Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord wil veel meer dan 20 miljoen euro voor Marcos Senesi'

5 juli 2020 18:45 - Feyenoord Transfermarkt
Foto: Pro Shots

"Feyenoord wil veel meer dan 20 miljoen euro voor Marcos Senesi"; image source: Pro Shots

Marcos Senesi is de afgelopen tijd meermaals gelinkt aan een transfer. Volgens diverse media zou Feyenoord 20 miljoen euro verlangen voor de Argentijnse verdediger, maar volgens het doorgaans betrouwbare Twitter-account Feyenoord Transfermarkt wil Feyenoord veel meer hebben. Het Spaanse Sevilla is een van de geïnteresseerde clubs, maar zij zullen een exorbitant bod moeten uitbrengen als ze Senesi vast willen leggen. Feyenoord betaalde vorige zomer 7,6 miljoen euro voor de verdediger en moet bij een doorverkoop bovendien nog 15 procent afstaan.


Discussieer mee op de forums


Tags

senesi doorverkoop exorbitant sevilla

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Prima insteek van Feyenoord. Ik dacht zelf aan 24 miljoen ofzo. Kijk maar hoe weinig de andere Feyenoord transfers in het verleden opleverde.
De speel stijl van Advocaat verbloemt perfect Senesi's manco's. Zo goed is hij niet... Botteghin leek in de speel stijl van Advocaat opeens ook weer goed... Dat zegt genoeg...

Als je dan nog zo 6 a 9 miljoen kan beuren voor Sinisterra. Dan kan je die miljoenen herinvesteren en alle benodigde spelers voor de basis en jong feyenoord halen.

Ik denk aan aankopen als:
Veerman, van de Ven, van Hecke, Bazoer, Kongolo (terug halen), Ozyakup, Kadioglu. Stuk voor stuk betaalbaar met veel potentieel. Dan maak je echt een enorme stap vooruit. Zeker met het oog op de toekomst en voor je jong Feyenoord in de voetbal pyramide.

Als je de selectie aan vult met de transfervrije: Kalou, Elia, Donk en huur karsdorp... Dan heb je echt een team wat op eigen kracht voor de titel kan gaan.

Helemaal als advocaat toch nog de transfervrije kokorin kan overtuigen bij Feyenoord te komen ballen en je Jorgensen weet te slijten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Vooropgesteld, Senesi niet onder de 25 miljoen verkopen.
Verder begon je goed met herinvesteren van dit “ kapitaal”, Veerman, van de Ven en van Hecke, maar even verderop kom je weer aanzetten met Kalou, Elia en Donk, jammer maar die moet je nou juist niet willen halen.

kokorin , prima maar dat is de afdeling wishfull thinking.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Wat kokorin betreft klopt dat het wishfull thinking is maar wat voor andere opties zal die oud bajes klant nog hebben?

Feyenoord is weer de ideale club om zich in de kijker te spelen. Met een coach die het in hem ziet zitten.

Je hebt wel degelijk die oudere spelers als minimaal Kalou, Donk en mss Elia nodig! (mss ook van Ginkel/de Guzman als je Toornstra kan slijten).

Met een jaar lang linssen, jorgensen en enkel Van beek als opties op die posities ga je geen kampioen worden.

Je hebt namelijk geen zekerheid met linssen of Conthe op links op de vleugel (geheid dat ze sinisterra ook verkopen). Dus met een oudere transfervrije speler op die positie die zijn sporen al heeft verdient is er meer zekerheid.

In de spits heb je alleen Jorgensen die altijd zwak ziek of misselijk is en bosenik die nog te jong is en ook beperkingen heeft. Dus zou een ervaren Kalou niet misstaan om dat probleem op te vangen.

Je hebt enkel nog Senesi en van Beek als centrale verdedigers dus je hebt ervaring nodig. (Donk is dan een prima transfervrije optie)
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jij weet ook wel dat Arnesen nog een RCV gaat halen. Van Beek komt tekort er daar heeft Dickie ook geen vertrouwen in.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Welke betaalbare opties als rcv behalve Donk zie je dan nog meer?

