Transparent
Inloggen
Sluiten

Doelpuntloos gelijkspel voor Feyenoord tegen FC Twente

16 augustus 2020 14:05
Foto: Pro Shots

Doelpuntloos gelijkspel voor Feyenoord tegen FC Twente; image source: Pro Shots

Het is Feyenoord niet gelukt om zondagmiddag te winnen van FC Twente. Het vriendschappelijke duel in De Kuip eindigde in een 0-0 gelijkspel. De ploeg van Dick Advocaat wist nauwelijks tot kansen te komen en ontsnapte aan een nederlaag met een bal op de lat in de eerste helft.

Al vanaf het begin had Feyenoord veel moeite om tot kansen te komen tegen FC Twente. Het baltempo lag veel te laag en de paar mogelijkheden die werden gecreëerd werden veel te slap ingeschoten. Doelman Drommel kon daarom zonder enige moeite zijn doel schoonhouden. Het scheelde zelfs niet veel of Feyenoord moest met een achterstand de rust op zoeken toen vanuit het niets Menig van afstand opeens richting doel schoot. Zijn schot kwam echter op de lat.

Na rust kwam een flink gewijzigd Feyenoord binnen de lijnen. Het tempo lag direct iets hoger dan voor rust, maar dat was na enkele minuten spelen alweer voorbij. Ook nu volgden er geen grote kansen. Pas in de slotfase richtte de ploeg van Dick Advocaat zich op en kwam met een klein aanvalsoffensief. Ook dit bracht echter geen succes, waardoor het duel eindigde zoals het ook begonnen was.

Opstelling eerste helft: Marsman, Nieuwkoop, Hendriks, Johnston, Smeulers, Fer, Diemers, Toornstra, Azarkan, Bozenik, Linssen

Opstelling tweede helft: Marsman, Geertruida, Botteghin, Senesi, Johnston (76' Smeulers), Wehrmann, Burger, Kökcü, Summerville, Jorgensen, Linssen
Tags

twente advocaat johnston linssen marsman smeulers aanvalsoffensief azarkan baltempo botteghin bozenik burger diemers drommel fer geertruida hendriks ingeschoten jorgensen kokcu kuip menig nieuwkoop richtte scheelde schoonhouden senesi slap summerville toornstra wehrmann

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
Feyenoord heeft nog geen moment in een opstelling gespeeld waarmee je misschien ooit eens mee speelt in een echte wedstrijd .
Dus heb je geen automatisme .
1e helft met een verdediging die allemaal meer bezig waren met over eind te blijven .
Opbouwen etc zat er al helemaal niet in.
2e helft nog steeds geen fatsoenlijke lb en een middenveld .
Waardoor byv een linssen etc meer bezig was met anderen .
Ik word pas ongerust als we straks zo spelen met echt ons 1e team
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Dat was niet best... Al is er geen ritme en speelt men zo niet vaak samen, dan nog mogen de spelers individueel wel wat meer laten zien.

En dat was ook maar zeeer zelden het geval. Gewoon kwaliteitsgebrek... Jammer maar helaas.

Ik zou nu maar vast ongerust worden...


A.u.b. volgende oefen partijen testen: Diemers testen als rechts back nu er toch corona gevallen zijn en Jorgensen testen op de positie van toorntra op het middenveld (heeft tegenwoordig teveel moeit met scoren en speelde voorheen ook als 10). Dan kan Bosenik in de spits. Kijken hoe dat een keer een helft loopt.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wat heeft dat nou voor zin? Als ik een keer mijn dag niet heb gaat ook onze magazijnier mijn werk eens proberen te doen, want dat kan hij niet.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Hoezo ben je dan soms magazijn werker op een andere locatie met mss iets andere producten?

Want dan pas gaat je vergelijking op. Alle veldspelers zijn gewoon voetballers. En moet je kijken naar welke kwaliteiten ze hebben. Dan moet je kijken waar in je team ze het beste tot hun recht komen met hun specifieke kwaliteiten.

Jorgensen was gewoon in zijn kopenhagen tijd inzetbaar als 10 dus wat toornstra bij ons ook doet.

Het is echt een nederladns trekje om iedereen maar te zien enkel als in welke hoedanigheid we ze kennen. Zo speelt Nieuwkoop opgeleid als middenvelder alleen nog maar rechts back... En zullen we dan Jorgensen enkel maar als spits gebruiken omdat hij dat ooit een keer goed deed bij ons? Heel kortzichtig...

Gewoons spelers inzetten waar ze het meest renderen voor het team of het beste van waarde zijn voor het team.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Erg negatief weer FON1, het was niet best inderdaad maar het moet ook jou opgevallen zijn dat Feyenoord niet in een soort van basis opstelling gespeeld heeft.

En laten we realistisch blijven een plaats in de top 3 is het hoogst haalbaar en dan moet alles mee zitten komend seizoen.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Dit is niet negatief het is gewoon realisme...

basis of niet spelers moeten dan individueel wat laten zien.

Ik ben van mening dat je moet streven ieder jaar mee te doen voor het kampioenschap.

Als je op deze manier je selectie in richt... Tja dan krijg je deze wanvertoningen... Want er is dan een een veeel te grote kwaliteits kloof tussen jeugd en basis spelers.

Je kan ook nog geld verdienen door goed voor de dag te komen in een europees toernooi. Maar dat gaat zo ook niet gebeuren...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Te snel deze conclusie, ze zijn 3 weken bezig in de voorbereiding, te voorbarig om nu al conclusies te trekken.
Streven naar meedoen om het kampioenschap kan je alleen als het materiaal daarvoor aanwezig is, helaas is dat niet het geval.

En kom nou svp weer niet aan met die uitgebluste veteranen die elders niet meer aan de bak komen Daar ga je ook geen kampioen mee worden.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ehm... kijk je pas net de feyenoord wedstrijden? Zo ja dan ben ik het met je eens maar we zien vele van deze spelers toch al jaren en jaren ploeteren...

Het is niet zo dat alles en iedereen word gereset als er een nieuw seizoen begint. Je ziet een algemene curve bij spelers van seizoen tot seizoen.

Als je meer kans op ene kampioenschap wou hebben dan had je de een andere koers moeten kiezen en de transfervrije spelers moeten halen die ik aan gaf paste prima in het budget we gaven nu ook al bijna 10 miljoen aan spelers uit.

Met die spelers die ik noem ga je op zeker wel meer kans maken om kampioen mee te worden omdat je totale niveau van het team dan omhoog gaat. Nu is het tegenovergestelde waar.

Wacht maar af mijn voorgestelde visie werkt gewoon... toen kuyt en van persie werden teruggehaald pakte feyenoord opeens weer prijzen. Uiteraard zullen sommige ook tegen vallen maar je kan met hun korte contracten veel sneller door selecteren. Niet zoals met kelly dat je er 2 seizoenen aan vast zit.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Even voor jouw beleving, vanaf mijn jeugd kom ik al bij Feyenoord en kijk alle wedstrijden al zo'n 45 jaar dus een redelijke ervaringsdeskundige mbt volgen van de club.

Van Persie en Kuijt waren van grote klasse, met name van Persie door zijn voetbal talent en Kuijt door zijn gedrevenheid en inzet.
Deze kwaliteiten vind ik niet terug in de door jou aanbevolen veteranen, enige overeenkomst is het hoge salaris dat ze ongetwijfeld zullen vragen.

Een seizoenstart is altijd aftasten en proberen, het niveau van Feyenoord en van de overige Nederlandse clubs, is nu eenmaal niet zo geweldig. Ook in de jaren dat Feyenoord kampioen werd was de start niet altijd optimaal zo iets moet groeien, kijk bijvoorbeeld maar naar het afgelopen seizoen.

Gaat goed komen Feyenoord gaat gewoon weer mee doen om de plaatsen 2 t/m 4, meer zit er echt niet in.
+2/-0

 
reactie verwijderd

 
reactie verwijderd

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Bedankt voor je opsomming van je Feyenoord verleden Blaak. Ik waardeer je inbreng ook zeer we zij het vaak enkel niet eens over mijn visie dat ik graag transfervrije spelers zou halen om het niveau van het eerste op te krikken. Het was ook niet denigrerend bedoeld mijn opmerking. Ik wou enkel aangeven dat vele spelers hier al een tijdje spelen... Je dus wel weet wat ze kunnen en het mss enkel minder word of al jaren blijkt dat ze eigenlijk niet goed genoeg zijn... Maar toch gaan we er telkens mee door...

Als je dus zo lang kijkt weet je dus dat je spelers niet moet beoordelen in de voorbereiding. En alleen moet kijken of ze het gewenste niveau hebben of kunnen halen als ze nog jong zijn. Hebben ze het niveau niet... Door selecteren!

Toe was er ook discusie toen deze personen werden teruggehaald datw eet ik nog al te goed...

Vele hier wilde geen oud je Kuyt of Oudje en blessure gevoelige van Persie terug... Maar het bleken stuk voor stuk aanwinsten.

Ik weet niet of je het weet maar een narsingh krijgt al meer dan 1,5 miljoen bij ons. Kelly 6 ton. Dus die grote bedragen worden nu ook uitgegeven aan spelers. En Spelers als elia die hier terug kwamen leverde gewoon geld in.

Dat het niveau van de andere nederlandse clubs niet geweldig is wil nog niet zeggen dat we mee moeten gaan in dat droevige niveau... En daar genoegen mee nemen bij ons zelf... Dan moet je mmaar laten ziend at je vele male beter bent... Of werk je toe naar een veel beter niveau zodat je de nederlandse competitie domineert.

Het afgelopen seizoen is geen goeie vergelijking... Was een andere trainer, met niet fitte spelers, dat zou nu niet meer het geval moeten zijn...

Die mind set dat we gewon tevreden moeten zijn met plek 2 t/m 4 vind ik echt tekenend voor Feyenoord en ook de supporters... neem daar geen genoegen mee en streef naar beter. dat Feyenoord tevreden is om t egan voor plek 2 t/m 4 is niet goed genoeg. En als dus altijd weer dezelfde manier hoe je succes wil halen faalt.

Probeer het dan eens op een andere manier. Ik zou zeggen probeer het dus op de mijn manier en de visie die ik hier al tijden schets.

Ik denk persoonlijk dus dat als je je algemene niveau met wat transfervrije spelers om hoog krikt die bewezen hebben minimaal goed eredivisie sub topniveau aan te kunnen dat je niveau van Feyenoord 1 omhoog gaat en ook weer meer miljoenen op haalt in europa door je hogere niveau. Dat op die manier je herstel als club sneller tot stand kan komen dan weer hopen dat je miljoenen verdient bij transfers waar bleek dat we in de afgelopen 10 jaar maar 2 miljoen winst mee hebben gemaakt. Dat kan trouwens ook jaren en jaren duren voor en club ze koopt...

Waar ik me aan stoor is... We doen dit nu al jaar in jaar uit... Zo de selectie samen stellen met jeugd die niet goed genoeg blijkt met een te smalle selectie wat je punten kost met een selectie die niet goed genoeg is om echt potten te breken in europa. En als we nu weer zien dat het niet voldoende is gaan we dan weer op de zelfde voet verder?... Leren we er dan niks van?
+1/-0

3 jaar geleden
Zeer matige wedstrijd van Feyenoord. Ik krijg het idee dat de selectie weinig op heeft met de toegevoegde talenten. Alleen Jordy Wehrman kan enigszins mee. Ook Smeulers beviel mij wel net zoals Hendriks. Het is te hopen dat we dit seizoen vrij blijven van al te veel blessures want dan hebben we 'n probleem. Vanaf komend weekend kunnen we pas echt gaan kijken hoe we er voor staan en of Linssen en Diemers echt van toegevoegde waarde kunnen zijn. Ik schat dat er nog wel 2 of 3 serieuze versterkingen bij moet in de komende 4 weken.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Ja ik ben minder te spreken over wat oud gediende...

Johnston vind ik ook wel aardig zijn best doen. Hendriks dribbelt best goed in maar kijken of hij ook een lange bal kan geven. Defensief zijn ze nog niet getest.

Smeulens vond ik ook prima zijn best doen. Azarkan viel nu weer wat tegen al zie je wel bij vlagen dat hij goed kan ballen.

Wehrmann mag van mij getest worden tegen betere teams.

Geef die jonkies maar een keer een echte kans bijv. tegen dortmund ofzo in het komende oefen toernooi.Kan je meteen zien wie er echt mee kan op het toernooi en kunnen ze wennen aan het niveau verschil.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Afijn Linssen is wel de enige die het 90min vol hield he, die heeft tijdens de covid in ieder geval niet stil gezeten. Dat bevalt mij wel. Met de niet geaccepteerde talenten bedoelde ik dus Summerville en vooral Azarkan. Dat interview van hem vorige week getuigde niet van echt veel [voetbal] intelligentie en ik zie dat als bewijs dat er nog veel mis is op de Academie als het o.a gaat om media training. Ik weet niet of jij ook de nodige trainingskampen heb meegemaakt, zoals ik, maar in mijn 'tijd' wat echt al 'n behoorlijk tijdje geleden is, vorige eeuw lol, dan kregen dit soort blaaskaken de eerste 2 weken zoveel beuken en schoppen dat ze smeekte om terug te mogen naar het tweede hahaha watjes. Eerst leren poetsen en dan pas lulluh he ;-)) Azarkan is het type Achabar oftewel 'n talent die te klein en te licht is voor Feyenoord 1. Voor zo'n jongen is het te hopen dat hij zich kan los wrikken van de onrealistische verwachtingen van zijn familie die waarschijnlijk ook zijn zaakwaarnemers zijn, ongezond. We gaan het zien en hopelijk meemaken FON1 maar het is zeker nog geen tijd om te wanhopen of doemdenken ;-)
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Ben het eens over je analyse over azarkan... Helaas physiek ondermaats... Zonde.

Ow het is ook geen doem denken... Want ik volg het niveau ook bij de andere nederlandse clubs en dat is ook aller belabberdst.

Dus wat menig een hier aan geeft plek 2 t/m 4 zit er wel in. Maar in europa ga je ook geen potten breken... En tja toch zonde want daar zijn ook vele miljoenen op te halen.

Ik denk persoonlijk dus dat als je je algemene niveau met wat transfervrije spelers om hoog krikt die bewezen hebben minimaal goed eredivisie sub topniveau aan te kunnen dat je niveau van Feyenoord 1 omhoog gaat en ook weer meer miljoenen op haalt in europa door je hogere niveau. Dat op die manier je herstel als club sneller tot stand kan komen dan weer hopen dat je miljoenen verdient bij transfers waar bleek dat we in de afgelopen 10 jaar maar 2 miljoen winst mee hebben gemaakt.

Waar ik me aan stoor is... We doen dit nu al jaar in jaar uit... Zo de selectie samen stellen met jeugd die niet goed genoeg blijkt met een te smalle selectie wat je punten kost met een selectie die niet goed genoeg is om echt potten te breken in europa. En als we nu weer zien dat het niet voldoende is gaan we dan weer op de zelfde voet verder?... Leren we er dan niks van?
+1/-0

 
3 jaar geleden
Ik denk dat de meeste transfervrije spelers vrij zijn vanwege 1 reden .... ze zijn niet goed genoeg ;-) Eigenlijk moet je dit soort spelers opsporen in de winterstop dat hun contract afloopt maar Feyenoord is vaak niet de enige club he die hier op aast. Je begint weer over die 2 miljoen winst wat feitelijk niet klopt, zie eerdere uitleg. PSV had 7 miljoen verlies volgens het verhaal vDuuren en PSV had transfers van o.a. Wijnaldum, Depay, de Jong, Bergwijn enz ... vergeet dat verhaal van vDuuren nou want het heeft te maken met de manier van boekhouden!
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat de kwaliteiten van sommige transfervrije spelers hier enorm word onderschat.

Ik weet nog goed dat vele hier Fer geen kans wilde geven en blijkt nu 1 van onze beste spelers.

Dat had zomaar ook gekund met een terugkeer van elia, Kalou of de Guzman. Allemaal Een Feyenoord verleden en echt Feyenoord hart.

Denk je echt dat die onderzoeksjournalisten onzin verkopen? Die hebben de jaarverslagen er gewoon bij gepakt. Geheid dat er gewoon heel veel geld in de zakken van zaakwaarnemers of andere zaken verdwijnt waardoor er veel minder over blijft voor de club bij verkopen van spelers dan je denkt.

Psv neemt ook het risico dat ze al het geld weer direct investeren in spelers op het veld. Dat lijkt leuk tot dat toon gerbrands de flater beging een td aan te stellen die geen ervaring had en met miljoenen ging smijten en spelers kocht die je aan de straatstenen niet meer kwijt raakt. Dan zie je ook heel snel je geld verdampen. Dus de negatieve transfer score van PSV word enkel nog erger de komende seizoenen.
+1/-0

3 jaar geleden
Ach toen fon1 opnieuw met spelers als Drenthe en Boerighter aankwam ben ik gestopt met hem serieus te nemen. Die ellenlange stukken met onzin..gewoon overslaan. Voorbereiding zegt niets en afgezien van Ajax ben je gelijk aan andere voor plaatst 2 t/m 4...gewoon realistisch.
+1/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
Dat mijn voorkeur van spelers je mss niet aan staan wil nog niet zeggen dat ik er ongelijk mee heb dat als je die op traint ze beter zijn dan de back ups die we nu hebben rond lopen op die posities...

En geeft ook weer hoe men helaas vaak denkt... Ben je het met iemand oneens op 1 vlak dan ben je het meteen oneens in alles wat die te melden heeft... Zeer kortzichtig.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.177 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane advocaat afbrandt arena cate eredivisie eringa gimenez kern kloese knvb kroes middenveldert minteh mislintat ono overmars paixao pier praag rvc side slot staken steijn voorhand voorzitten willykment yoda zerrouki