Transparent
Inloggen
Sluiten

[Update] Ahmed Aboutaleb: 'Niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan'

7 augustus 2020 11:48 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

[Update] Ahmed Aboutaleb: "Niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan"; image source: Pro Shots

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaat deze week in gesprek met Feyenoord over hoeveel supporters er de komende wedstrijd aanwezig mogen zijn bij de wedstrijden in De Kuip. Dat heeft hij laten weten tegenover RTV Rijnmond. Aboutaleb kon nog niet aangeven of er een verbod komt op de aanwezigheid van supporters of dat de capaciteit drastisch beperkt gaat worden.

Er verscheen veel kritiek nadat er volop gezongen werd tijdens de openbare training van Feyenoord. Minister-president Mark Rutte gaf al aan dat het kabinet zich voor kon stellen dat burgemeester Aboutaleb de aanwezigheid van supporters flink zou beperken of zelfs zou verbieden.

Update 07-08 11:48: Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zal nog geen verbod op supporters bij wedstrijden van Feyenoord gaan instellen. Dat geeft hij aan in gesprek met Radio Rijnmond. "Ik was niet van plan om onmiddellijk tot verbieden over te gaan. We zijn in gesprek met Feyenoord en de andere clubs over het maximaal aantal toeschouwers", aldus Aboutaleb. "Een totaalverbod kan altijd, maar eerst proberen we het onder goede omstandigheden te organiseren. Als dat niet lukt kunnen we het altijd verbieden, maar dat is niet de eerste insteek."

Ook de burgemeester had de beelden van de openbare training van Feyenoord van woensdag gezien. "Het is niet goed wat daar gebeurde. Al snap ik de emoties die bij voetbal gepaard gaan", zo geeft hij aan. "Mensen zaten eerst verspreid en gingen later toch klonteren en zingen. Dat is buitengewoon onverstandig, met oog op de verspreiding van het virus."

Meer op RTV Rijnmond
Tags

aboutaleb verbieden ahmed aanwezigheid rijnmond beperken capaciteit kabinet klonteren kuip minister rutte totaalverbod verspreiding

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
De burgemeester moet niet gaan doorslaan nu besmettingsgevaar buiten is nihil, binnen is een ander verhaal.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Wordt boos op die mafkezen met die zomer/vissershoedjes ipv de burgemeester.
Trouwens is dit een slecht stukje hierboven en wordt het in andere media beter vertelt
+1/-0

 
3 jaar geleden
heb je ook gelijk in maar je zag ook genoeg mannen er omheen die niet zongen lijkt me ook makkelijk om dat soort gasten teverwijderen met zo weinig mensen pik je ze er zo uit.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Het is gewoon moeilijk voor iedereen in deze situatie .
Het enige dat helpt is dat mensen het weer serieus gaan nemen ,zodat dit soort lui met de nek worden aangekeken .
Ik snap echt niks van dat mensen die na meerdere keren gewaarschuwd te zijn nu zo laks zijn .
Mensen die zeuren over regeltjes.
In principe mag je best veel met die 1,5 meter .
+1/-0

 
3 jaar geleden
Natuurlijk is zingen iets onschuldigs, maar het is nu (tijdelijk) verboden hou je gewoon daaraan. Klappen en juichen bij een goal kan nog wel.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is allemaal een kwestie van " rekbaarheid " : zingen, zingend juichen, juichen, juichend zingen, top top top roepen, hardop bidden, één enkele kreet, meerdere korte kreten, nieuw mondmasker, zes uur oud mondmasker, twee mondmaskers, 1,50 of 3,00 m of 8 meter, helm.op, handschoenen, masker voor de hond ....
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meer dan 30.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane ake atletico beelen bijbehorend bijschakelt depay dumfries dutch figuren frankrijk frimpong gakpo geertruida hancko ivanusec koeman kraaij kuip madrid middenveldert nederland oranje priske romano santi simons socrates stengs wehave