Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord wint Cup of Traditions na zege tegen MSV Duisburg

22 augustus 2020 17:55

Feyenoord heeft beslag weten te leggen op de Cup of Traditions. Na de zege tegen Borussia Dortmund werd ook MSV Duisburg verslagen. De ploeg van Dick Advocaat was met 1-2 te sterk. Jens Toornstra opende de score, terwijl na rust Luciano Narsingh een doelpunt maakte. Aanvoerder Steven Berghuis maakte bovendien zijn eerste minuten van deze voorbereiding.

Tegen de 3. Liga ploeg begon Feyenoord uitstekend. Róbert Bozeník leek de score al snel te openen, maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Het bleek voor de Duitsers echter uitstel executie, want enkele minuten later was het alsnog 0-1. Een schot van Mark Diemers ging nog op de paal, waarna Jens Toornstra de rebound in het doel schoot. Ook na die treffer was Feyenoord overduidelijk de betere ploeg. Invaller Luciano Narsingh was dicht bij een treffer, terwijl een inzet van Bozeník op knappe wijze werd gekeerd door de doelman. Dat de ploeg van Dick Advocaat met een voorsprong de rust in ging, stond wel vast.

Direct na rust kwam aanvoerder Steven Berghuis in de ploeg en dat waren voor hem de eerste minuten van deze voorbereiding. Feyenoord had echter vooral last van de vermoeidheid. Vanwege de smalle selectie waren er nauwelijks wisselmogelijkheden voor Advocaat en twee wedstrijden op een dag, van weliswaar 60 minuten, hakten er stevig in. Halverwege de tweede helft volgde dan toch de 0-2 en dat gebeurde op schitterende wijze. Narsingh was het eindstation van een heerlijke aanval en besliste daarmee de wedstrijd.

Thuisploeg MSV Duisburg wist vlak voor het einde nog wel de aansluitingstreffer te maken, maar de zege kwam voor Feyenoord niet meer in gevaar. Na de knappe winst tegen Borussia Dortmund betekende de zege tegen MSV Duisburg dat de Cup of Traditions naar Rotterdam gaat.




Discussieer mee op de forums


Tags

duisburg msv traditions advocaat narsingh berghuis bozenik dortmund toornstra besliste betekende diemers eindstation executie rebound smalle uitstel wisselmogelijkheden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Als toornstra op is op het middenveld mag je jorgensen daar ook wel eens testen. Kan er wel eens van meer waarde zijn dan toornstra met zijn voetbal kwaliteiten.

Linssen deed het prima meer dat was op de 10 positie.
Diemers moet nog wennen aan het niveau vooral zonder bal nog niet best.
Burger is een prima back up voor senesi als linker centrale verdediger. Moet enkel verbeteren in de 1 tegen 1.
Johnston is ook een adequate back up links back.
Bosenik knalt ze er wel in maar voetballend moet het beter.

Feyenoord mist vooral creativiteit voorin (zijn al weer te laat met elia nu summerville weg wil) en op het middenveld (de guzman) en missen een back up voor fer (mitchel donald) en een extra rechter centrale verdediger en rechts back als je dat niet met de huidige selectie kan opvangen. Of nog een top spits erbij (transfervrije kokorin)

Fer kan als nood oplossing op rechts back maar test er aub. Narsingh, diemers of toornstra.

Als besiktas nog jorgensen wil mss willen ze ook toornstra. Kan je die ruilen voor lens en ozyakup.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Toornstra was zelfs na zijn kramp nog goed, wordt denk ik vaste basisspeler (op veel plekken inzetbaar ook voorin of rechtsback in geval van nood). Waar is Nieuwkoop? Vind ik net beter dan Geertruida, die lijkt niet al te slim. Geblesseerd of Corona als 1e speler? Naast Haps die waarschijnlijk Corona heeft (2e) mis ik verder namelijk geen fitte spelers op Hall, Bannis en Hendriks na en de genoemde o21 spelers waarvan er ook 1 corona heeft.
+1/-0

3 jaar geleden
Beetje vreemd dat men denkt dat Linssen op 10 speelde want we spelen niet met 'n 10 maar met 'n 6 en daarnaast 'n 7 en 8. Diemers niet best? Hebben wij dezelfde wedstrijd gekeken? ;-) Het is FON1 misschien niet opgevallen maar we speelde de eerste 3 sessies van 'n half uur zonder echte rechtsbuiten, 4-4-2 in balbezit en zonder bal gingen we van 4-5-1 naar 5-4-1 afhankelijk van de afstand tot onze eigen goal. De rechterflank werd afwisselend ingevuld door Toornstra en Diemers of 'n opkomende Geertruida en dat werkte prima. Voor mij is dit europees en in uitwedstrijden in de eredivisie de meest logische speelopvatting. Ik vind dat Diemers moeiteloos past in dit elftal en enig verbeterpuntje zou kunnen zijn om nog iets balvaster te worden dan hij al is. Fer was gister eigenlijk de man met het meeste balverlies en risico in zijn spel. Het experiment links achterin met Burger/Johnston functioneerde heel behoorlijk. Johnston maakt duidelijk stappen en behalve het degelijke verdedigen was ook zijn meevoetballende waarde gewoon okay te noemen. Het ziet er voorlopig ondanks de kleine selectie gewoon goed uit en ik heb vertrouwen in dit seizoen.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer