Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vrijdag opnieuw overleg over mogelijke BeNeLiga'

27 augustus 2020 19:07 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Vrijdag opnieuw overleg over mogelijke BeNeLiga"; image source: Pro Shots

Vrijdag zal er in Eindhoven opnieuw overleg plaats vinden over de haalbaarheid van de BeNeLiga. Dat meldt de NOS. Directeuren van zes Nederlandse en vijf Belgische clubs gaan met elkaar om de tafel om na te gaan of er animo is om de haalbaarheid van de competitie verder te onderzoeken. Naar verwachting zullen alle clubs groen licht geven.

De vierde onderzoeksfase zal tot 31 december lopen. Duidelijk moet worden hoeveel geld er precies verdiend kan worden met de tv-contracten en hoe de verdeling van Europese tickets zal gaan. Deloitte becijferde eerder al dat er tussen de 250 en 400 miljoen euro verdiend kan worden aan tv-contracten en marketing. Indien de clubs daadwerkelijk groen licht geven voor verder onderzoek zal naar verwachting ook geïnformeerd worden bij de UEFA om na te gaan hoe zij over een BeNeLiga denken.

Uit gesprekken die de NOS voerde met betrokkenen werd duidelijk dat wordt ingezet op tien Europese tickets. Vijf voor de hoogst geklasseerde clubs uit Nederland en vijf voor de Belgische ploegen. In een werkdocument dat de NOS eerder dit jaar in handen kreeg werd gesproken over zeven Europese tickets in totaal.

Ook in de Balkan en Ierland zijn er plannen voor een gezamenlijke competitie met buurlanden. Ook daar wordt eveneens gedacht aan een constructie om de huidige Europese startbewijzen te behouden voor de individuele landen. Het overleg zal vrijdag vanaf 11:00 uur beginnen. Naast Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht, Vitesse, AA Gent, Anderlecht, Club Brugge, Racing Genk en Standard Luik zullen ook vertegenwoordigers van Deloitte, KNVB, Eredivisie, Jupiler Pro League en de Belgische bond aanschuiven.

Meer op NOS.nl




Tags

beneliga nos deloitte groen haalbaarheid aanschuiven anderlecht animo balkan becijferde brugge constructie eredivisie genk gent ierland jupiler knvb luik marketing nederland onderzoeksfase standard startbewijzen uefa utrecht verdeling vitesse werkdocument

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Prima ik heb er wel een idee over xD Heb je geen onderzoeksbureau meer nodig maak dat geld maar aan mij over wat je er mee bespaart :P

Gewoon de competities zo handhaven met een knvb en belgische bond.

Enkel 2de seizoenshelft dan de beneliga (low lands league) doen.

Dan zo inrichten...
Bij ons in nl de competitie van 18 delen door 2. Bovenste 9 teams spelen dan het seizoen er op 2 wedstrijden tegen elkaar. En die speel je de eerste helft van het jaar voor de winter stop. En in die eerste helft draai je ook het knvb beker toernooi af.

De top 6 stromen dan in de beneliga. De onderste 3 spelen weer de 2de seizoens helft voor de 3 promotie plaatsen tegen de 6 beste van de 2de helft (oude teams 10 t/m 18) oud eredivisie teams. En dat schuif je zo door langs alle divisies.

In belgie spelen ze toch altijd al een nacompetitie dus hoeft er amper wat te veranderen voor belgie. Mss dat luxemburg nog in hun divisie kan instromen ergens in een lagere divisie.

De 6 beste van belgie/luxemburg spelen dan tegen de 6 beste van nederland. In een beneliga (lage landen liga).

Tel maar na even veel competitie dagen als de premier league. Dan kan kan je er zelfs nog over denken om een extra cup fight te doen tussen die 12 teams de lowlands league cup xD enkele wedstrijden tegen elkaar in groepjes van 3 en dan de winnaars tegen elkaar in een halve finale en finale.

Is er ook geen sprake meer van competitie vervalsing want je begint een nieuwe competitie als je in de winterstop aankopen doet.

Je europese plekken verdeel je dan zo:
een champions league voorronde plek en een voorronde europa cup voor plekken 1 en 2 bij de ploegen in de eerste competitie helft. En europese plek van knvb beker.

De zekere champions league plekken en overige europese plekken voor de beste clubs per land in de beneliga (lage landen liga).

Mochten de nederlandse en belgische clubs het goed doen in europa door deze opzet. Kan je een steeds hogere prijs hangen aan de Beneliga (low lands league) beker (mss eerst europese plek daarna voorronde champions league of champions league plek).

Zeker animo voor lijkt me. Heb je per seizoen minimaal 4 keer Feyenoord 020 (2 uit en 2 thuis duels). En kunnen we elkaar ook nog in 2 bekers tegen komen xD. Genoeg rivaliteit en mooie wedstrijden.
+1/-0

3 jaar geleden
Op zich sta ik er wel voor open, alleen zullen belgische clubs eerst beter geleid moeten worden weg met zwart geld, match-fixing, gokken, fraude, financiële malversaties etc..
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arne arneslot beelen cacuoctructuyen chelsea cuoc fundament geertruida gimenez hancko kloese kraaij krabbendam leverkusen liverpool middenveldert milambo oosting schreuder slot stengs timber toptrainer ueda wehave willykment xabi yoda