Ik zie mss enkel nog fosu-Mensah als betaalbare huur of koop optie. Heeft nog maar een 1 jarig contract bij Man U en komt er nauwelijks aan spelen toe en kan ook als rechts back en cdm spelen.
+1/-0

 
2 maanden geleden
De superscout van Arnesen loopt niet voor niets rond in Scandinavië
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou daar hoop ik dan maar op... Maar wees niet naief denk je dat in deze huidige tijd een talent of goeie speler niet al is gespot door een scout van andere gerenommeerde club in europa?

Hoeveel en welke succesvolle verdedigers zijn er eigenlijk uit scandinavie voortgekomen?

Grotendeels is jeugd die naar nederland komt vanuit het buitenland niet beter dan je eigen opgeleide nederlandse top jeugd die rond lopen bij de huidige top 4 (020, psv, Feyenoord en AZ).
+1/-0

2 maanden geleden
Wat 'n hoop negatief geneuzel hierboven. Senesi nooit verkopen want over 1 a 2 jaar is hij meer waard. Senesi niet zo geweldig? Heeft beperkingen? Senesi is zonder twijfel 1 vd beste zuid-amerikaanse verdedigers van de laatste 10j in de eredivisie. Dit is echt 'n heel complete voetballer waarvan Feyenoord niet zo maar 'n tweede vind. Donk? Ik dacht het niet. vBeek? Daar zijn we het over eens .... niet goed genoeg als cv bij Feyenoord, hooguit reserve rb achter Nieuwkoop en Geertruida. Als Botteghin niet blijft geef dan Geertruida of zelfs Johnston de kans. Een andere optie is Fer als rcv en DeGuzman transfervrij ophalen. Laten we hopen dat de TD Jorgensen voor 3,5 - 5 miljoen ergens kan verkopen. Met Linsen heb je nml. niet alleen 'n optie op links maar zeker ook in het centrum als spits. Linsen heeft wel al de slimheid en dus balvastheid die het spel van Feyenoord nodig heeft. Het middenveld is mager bezet in deze selectie, daar mag nog wel wat bij. Verder selectie zoals die nu is gaat zeker mee doen om de top 3 plekken. Goede mix van talenten, ervaring en de midden groep [23-28j]. Op 1 of 2 spelers na denk ik niet dat we nog meer nieuwe spelers gaan zien. Ideaal voor Advocaat en staf is dat de selectie nagenoeg compleet aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kunnen beginnen. Het wordt weer 'n gedenkwaardig jaar .... let maar op ;-))
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Senesi meer waard? Zoals met jorgensen zeker?

Leg mij dan eens uit wat de sterke punten zijn van Senesi.

En wie word je rechts back? Geertruida was al niet best en nieuwkoop laat continu zijn man lopen waar om de haverklap tegen doelpunten uit volgen... In mijn optiek zou Narsingh in de huidige selectie nog je beste rechts back optie kunnen zijn. Is in niks minder dan haps mist mss enkel wat agressie. En wie word je rcv als je van Beek niks vind? Johnston is een linkspoot en hebben we nog niks van gezien. Geertruida maakte nog niet een erg betrouwbare indruk als hij rvc speelde.

Linssen als centrum spits? Linssen is 1,70...

Het middenveld vind ik ook nog te zwak. Kokcu word opgehemeld maar scoort nauwelijks en heeft ook weinig assists als vooruitgeschoven middenvelder is hij totaal niet effectief. Toornstra is net niet goed genoeg. Enkel fer vind ik prima. En Diemers tja... Ik ben bang dat dat weggegooid geld is en straks weer iemand seizoenen lang salaris incasseert wat je niet aan andere spelers kan besteden om je ploeg te versterken.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Jij beoordeelt Senesi op zijn eerste invalbeurt bij Zwolle denk ik?! Allereerst is Senesi verdedigend sterk en heeft weinig overtredingen nodig, goed spelinzicht, zowel aanvallend als verdedigend 'n uitstekende kopper en heeft 'n goede inspeelpass over 20-40m .... Nieuwkoop laat om de haverklap zijn man lopen? Je bedoelt dat hij de hele wedstrijd rechtsbuiten staat? Tja dat is nou eenmaal de manco van de spelkeuze van Feyenoord's huisspeelstijl. En dat is met EN 2 aanvallende middenvelders EN 2 opkomende backs. Dit is de enige reden waarom Feyenoord zo vaak onnodige tegengoals krijgt. In mijn optiek speel niet en/en maar of/of. Toornstra net niet goed genoeg? Ach kritiek hebben is makkelijk he en spelers shoppen met 750 milj in de knip kan iedereen ....
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Nee ik beoordeel Senesi onder stam.

Daar speelde je defensie met ruimte en je team op een hoger tempo. En dan zag je dat hij dat totaal niet kon. En vertoonde Senesi dus zeer matig spel inzicht en was zijn handelingssnelheid veel te traag en ook physiek veel te langzaam. Nu in de kleine ruimtes door de speelstijl van Advocaat lijkt iedereen een goeie verdediger.

Bij Advocaat leek Botteghin opeens ook weer bruikbaar. Dit komt omdat Advocaat het veld heel klein houd waardoor je als verdediger het veel makkelijker hebt. Je kan veel makkelijker je man dekken en met je meestal meer kracht en lengte de ballen weg halen bij de tegenstander en overal makkelijker tussen zitten.

Ook speelt advocaat in een veel trager tempo...

Nadeel is dus dat Feyenoord gewoon minder makkelijk scoort. Zeker vanuit het middenveld komt er weinig omdat Advocaat dat pot dicht houd. Feyenoord kan wel vanuit de reactie spelen maar het spel zelf maken word lastig omdat je centrum zo traag is en het tempo te laag.

Onder advocaat lijkt Senesi verdedigend dus goed met een goed spel inzicht maar dat valt enorm mee. Door zijn gebrek aan snelheid beperkt het team enorm in veelzijdigheid van spelen/speelstijlen. En de spitsen in de eredivisie zijn nou niet bepaalt om over naar huis te schrijven... Zeker vorig jaar niet. In de europese wedstrijden kon je hem beter beoordelen en dat was niet best...

Zijn passing en onderscheppingen lijken nu goed maar schroef je het tempo omhoog zal je ziend at hij handelingssnelheid tekort komt. Door de kleine ruimtes hebben spitsen minder tijd. Op een hoger niveau spelen ze er wel doorheen. En zie je zijn tekortkomingen nog beter. En alle aspecten die jij nu goed vind aan Senesi op koppen na (dat kan hij inderdaad wel) zijn bij een hoger bal tempo veel lastiger uit te voeren en dan gaat het Senesi veel minder makkelijk af.

Als een club dar dus in trapt en veel geld bied meteen wegbrengen! Voor deze manco's van Senesi aan het licht komen...

Wat nieuwkoop betreft... Dat niet alleen... Maar ook als hij gewoon in de 16 staat laat hij zijn man te vaak lopen of raakt hem kwijt wat tot domme onnodige doelpunten leid. Komt echt tekort als verdediger.

Toornstra koste wel 3,5 miljoen dus mag je er wel wat van verwachten.

Nogmaals als je op dit niveau spelers op haalt zorg dan dat ze transfervrij zijn anders ben je die miljoenen te vaak gewoon kwijt.
+1/-0

2 maanden geleden
Met Arnesen aan het roet, gaat het de goede kant op.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat hoop ik ook, maar dat blijkt nog nergens uit toch? Van Bozenik, Conteh, Diemers val ik nog niet achterover. Linssen komt kennelijk omdat Advocaat hem hoe dan ook wilde hebben, ondanks zijn te hoge leeftijd om er ooit nog iets op te verdienen. Ik lees dat Advocaat zelfs een sponsor heeft benaderd om zijn komst mogelijk te maken.... als we dat voor een dergelijke speler al moeten doen, dan is kennelijk het salarisbudget echt al helemaal op en moeten er eerst meer spelers weg voordat er iets van betekenis gehaald kan worden. Als Arnesen erin slaagt Jörgensen voor een paar miljoen te verkopen en Narsingh zonder veel extra kosten kado te doen aan een Engelse Championship club of zo, dan kan hij de voorhoede compleet gaan maken. Als Senesi echt vertrekt voor € 18 mln of zo (die verhalen over € 25 mln + neem ik maar niet serieus) dan kan de achterhoede van vers bloed worden voorzien. Als dan inderdaad alleen maar de veel gehypte vd Ven of van Hecke in beeld zijn, dan is Arnesen niets beter dan van Geel, want die namen hadden we wel zelf uit de Telegraaf en VI kunnen halen. Het worden nog interessante weken, maar waarschijnlijk duurt het nog lang voordat de carrousel op gang komt nu de grote competities nog eerst het oude seizoen moeten afmaken.
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Of Arnesen denkt na en vind wat Linssen vraagt gewoonte gortig en denkt ben gekke henkie niet.

En nu Advocaat meer geld heeft weten te regelen denkt Arnesen ok prima jij je zin...

Advocaat heeft op rechts ook een probleem. Nu larsson weg is. Linssen vind ik ook een beetje ene larsson type allebei te langzaam als snelle buiten speler. En al heeft Linssen mss minder techniek... Hij heeft wel meer agressie, branie en effectiviteit.

Sinisterra was nodig voor de diepgang maar mss word die verkocht en is nog geheid zwaar geblesseerd. Conteh moet he tnog maar waar maken over de jeugd was Advocaat nog niet blij. En met alleen Haps als links buiten win je de oorlog niet.

Als Arnesen met van de Ven en van Hecke komt is dat wel degelijk anders en beter als bij van Geel... Ok het zijn bekende namen maar van geel haalde enkel redelijke subtoppers van rond de 3,5 miljoen die het niet waarmaakte. En koos vaak ook d everkeerde. Hij had namelijk van drongelen en dumfries toen voor mss 4 miljoen samen kunnen halen maar deed dat niet en koos voor middelmaat na vertrek kongolo. Met alle problemen in de vervolgseizoenen en de champions league van dien.... Deze spelers kosten mss 1 a 2 miljoen met alle potentie om zich te ontwikkelen tot top verdedigers. En kunnen mooi rijpen in een jong Feyenoord in de voetbal pyramide die er nu hopelijk zonder van Geel eindelijk komt. Dus Doen!

Hoe zit het met kelly? Heeft nu nog een 1 jarig contract toch? Of is hij afgekocht... Die eerst zien te lozen. Narsingh is best een redelijke speler maar inderdaad niet voor dat salaris van over de miljoen... Troost is echt de vlees geworden sinterklaas... Toch zou ik Narsingh nog testen als rechts back nu daar zonder karsdorp een probleem is... Is in niks minder dan haps mss enkel wat minder agressief.

Jorgensen mag inderdaad weg voor de aankoop prijs en van Mij mag je Toornstra ook verkopen anders verdien je er nooit meer wat aan... Kan je Ozyacup kopen of de Guzman/van ginkel transfervrij voor hem halen. Bazoer vind ik ook ene betaalbare optie.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik lees voortdurend over Senesi's tekortkomingen. Misschien heb ik teveel een Feyenoordbril op, maar ik zie ze niet. Natuurlijk kan hij nog een hoop leren, maar hij is pas 23.

Verdedigen doe je op basis van ervaring, hoe meer situaties en duels je 'ervaren' hebt; des te sneller en doeltreffender grijp je in. Waarom denk je dat Chielini en Maldini zich zo lang in de top staande hebben kunnen houden?!

Senesi lost nu al ontzettend veel op met zijn inzicht en positionering, hij smijt niet met zijn krachten. Hij wordt alleen nog maar beter, en hij is nu al één van de beste centrale verdedigers in de Eredivisie. Wacht nog twee seizoenen en je kan hem op zijn 25ste verkopen voor een écht topbedrag. Daar ben ik van overtuigd.

