Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: 'In de breedte zijn we duidelijk minder geworden'

27 juli 2020 09:53 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Dick Advocaat: "In de breedte zijn we duidelijk minder geworden"; image source: Pro Shots

In gesprek met het Algemeen Dagblad wil Dick Advocaat de hoge verwachtingen temperen die er momenteel rondom Feyenoord zijn. "In de breedte zijn we duidelijk minder geworden. Tapia, Özyakup en Larsson zaten vooral op de bank, maar zijn wel volwaardige internationals. Ayoub speelde ook interlands. Kenneth Vermeer zat vaak bij Oranje", aldus Advocaat. "Ik ben wel blij dat tot op heden de kern grotendeels aan boord is gebleven. En dat moet zeker zo blijven. Maar reken daar ook bij dat Luis Sinisterra en Tyrell Malacia er maandenlang niet bij zullen zijn door blessureleed. Als linksback hebben we alleen Ridgeciano Haps nog. Dat is krap. Daar moeten we ook nog scherp naar kijken. Anders worden het noodoplossingen op die positie."

Hard wordt gezocht naar versterkingen voor de selectie. "We hebben voor de coronacrisis bij elkaar gezeten en plannen gemaakt, maar financieel is dat allemaal niet meer mogelijk", zo geeft hij aan. "Toch ben ik heel blij dat de club er alles aan heeft gedaan om de selectie zo veel mogelijk bij elkaar te houden. Met afgelopen week ook nog de handtekening van Botteghin, die nog een jaar bij ons blijft."

Advocaat geeft aan dat het erg lastig is om in deze tijd de selectie te kunnen versterken. "We zochten in een categorie spelers die transfervrij zijn of heel goedkoop. Bryan Linssen was transfervrij en die wilde ik heel graag hebben. Het heeft even geduurd, maar hij is er. En Mark Diemers was bij Fortuna gewoon één van de beste middenvelders in de eredivisie", zegt hij daarover. "Ik ben ook blij met de ervaring van Linssen en Diemers. We hebben al veel jonge spelers, in de selectie als geheel én in ons basiselftal. De derde nieuweling, de Duitser Christian Conteh, ken ik nauwelijks. Hij is iemand voor de toekomst, hopelijk verrast hij ons allemaal. Hoe meer concurrentie, hoe beter. Want dat er iets bij is gekomen, was natuurlijk wel nodig ook."
Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat breedte diemers linssen ayoub basiselftal blessureleed boord botteghin bryan conteh coronacrisis eredivisie fortuna geduurd haps kern larsson malacia nieuweling noodoplossingen oranje ozyakup ridgeciano sinisterra tapia temperen tyrell vermeer volwaardige

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


11 maanden geleden
Advocaat ten voeten uit: nu alvast indekken. Als we de huidige selectie fit aan de start krijgen zijn we natuurlijk sterker dan vorig jaar. Dat wil niet zeggen dat we ook meer wedstrijden winnen, maar kwalitatief is deze groep beter dan vorig jaar. Dan moet je niet schermen met namen die geblesseerd waren of niet goed genoeg (Tapia) want dan heet je Calimero.
+1/-0

11 maanden geleden (gewijzigd)
Het is waar dat er spelers zijn vertrokken, maar dan hebben wij het hier niet over het team wat in de basis staat.
Het is inderdaad in de breedte, als er iemand uitvalt of zijn vorm niet heeft kan je geen beroep doen op de andere spelers.
Ik vraag mij af is er nu geen speler uit onder de 21 die je toe kan voegen bij de selectie.
En wij hebben zoals socrates schrijft ook Linssen, Conteh die er vorig seizoen niet bij waren, hij tempert de verwachtingen, is het ook niet een beetje indekken van Dick, ik weet het niet maar het zit er misschien ook wel bij, maar misschien komt er toch nog iemand bij.
+1/-0

11 maanden geleden
Puur realisme, iets waar het hier bij sommigen puur aan ontbreekt.
+3/-0

 
11 maanden geleden
Inderdaad puur realisme van Advocaat, de selectie is minder sterk, breed, dan het afgelopen seizoen.

Aan de andere kant moeten we ook nog zien hoe de directe concurrentie Aan de start gaat verschijnen.
Meedoen om plaats 3 is reëel, alles wat hoger uitvalt zal een enorme meevaller zijn.
+1/-0

11 maanden geleden
Ik begrijp Advocaat wel. Nog eventjes en de selectie heeft veel weg van een lappendeken. Probleem is ook dat je op de sleutelposities geen reserves hebt. De centrale defensie gaat bij vertrek van Senesi een gatenkaas worden. Ik moet nog maar zien of Advocaat met de nieuwe ploeg uit de voeten kan.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane afrika afrondende arne arnesen berghuis boer bozenik feyenoordtm frankrijk geertruida hall hanegem haps holmgren kerk kokcu marcus marwijk molde nederland oranje pedersen ramesoe senesi slot vasquez ven weghorst willykment