Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord stunt en wint van Borussia Dortmund

22 augustus 2020 17:51

Feyenoord heeft zaterdagmiddag in Duisburg gezorgd voor een stunt. De ploeg van Dick Advocaat wist met 3-1 van Borussia Dortmund te winnen. Nicolai Jørgensen wist twee keer te scoren, terwijl ook Eric Botteghin op het scoreformulier kwam te staan. In blessuretijd stopte Justin Bijlow bovendien nog een strafschop.

Het duel tegen de Duitse grootmacht ging vanaf het begin gelijk op. Beide ploegen kregen een paar mogelijkheden en de eerste grote kans van Feyenoord was vervolgens direct raak. De ploeg van Dick Advocaat sloeg vanuit de counter genadeloos toe en Nicolai Jørgensen was het eindstation van een schitterende tegenaanval. Een paar minuten later was het bovendien weer raak. Dit keer kopte Eric Botteghin de bal in het doel na een hoekschop en zorgde daarmee voor de toch wat verrassende ruststand.

Na rust was het snel opnieuw raak. Bryan Linssen zette goed druk en veroverde de bal. Via Mark Diemers en Orkun Kökcü kwam de bal vervolgens bij Jørgensen en hij zorgde voor zijn tweede doelpunt van de middag. Niet veel later was de spits ook dicht bij zijn derde doelpunt, maar dit keer wist de doelman wel redding te brengen.

Het was voor Borussia Dortmund een teken om in de slotfase aan te zetten. Al snel volgde de aansluitingstreffer via Witsel en meer mogelijkheden voor de Duitsers volgden. Verder dan een makkelijk gegeven strafschop kwam Borussia Dortmund echter niet en die werd bovendien door Justin Bijlow tegen gehouden.

Later vandaag speelt Feyenoord ook nog tegen MSV Duisburg. Een gelijkspel is al voldoende om de Cup of Traditions in de wacht te slepen.

Opstelling Feyenoord: Bijlow, Geertruida, Botteghin, Burger, Johnston, Fer, Diemers, Kökcü, Linssen, Jørgensen, Toornstra




Discussieer mee op de forums


Tags

dortmund bijlow botteghin advocaat diemers duisburg kokcu linssen bryan burger counter eindstation fer geertruida johnston msv scoreformulier tegenaanval toornstra traditions witsel

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Gelukkig viel het wisselen wel mee.
Het blijft natuurlijk nog steeds oefenen,maar dortmund was vrij compleet ,dus gewoon goed gedaan.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Toch een knappe zege. Zo zie je dat zolang de jeugd niet mee doet de basis wel ok is. Enkel is het aantal van dit soort kaliber spelers veelt te smal in het eerste.

En wil maar zeggen dat Burger het centraal achterin in plaats van senesi het prima doet... En dat zei ik vorig seizoen al dat je dat moest proberen.

johnston is een adequate links back back up.
+1/-0

3 jaar geleden
Ik begrijp het verslag hierboven niet zo goed ... Op de zwakke kopbal van Emre-Can na werkelijk geen enkel gevaar gezien van Dortmund tot aan de goal in de 52e minuut ... Feyenoord combineerde zich vaak gemakkelijk onder de 'druk' uit en was messcherp in de omschakeling en afronding. En inderdaad het blijft oefenen maar het zag er gewoon goed uit ondanks dat we 7 al dan niet potentiële basisspelers misten. Kijkend naar de nederlandse concurrentie staan we 2e dan AZ die zonder Stengs/Boado 'n stuk minder zijn en dan PSV die op hun voorhoede na 'n zeer zwakke indruk maken. Als zij Dumpfies om wat voor reden kwijtraken moeten die zich echt zorgen maken om zelfs 'n 4e plaats te veroveren met Utrecht die vooral in hun nek zal gaan hijgen ;-)
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer