Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord met ruime cijfers te sterk voor Sparta

9 augustus 2020 13:29
Foto: Pro Shots

Feyenoord met ruime cijfers te sterk voor Sparta; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Onder toeziend oog van 3.000 supporters werd Sparta Rotterdam verslagen. Róbert Bozeník maakte twee doelpunten, terwijl ook Crysencio Summerville wist te scoren. Voor Feyenoord was het het eerste duel van deze voorbereiding.

Feyenoord begon uitstekend aan het duel in de zonnige en vooral hete Kuip. Al snel volgden de eerste kansen en de treffers konden dan ook niet uitblijven. Róbert Bozeník maakte uit een voorzet van Ridgeciano Haps de openingstreffer en twee minuten later zorgde de Slowaak met een knappe actie ook voor de tweede treffer van de middag. Vlak voordat het duel tijdelijk werd stilgelegd vanwege een drinkpauze bracht aanvaller Crysencio Summerville de stand bovendien ook al op 3-0 en een doelpuntrijke middag lonkte.

Ook in het tweede gedeelte van de wedstrijd kwam Feyenoord goed voor de dag. Het was duidelijk de betere ploeg en bleef ook kansen creëren. Een paar keer kwam ook Sparta er gevaarlijk uit, maar aan beide kanten werd er niet gescoord en werd met een 3-0 ruststand de weg richting de kleedkamers afgelegd.

Na rust kwam een bijna volledig gewijzigd Feyenoord binnen de lijnen. Het kwam het spel echter niet ten goede, want het tempo lag vele malen lager dan in de eerste helft en er waren ook nauwelijks kansen te noteren. De beste mogelijkheden waren zelfs voor Sparta, maar een inzet van Duarte ging net naast het doel en in blessuretijd ging een schot hoog over. Daarmee eindigde het duel in een 3-0 zege voor Feyenoord.

Los van het feit dat er in de tweede helft niet gescoord werd, zal er voor Feyenoord nog meer reden zijn om vooral positief terug te denken aan de fase voor rust. Kort achter elkaar moesten Crysencio Summerville en Sven van Beek vanwege blessures namelijk gewisseld worden. Onduidelijk is nog hoe ernstig de blessures zijn.

Opstelling eerste helft: Marsman, Geertruida, Botteghin, Senesi, Haps, Fer, Wehrmann, Burger, Summerville, Bozeník, Azarkan

Opstelling tweede helft: Marsman, Nieuwkoop, Van Beek (78' Burger), Hendriks, Johnston, Toornstra, Kökcü, Diemers, Summerville (73' Azarkan), Jørgensen, Linssen
Tags

sparta summerville bozenik crysencio azarkan beek burger haps marsman afgelegd botteghin diemers doelpuntrijke drinkpauze duarte fer geertruida hendriks johnston kokcu kuip linssen lonkte malen nieuwkoop noteren ridgeciano senesi slowaak toeziend toornstra wehrmann zonnige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Aan deze wedstrijd gaan we niks hebben .
Veelste warm
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden
je zag anders wel wie het kon volhouden en wie iets liet zien. Azarkan viel me positief op. Johnsten deed ook zijn best op de links back positie wat niet zijn positie was. Burger leek veel sterker geworden en was verdedigend niet minder dan van beek toen die geblesseerd uit viel. En Bozenik is een echte goal getter maar moet wat verbeteren in mee voetballen. Wehrmann is aan de bal prima maar verdedigend nog niet zo best wel als hij met inzicht iets dicht kan lopen maar niet fysiek.

Je zag ook dat het middenveld niet best is... en je rechts back positie is ook matig...

Van Beek is blessure gevoelig en matig, toornsta liet helemaal niks zien en kokcuen diemers ook niet, Nieuwkoop kan echt niet als rechts back en Jorgensen kwam er niet aan te pas enorm zorgelijk...
+1/-0

 
3 jaar geleden
Kom op FON1 het betrof hier de 1e oefenwedstrijd van het seizoen onder erbarmelijke omstandigheden, te warm,.
Positief waren de jonkies voor rust, de rest komt echt wel de komende periode.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
hmmm ik weet het niet... van jorgensen zien we al tijden niks en is dit enkel een bevestiging... Toornstra kan wel eens over de hill raken want heeft vooral zijn werklust en dat word minder met de jaren dus had al top fit moeten zijn... Kokcu vind ik altijd al iets te positief benaderd hier want zie het niet in zijn rendement... van beek tja... vaak geblesseerd gun die jong het beste maar beter verg=huren om ergens weer ritme op te laten doen. Nieuwkoop tja gewoon niet goed genoeg als back maar is ook een middenvelder... Geertruida komt ook te kort als back... Diemers liet niks zien wehrmann en burger waren beter. Botteghin liet wee rop snelheid zijn man lopen... linssen ook niet gezienmaar ja kreeg ook geen enkele bruikbare bal. Kelly is niet meer welkom dus echt ergens proberen te slijten...

De patronen herhalen zich continu... grijp dus in voor het nieuwe seizoen begind. Het kan nu nog voor weinig geld.

Zag trouwens wel dat boyd reith prima in viel bij sparta... was ook ene talent bij ons.. hoeveelste talent is da al die bij Feyenoord weg liep??? Ben de tel kwijtgeraakt. Lekker handig beleid ook aangezien we juist een rechts back kunnen gebruiken.
+1/-0

 
3 jaar geleden (gewijzigd)
Het is een verplicht fox oefenpotje na 2 weekjes trainen in de hitte.
En jij raakt al weer in paniek .
Sommige jongens speelde mee als opvulling en gaan nooit een minuut spelen in feyenoord 1.
De verdediging in de 2e helft was gewoon in elkaar geknutseld en dan denk jij dat er fff een flitsende 2e helft komt.
Ik denk dat het gewoon zaak was te winnen vandaag en werken aan de conditie.
+1/-0

3 jaar geleden
Bozenik ... Das neue Fantoom? :-)) Deze jongen is 'n fenomeen in wording! Advocaat moet niet te veel aan zijn kop zeuren over het nu al moeten meevoetballen. Dit is 'n 16m spits pursang. Ik vergelijk hem 'n Huntelaar of Luuk de Jong die ook niet bekend staan om hun meevoetballende kwaliteiten. Speel Bozenik 3x in de 16m aan en zal er minimaal 1 binnen knallen. Wat ik het nadeel vind van 'n meevoetballende spits is dat hij 1- altijd met zijn rug naar de goal staat ipv met zijn ogen naar voren op de het doel, 2- je moet dan 'in de bal' komen waardoor je nog verder van het doel af komt te staan en dan sta je er niet als die voorzet komt. Ergo ook voetbal je mee als spits je kan nooit op 2 plaatsen tegelijk zijn. Dit los je simpel op door met de punt naar voren te gaan spelen met 'n diep of hoog staande spits. Met de creativiteit en klasse van Kokcu op 10 zou Feyenoord 'n zeer doelpunt rijk duo kunnen creëren. 2 controlerende middenvelders daarachter en klaar is Dick. Mijn ideale opstelling zou zijn: 4-2-3-1 ... Bijloo / Haps-Senesi-Bottha-Geertruida[?] / Fer en bijv Diemers of Wehrman / Linsen-Kokcu-Berghuis / Bozenik.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.817 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane alireza biden danall democraten dtk geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kloese lopez nederland nieuwkoop oostenrijk pedersen priske read slot smal sobat socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki