Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kampioenschap in Onder-21 competitie betekent niet automatisch promotie'

26 augustus 2020 15:01 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Kampioenschap in Onder-21 competitie betekent niet automatisch promotie"; image source: Pro Shots

Een kampioenschap van Feyenoord Onder-21 in de nieuwe beloftencompetitie betekent niet automatisch dat de ploeg zal promoveren naar de Tweede Divisie. Dat heeft de KNVB recent laten weten aan technisch directeur Frank Arnesen, die daar absoluut niet blij mee is. "We nemen ons elftal heel serieus, alles is geregeld en dan hoor je dit. Als Sparta en Volendam in de top negen finishen, kunnen we niet promoveren", aldus Arnesen.

In de tweede divisie spelen komend seizoen Jong Sparta en Jong Volendam. Indien beide teams zelf goed presteren, zal een titel van Feyenoord Onder-21 geen effect hebben. Als ze eindigen op een plek van 10 tot 16 volgen er promotie/degradatieduels met de kampioen van de Onder-21 competitie. Pas bij een 17e of 18e plek van een van beide clubs zal de kampioen van der Onder-21 competitie direct promoveren.

Arnesen verwacht echter niet dat het lastig zal worden om de spelers langer gemotiveerd te houden. "Nee, dat denk ik niet. Voor jonge spelers blijft het een prima niveau. Alleen voor spelers als Vente, Smeulers, Wehrmann en El Bouchataoui, die al in eerste elftallen hebben gespeeld is het aanpassen", zo geeft hij aan. "Maar we zijn duidelijk geweest, we nemen dit elftal serieus. We nemen de spelers serieus. De staf is in orde en dan wil je ook promoveren als je kampioen zou worden."

Meer op AD.nl
Tags

arnesen promotie jong sparta volendam beloftencompetitie bouchataoui degradatieduels finishen gemotiveerd knvb smeulers titel vente wehrmann

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
1 jaar geleden (gewijzigd)
Belachelijk... Wat loopt die Gudde daar te doen bij de knvb? Is dat nog oud zeer omdat hij en van Geel nooit een belofte team wilde hebben? Zeker weer rancuneus of in hun egotje gekrenkt omdat anderen het beter doen bij Feyenoord... Of moeten ze Feyenoord remmen door dat 020 kliekje daar?

Laat dan minimaal de slechtste belofte ploeg in de 2de divisie die boven de 9de plaats eindigen een play of wedstrijd spelen over 2 wedstrijden tegen de winnaar van de beloften competitie.

Eigenlijk moet de winnaar van de beloften competitie meteen door promoveren en de 2de van de belofte competitie een play of wedstrijd spelen tegen de een na laatste van de belofte ploeg in de 2de divisie. Dan krijg je tenminste doorstroom.
+1/-0

1 jaar geleden
Wordt gek van die knvb, help ons een keer joh. 2e club van NL (na toestroom van succes supporters 020 de afgelopen 3 jaar). Schorsing Eric B 1e wedstrijd na zo'n bizar seizoen ook nog.
+1/-0

1 jaar geleden
Kijk ook bijv. naar Helmond Sport die hebben werkelijk geen rooie cent, sturen daarom 'n heel elftal weg maar mogen 'gewoon' blijven door ploeteren ... terwijl saneren veel logischer zou zijn. En hoezo is dit weer de schuld van Gudde? Wat 'n idioten soms hier en op totaaaaal niks gebaseerd ook.
+2/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.095 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane allerhoogste arne arnesen atletico cognitieve coolen hedendaagse hulshoff jansen jeugdtrainers kaders kokcu kuijt kuip malacia matheus nascimento persie piramide sinisterra slot spelintenties spelprincipes stam thema toornstra uefa vakkiek willykment