Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet zet streep door plannen KNVB en verbiedt versoepeling van huidige coronaregels'

15 juli 2020 00:40 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

"Kabinet zet streep door plannen KNVB en verbiedt versoepeling van huidige coronaregels"; image source: Pro Shots

De Telegraaf weet te melden dat het kabinet een streep heeft gezet door de plannen van de KNVB om zo snel mogelijk weer toe te werken richting volle stadions. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen wilde de voetbalbond met zogeheten Field Labs testen of er op een verantwoorde manier afgeweken kon worden van de door de overheid opgestelde richtlijnen. Hiervoor waren zeven stadions aangewezen als testlocatie en de KNVB had een protocol van 80 pagina's opgesteld.

De overheid heeft dit nu echter verboden en stelt dat de oorspronkelijke richtlijnen gehandhaafd moeten worden. Bij de clubs leeft het gevoel dat er alleen geëxperimenteerd mag worden binnen de regels van het kabinet. Testen mag alleen indien de anderhalve meter-regel in acht wordt genomen.
Tags

kabinet knvb coronaregels overheid versoepeling field labs protocol telegraaf testlocatie verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


10 maanden geleden
Als ik lees dat er zo'n 140.000 mensen besmet waren geworden met de covid-19, dan zou ik als ik de knvb was ff een toontje lager zingen. Het is natuurlijk vreemd dat je in een stadion niet je club op luide toon mag aanmoedigen, maar het is wel begrijpelijk dat deze maatregel werd ingevoerd. Het gaat om onze veiligheid. Die 5.000 demonstreerders uit Amsterdam, is ook nog niets van bekend of de virus daar sporen heeft achtergelaten.
+2/-1

10 maanden geleden
Ik weet niet precies wat de Field labs testen presies inhouden, maar wat de clubs erbij voelen hebben ze ook weer één punt.
Geen viroloog of welk ander idéé dan van het RIVM wordt direct al vrboden, tewjl ze zelf ook niet alles wisten en weten.
Je moet je ook wat meer verdiepen in de situatie, als je over 140.000 besmettingen heb dan zijn dat nog geen erge zieke mensen.
Veel mensen hebben corona gehad en zijn er zo doorheen gerold, natuurlijk is het vreselijk dat er zoveel mensen aan gestorven zijn, maar als je er verder in verdiept was het overgrote deel ouder dan 60 jaar en hadden ook al onderliggende lichamelijke problemen.
Zulk nieuws hoor je niet veel maar is wel de waarheid, veel mensen zijn bang gemaakt ik ben dat helemaal niet.
Kijk als je verkouden bent moet je niet hoesten in iemand in zijn gezicht dat is de andere kant.
+2/-0

 
10 maanden geleden
Natuurlijk heb je daar een punt dat er corona wordt geconstateerd niet gelijk inhoudt dat je overlijdt. Ik ben ook niet bang voor de dood, want als Hij me roept, dan kom ik. Niet leuk voor mijn nabestaanden, maar een uitdaging hoe ze verder in het leven kunnen. Mijn jongste zoon, woont met vrouw en baby nog bij ons in. Als ik dan die virus oploop, dan kan dat gevolgen hebben voor de baby. Daarom houd ik me aan de afstand en probeer geen virussen op te lopen.
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het percentage mensen dat overlijd ligt onder de 2%, waarvan nog eens de meerderheid overwegend ouderen en mensen met onderliggend leiden betreft. We worden inderdaad bang gemaakt voor iets dat iets meer is dan een griep.

Waarom komen ze als kabinet niet met de verplichting mondkapjes te dragen in de stadions. En net als horeca mensen die verschijnselen vertonen thuis laten. Zelfs in Italie en Spanje worden er op korte termijn weer mensen toegelaten (waar de uitbraak een stuk heftiger was) en overal om ons heen voetballen ze al lang. Dus waarom kan dat in Nederland niet?
+1/-0

 
10 maanden geleden
Het is leuk om statistische gegevens bij te houden, ware het dat je meer info nodig hebt om een goed beeld te krijgen, hoe de vlag erbij hangt. Het is toch schrikken, als je plots te horen krijgt dat je beste maatje corona heeft en dat hij voorlopig in quarantaine moet blijven met zijn huisgenoten. We weten nog niet hoe we deze virus oplopen en ja een mondkapje kan een oplossing zijn, mits deze ook zoals het hoort functioneren. Veel meer zal afstand houden een betere en goedkopere oplossing zijn.
+1/-0Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.101 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen bijtekenen botteghin bozenik diemers fer fraisl geertruida hanegem haps infantino inhaalslag jorgensen karsdorp kuijt kuip linssen maas malacia opschieten ramesoe senesi sinisterra slot soz teixeira toeschouwers willykment