Als de Ligt 80 miljoen waard was vorig seizoen, is Senesi nu al minimaal de helft waard. Voor minder zou ik hem op dit moment niet laten gaan als ik Feyenoord was.
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Nou kijk dan de wedstrijden nog maar eens na onder stam. Die speelde in een hoger tempo met ruimte en kwamen de verdedigers nog wel eens onder druk te staan als Feyenoord het spel maakte.

Dan zie je de tekortkomingen van Senesi. En zie je ook wat de speelstijl van Advocaat nu zo meesterlijk camoufleert. Het Feyenoord centrum heeft namelijk totaal geen snelheid en geen handelingssnelheid.

Waarom denk je dat het feyenoord middenveld onder andere zo weinig scoorde vorig seizoen? Omdat advocaat ze veel dichter tegen de eigen verdedigers liet spelen en de ruimtes er ongelofelijk klein hield. Met zulke kleine ruimtes leek zelfs Botteghin weer bruikbaar.

Ook laat Advocaat feyenoord in een veel lager tempo spelen. Veelal op de reactie. Het spel zelf maken met dat lage tempo ging dan ook een stuk moeizamer.

De vergelijking met de light met alle respect gaat totaal niet op. Die bewees wel met enorm veel ruimte en op hoog tempo die verdedigende taken goed uit te kunnen voeren en als er druk op hem werd gezet het spel te kunnen maken. Kijk dat is echt kwaliteit.

Door de trage fysieke snelheid en trage handelingssnelheid van Senesi, beperkt het advocaat enorm in druk zetten op de tegenstander en mogelijke speelstijlen.

Echt zo snel mogelijk Senesi verkopen voor deze beperkingen aan het licht komen. Europese sub toppers of topploegen spelen namelijk allemaal in een veel en veel hoger tempo dan het huidige Feyenoord onder Advocaat. Als ze Senesi's beperkingen in gaan zien wil niemand hem meer hebben.

En vergeet ook niet dat de spitsen in de eredivisie echt zeer matig waren vorig seizoen.

Dessers en Berghuis werden topscorers ehm... tja dat geeft genoeg aan lijkt me...
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Ik kan me een ongelukige start van Senesi herinneren, z'n eerste wedstrijd in en tegen Emmen was een verschrikking en de daaropvolgende wedstrijden waren ook nog niet top.

Dat kun je toeschrijven aan de (aanvallende) speelwijze en de ruimtes achter de verdediging, waar Senesi niet goed mee om kon gaan. Maar mijn inziens lag het nog veel méér aan de totale wanorde in het team dat onder Stam als los zand aan elkaar hing.

Die zogenaamde visie van Stam waar de ploeg zich aan moest committeren werkte voor geen meter, dat lag niet alleen aan het materiaal/de spelers die er niet geschikt voor waren maar ook aan het halfslachtige presteren van de trainer. Er stond een team zonder zelfvertrouwen, en daar moest dan een 22-jarige Argentijn die voor het eerst op een voetbalveld (kunstgras) stond in de Eredivisie zijn draai in vinden.

Ja, Advocaat heeft sinds zijn aantreden meer defensieve zekerheden ingebouwd, en dat maakt het voor verdedigers makkelijker. Daar plukt ook Senesi de vruchten van. Maar dat is hoe iedere Europese topclub speelt, geen enkele ploeg houdt open huis achterin zoals Stam dacht te moeten spelen.

Die zogenaamde tekortkomingen van Senesi? Ik zie een speler die zelden op snelheid wordt geklopt door een aanvaller omdat hij slim positie kiest en op tijd begint met teruglopen. Een speler die vrijwel al zijn persoonlijke duels wint, vaak zonder echt zijn fysiek in de strijd te hoeven gooien. En dat in een jaar waarin hij aan alles en iedereen heeft moeten wennen: de taal, de manier van spelen, zijn medespelers en privé de verhuizing van één continent naar het andere.

