)
Wordt echt gek van die nvb jezus. Geen bekerfinale, Jong Feyenoord naaien met promotie/degradatie regeling, eric b geschorst en nu dit. O is net achterhaald dit denk ik door bericht uit den haag over uitzondering internationals...
+1/-0

1 jaar geleden
De regels die internationaal gelden ...? Nog de KNVB nog de UEFA bepalen dit. Het Nederlandse kabinet is verantwoordelijk voor de regels. Regels die bepalen dat als iemand terugkeert uit 'n risico gebied dat dan 'n minimum quarantaine is verplicht van 10 dagen. Volgens mij is daar geen ontheffing voor, en nog afgezien van de idiote gezondheid risico's. Feyenoord had er slimmer aan gedaan om eerst contact te zoeken met de andere betrokken clubs waardoor je 'n gezamenlijk standpunt in had kunnen nemen. De ECV is de organisatie die hier weer niet thuis geeft en 'n gebrek aan effectief leiderschap ter bescherming van het product Voetbal ten toon spreidt.
+1/-0

willem van Hanegem (geschorst)
1 jaar geleden
Alweer teruggedraaid door de uitspraak van de minister
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
@f-N-W-A
Helemaal mee eens! Gudde is een licht gewicht dan krijg je dit...

@Marc Acardipane
Helemaal eens zet de huis advocaat er maar op. Ook omdat het er op lijkt dat de KNVB clubs ms niet gelijk behandeld...

@Kuytebijter
Precies apart dit...

@Willem van Hanegem
Ja maar ondertussen zet de KNVB die jonge spelers persoonlijk onder druk. Achter de rug om van Feyenoord... En zorgen ze voor een hoop gedoe... Zonder dat ze zelf dus kunnen nadenken... Tijd dat Feyenoord maar eens moet aankaarten dat de KNVB maar weer eens nieuw management moet hebben.

Als Gudde ook op deze droeve manier Feyenoord leidde snap ik waarom we zo jaren stil stonden...
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane arne arnesen aursnes cognitieve coolen hedendaagse hulshoff jeugdtrainers kaders kokcu kuijt kuip malacia matheus nascimento onderaan our persie piramide sinisterra slot spelintenties spelprincipes stam thema toornstra uefa vakkiek willykment