Transparent
Inloggen
Sluiten

Supporterscollectief Nederland: 'Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag'

Foto: Pro Shots

Supporterscollectief Nederland: "Zeer teleurgesteld in wedstrijden op zaterdagmiddag"; image source: Pro Shots

Waar de KNVB bij de bekendmaking van het concept programma aangeeft dat er onder meer overleg is geweest met Supporterscollectief Nederland, een samenwerkingsverband van supportersverenigingen in Nederland, geven zij juist in een verklaring aan zeer teleurgesteld te zijn in de voetbalbond. Reden hiervoor zijn de wedstrijden die op zaterdagmiddag om 16:30 uur gespeeld gaan worden. "Wij hebben ervoor gepleit de animo voor dit tijdstip eerst goed te onderzoeken. Dat is niet gebeurd", aldus voorzitter Matthijs Keuning. "De KNVB heeft wel nog expliciet aan clubs gevraagd hoe ze over deze tijd denken, waarop een ruime meerderheid akkoord gaf. De nieuwe tijd gaat ten koste van de tweede wedstrijd op het populaire tijdstip van zaterdagavond 20:00 uur."

Keuning vindt het ongepast dat clubs dit tijdstip hebben doorgevoerd zonder in veel gevallen overleg te hebben met de eigen achterban. "Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten", zo geeft hij aan. "Dit komt bovenop de onzekerheid over corona, die supporters waarschijnlijk ook al wedstrijden zal kosten. Clubs hebben veel van supporters gevraagd door eerst af te zien van compensatie van een afgebroken seizoen en vervolgens een onvoorwaardelijke seizoenkaart te nemen voor komend seizoen. Hiermee tonen de clubs niet bepaald hun waardering."

Meer op Supporterscollectief Nederland
Tags

nederland supporterscollectief keuning knvb seizoenkaart animo corona expliciet onzekerheid samenwerkingsverband supportersverenigingen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
ik denk ook dat de amateurwereld dit een klote tijdstip vindt
+1/-0

4 jaar geleden
Als Feyenoord hiermee ingestemd heeft valt me dat zwaar tegen. Hiermee kan je toch niet instemmen zonder na te gaan wat je seizoenkaarthouders hiervan vinden?
+1/-0

3 jaar geleden (gewijzigd)
Ik denk dat het probleem is dat men denkt dat op dit tijdstip de stadions ook vol zullen zitten omdat dit bij de ons omringende landen ook gebeurt, Engeland en Duitsland .... waar men dus niet naar heeft gekeken is hoe de weekenden er daar uitzien. Veel duitsers werken namelijk ook op zaterdagochtend. Die gaan dus vanuit hun werk het weekend beginnen met 'n ontspannen uitje naar het stadion. Ik dacht dat dat in Engeland ook geldt. Ook de amateur sporten zijn daar op andere tijdstippen geregeld. Als je dan toch op zaterdagmiddag wil spelen vervroeg het tijdstip dan naar 15u. Dan heb je daarna ook nog tijd om te shoppen enzo. Voor de kids is dit ook goed natuurlijk. Afijn laten we eerlijk zijn: op ieder tijdstip, anders dan zondag 14.30u en zaterdagavond 19u, valt wel wat over te zeiken, toch? Persoonlijk vind ik de avond wedstrijden het leukst. Volgens mij is dat ook voor de selectie het beste omdat die dan op zondag hun rustdag hebben en dus tijd met het gezin. Ik ben ervan overtuigd dat ze dit in Eindhoven ook niet voor niks zo doen en het 'n belangrijk punt is voor het succes wat ze de laatste 25j hebben gehad. Ik hoop dat Feyenoord dit echt gaat overwegen.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.783 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane biden bijlow democraten geertruida gimenez hancko harris hartman jahanbakhsh kennedy kloese lopez nieuwkoop nomination oostenrijk pedersen primary priske read sebaoui slot smal socrates stengs trump ueda willykment wingbacks zerrouki