Schrijf jij hem lekker af joh, verkoop hem maar snel inderdaad. Ik denk dat als hij komend seizoen een stap zet en zich nog meer gaat laten gelden in coachend opzicht, Feyenoord een defensie-leider krijgt die de club veel goeds gaat brengen en over twee/drie seizoenen als hij pas 25/26 is een prachtige stap kan gaan maken naar de Europese top.

Leuk hoor, dat de Ligt goed kan voetballen met zoveel ruimte in zijn rug. Hoeveel heeft hij daaraan bij Juventus? In Italie, Spanje maar ook Engeland en Duitsland worden van een centrale verdediger andere kwaliteiten verwacht. Senesi heeft-ie.
+1/-0

 
5 weken geleden (gewijzigd)
Nee het niet functioneren van stam zijn speelstijl lag vooral aan het slechte centrum en gebrek aan kwaliteit bij spelers. Daarom was er geen vertrouwen... Ze konden het gewoon niet...

https://www.youtube.com/watch?v=EIuTja8rQKclink

Bovenstaande link is een uitleg op youtube van VI ter informatie hoe stam speelde.

Na advocaat werd het allemaal simpeler:

https://www.youtube.com/watch?v=hZ4zQ0faczU&list=PLeautrgjrDOwJT1yCvCI0ilqWwHkwbsZX&index=5link

Zie bovenstaande linkje van youtube van VI waar word uitgelegd wat het verschil is tussen de Stam en Advocaat speel stijl. En waarom Advocaat dus succes behaald met dit spelers materiaal.

Als de ruimtes kleiner zijn is het goed positioneren veel minder moeilijk voor senesi. En met kracht en lengte lijk je dan al snel goed. Nogmaals Botteghin rendeerde onder Advocaat ook weer. En wat heeft die precies mee... Ow ja kracht, lengte en kan goed koppen. Senesi heeft dan nog een redelijke voetballende voortzetting (door zijn aardige korte en lange passing) wat hij voor heeft op Botteghin.

Meer is het niet... Die andere verdedigers waar jij het over hebt bij betere clubs kunnen vaak ook niet voetballen.

En daarom schitterde 020 toen in de champions league want die hadden toen wel een compleet team waar zelfs de verdedigers konden voetballen. En ten hag wist dat optimaal te benutten.

Senesi kan er mss best slagen maar blijft een beperkte speler. En ik denk dat Senesi het moeilijk gaat krijgen bij top clubs want die spelen op een hoger tempo. En heb Senesi nog niet op een hoger tempo zien presteren.

Je hebt het ook niet over mijn argument gehad dat de tegenstand van senesi in de eredivisie vorig seizoen bijzonder matig was... Dus kan je echt niet constateren uit die matige tegenstand of het een goeie verdediger is... En of Senesi mss een hoger niveau aan kan...

Feyenoord kan echt geen risico lopen dat deze investering flopt. Er zit veel geld in senesi dus als je er een goeie winst mee kan halen meteen doen!

Ben je Jorgensen die we voor 18 miljoen konden verkopen al vergeten? En van Beek die toen faalde bij zijn wedstrijd die je anders voor miljoenen kon verkopen? Er kan zo veel mis gaan bij een speler... Wie weet raakt hij geblesseerd en komt hij nooit meer op niveau terug met die nederlandse kunstgras velden.

Als Feyenoord goeie winst kan pakken moeten ze dat direct doen!
+1/-0

4 weken geleden
Senesi gaat never nooit 20 miljoen opleveren. Daarvoor heeft ie afgelopen seizoen te weinig laten zien en buiten zicht voor scouts die ( virtueel ) door Zuid-Amerika reizen komt ie niet meer in het plaatje voor.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat arnesen beek berghuis besiktas bestlander blaak buitenlucht conteh danall dirkteur feyenoordopnummer hanegem hassel hemel jansen jorgensen kelly kokorin kristensen kuip lens narsingh ozyakup ruil senesi toornstra troost vangt wolfswinkel