Transparent
Inloggen
Sluiten

Cor Pot: 'Dick Advocaat weet precies wat er nodig is'

13 juli 2020 11:17 - Radio Rijnmond
Foto: Pro Shots

Cor Pot: "Dick Advocaat weet precies wat er nodig is"; image source: Pro Shots

Cor Pot is het niet eens met de kritiek op de transfer van Feyenoord. Dat geeft de assistent-trainer van Feyenoord aan tegenover Radio Rijnmond. "Ik vind dat onzin, want er is lang over nagedacht en veel over gesproken", aldus Pot. "Als je weet hoe consciëntieus Dick over spelers praat en hoe hij ze bekijkt en benadert, dan heeft hij zich daar heel goed op voorbereid. Hij weet precies wat er nodig is. Dat is ook zijn kwaliteit."

Wouter Burger zal na een uitleenbeurt aan Excelsior bovendien ook weer aansluiten bij de selectie. "Ik vind Wouter een uitstekende speler. Hij is nog jong. Hij zal wel moeten concurreren met de andere jongens. Hij moet ervoor zorgen dat hij één van die andere drie middenvelders eruit speelt", zo geeft Pot aan. "Of hij bij Feyenoord komt te spelen, ligt niet alleen aan hemzelf. Als die spelers die er nu staan goed spelen, is er geen reden om hen te vervangen."

Pot verwacht dat Feyenoord de ongeslagen reeks in de competitie onder Dick Advocaat vast kan blijven houden. "Dat denk ik wel, maar je weet: zolang je maar blijft winnen, komt de nederlaag steeds dichterbij. Dat gaat heus wel een keer gebeuren en daar moeten we niet moeilijk over doen", zegt hij daarover.

Meer op Radio Rijnmond


Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat benadert burger conscientieus dichterbij excelsior hemzelf jong onzin rijnmond uitleenbeurt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 weken geleden
Verrek, Cor is het met Dick eens. Zou hetzelfde voor Petrovic gelden?
+1/-0

5 weken geleden
Ik denk dat Advocaat en Pot gewoon leper zijn dan men denkt. Er zijn trainers, TD's en assistent - coaches die gewoon teren op hun roem als voetballer, aan die figuren heb je weinig. Blind door eigen roem. Je moet echte voetbalvreters hebben. Advocaat is van dat laatste soort.
+2/-0

5 weken geleden (gewijzigd)
Lol... Dat was bij Sparta vast ook het geval... Daar waren vast veel spelers bekeken, was er vast ook veel over spelers nagedacht en veel over spelers gesproken... En toen degradeerde Cor en Dick met die prima consciëntieus uitgezochte over nagedachte en besproken spelers xD

De kracht van dick is het maximale uit een spelers groep persen... Niet zelf spelers scouten waarmee hij nog nooit gewerkt heeft.
+1/-0

 
5 weken geleden
Dat bedoel ik. Geef een type als Advocaat een zooi spelers waar je wat uit kunt persen hij weet echt wel waarheen en hoe. Geef aub geen een trainer carte blanche bij aankoop, krijg je Stam-achtige dingen in de Kuip.
+1/-0

 
5 weken geleden
Een trainer is een voorbijganger en moet doen waar hij goed in is, de juiste mensen op de juiste plaats zetten en ze laten presteren.
Dat is nou net waar Advocaat best wel goed in is.
Resultaten zijn goed, het voetbal was bij vlagen niet om aan te zien maar voor de kwaliteiten van de selectie zeer zeker acceptabel.
+2/-0

 
5 weken geleden
FON1 wel een trainer naar jouw hart toch, want hij zoekt het ook voortdurend in talenten van vroeger die nu zo oud zijn dat we er nooit geld aan zullen verdienen. Als ze ons dan maar kampioen maken, vind ik alles goed hoor (bijna alles, je moet niet met de Bazoers en dergelijke aankomen natuurlijk).
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Wat dat aspect betreft een trainer naar mijn hart ja. En het resulteert (mits goed toegepast) vaak in resultaat.

Ik ben wat minder te spreken over andere karakter eigenschappen van Advocaat. Dat hij nu bijvoorbeeld zich omringt met ja knikkers Pot en Petrovic dat vind ik gevaarlijk... Dat beperkt je in oplossingsgericht en zelf kritisch denken. Je moet ook mensen om je heen hebben die mss een andere kijk hebben op het spelletje en met andere oplossingen durven komen of je durven tegen te spreken.

Maar komt geheid omdat dick totaal niet tegen kritiek kan... Ook geen beste eigenschap aangezien dat juist positief moet benaderen om te leren van fouten. Of zaken te verbeteren. Luister je niet naar kritiek leg dan gewoon uit waarom je een bepaalde keuze maakte.

En in mij ogen speelt Advocaat te vaak te behoudend...

Dat Advocaat nu zelf wil scouten en inspraak wil hebben in spelers aankopen is ook iets wat mij niet zint. Met alle respect het is een passant hij kan een wensen lijstje neerleggen bij de nu TD van wat voor spelers typen hij mist op welke positie in zijn elftal en wat die nieuwe spelers naar zijn mening moeten kunnen. En mss voorbeelden geven aan wat voor type spelers hij aan denkt ter versterkingen. Maar daar moet het bij blijven. Het blijft met alle respect een passant.

Ik ben wat minder blij met het aankopen van spelers als diemers kosten je 1,5 miljoen en een flink salaris. Een speler bij mijn criteria moet op zijn minst 1 van de beste spelers zijn geweest in een sub top ploeg in categorie eredivisie. En dan nog neem ik je alleen als je transfervrij bent. Linssen had ik ook een contract gegeven als transfervrije optie op links. Narsingh had ik ook als back up gehaald. Maar nooit voor zoveel salaris... Mss voor de helft (al vind ik dat al veel) van dat salaris anders had Narsingh mooi pech.

Je moet alleen kijken per positie. Als je deze spelers haalt zijn het geen zekerheden. Dus heb je naar mijn inziens daar op die positie minimaal nog zo'n kwalitatief gelijkwaardige speler nodig om het risico te verminderen dat je een seizoen mss een zwakke positie in je elftal hebt mocht je risico speler daar falen.

Verder ga ik inderdaad liever voor kwaliteit in je eerste elftal. Leren doet jeugd maar ergens anders. In Feyenoord 1 moet er gepresteerd worden. Maar als je goed genoeg bent en dus presteert ben je ook oud genoeg in mijn ogen.

Dat wil niet zeggen dat je niet in jeugd moet investeren. Spelers als veerman had ik al goedkoop bij volendam opgepikt en dan in een jong Feyenoord in de voetbal pyramide laten rijpen. Nu zou je dat moeten doen bij talenten als van de Ven en van Hecke en een Kadioglu die in turkije op een dood spoor zit.
+1/-0

 
5 weken geleden
Ik weet dat plannen voor de langere termijn in de voetballerij ook helemaal fout kunnen uitpakken, maar volgens mij kunnen we alleen nog een klein beetje in de buurt komen van de grote 3 op dit moment (inderdaad daar tel ik AZ in mee, die hebben voor een vermogen op het veld staan wat hen nauwelijks iets gekost heeft) door spelers steeds na 2 jaar met zoveel mogelijk winst te verkopen en zo langzaam in een paar jaar tijd echt vermogen op te bouwen en tegelijkertijd de naam te bevestigen dat talenten bij ons ook echt de kans krijgen om te spelen. De combinatie van die 2 zijn onze enige redding, gearriveerde (of: over hun top) spelers passen daar niet in.
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Ze passen er wel in als ze beter blijken te zijn dan een basis speler van Feyenoord 1.

Als je team goed presteert in de competitie, europa of je die champions league plaatsen haalt genereren je spelers ook meer aandacht.

Feyenoord heeft nu de financiele middelen niet om op iedere positie zo'n talent te kopen of heeft niet op iedere positie een top talent opgeleid.

Op de posities waar je die dus niet hebt kan je prima een oudere speler transfervrij halen die daar 1 a 2 jaar neerzetten zodat een talent door komt in je opleiding of je geld hebt om daar een betere speler te halen.

Het is een manier om tijd te kopen voor je team zodat je team niet eerst seizoenen lang enkel mee doet voor de 3de a 4de plaats maar ook meer de concurrentie voor de titel op de hielen blijft zitten en zenuwachtig maakt zodat ze fouten maken.

Je ziet het effect al sinds Advocaat wat spelers weerde uit Feyenoord 1. Daarna ging het niveau omhoog omdat men op een hoger niveau trainde. Goeie jeugd die dat niveau aan kan leert dan ook weer van die oudere spelers.

Het is een samenhang van verschillende dingen waardoor je eerste elftal sterker word. En je moet er op toe zien dat je eerste elftal zo sterk mogelijk is.
+1/-0

4 weken geleden
Ik ken dhr Pot niet, maar gelet op zijn prestaties bij het coach zijn van de Oranje jeugd heeft hij wel oog voor talent. Veel Feyenoorders zijn onder hem in Oranje doorgebroken.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.328 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen azarkan beek besiktas bestlander bozenik corona danall drenthe ebecilio edirin eredivisie feyenoordopnummer fox fraser hanegem herik johnston jorgensen jorien kokcu nederland sparta stee titel toornstra wehrmann wiel