Transparent
Inloggen
Sluiten

'Vanaf september al publiek toegestaan bij wedstrijden'

24 juni 2020 09:00 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Vanaf september al publiek toegestaan bij wedstrijden"; image source: Pro Shots

Het Outbreak Management Team adviseert de regering om vanaf 1 september al toe te staan dat er publiek aanwezig mag zijn bij voetbalwedstrijden. Dat meldt De Telegraaf. Hier zullen dan wel strikte voorwaarden aan verbonden zijn, zoals het voortdurend handhaven van de anderhalvemeterregel en spreekkoren zullen vanwege gevaar op besmetting verboden zijn. Woensdag zal het kabinet beslissen of het meegaat in dit advies. In dat geval zouden clubs ongeveer een derde van de capaciteit kunnen vullen. De Telegraaf meldt daarbij dat de verwachting is dat clubs gaan loten wie er welkom is bij wedstrijden.

Meer op Telegraaf.nl


Tags

telegraaf adviseert anderhalvemeterregel besmetting capaciteit kabinet loten meegaat outbreak regering spreekkoren strikte verboden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Is in ieder geval goed nieuws.
Spreekkoren verbieden? Lijkt mij onmogelijk,
om te handhaven. Loten voor je plek
op de tribune? Hopelijk gaat dat lukken.
Maar er zullen (heel) veel koekenbakkers zijn,
die toch proberen binnen te komen.
Met de genummerde plaatsen zou dat misschien wel kunnen.
Als je niet bij de "gelukkigen" hoort, zou dat wel kunnen,
omdat je kaart misschien geblokkeerd kan worden per wedstrijd.
Ik wens de clubs veel wijsheid toe.
Eerst maar afwachten, wat Pinoccio Rutte te vertellen heeft.
+1/-0

reactie verwijderd

4 maanden geleden
Onmogelijk om te handhaven, ze zijn in Den Haag echt de weg en regie volledig kwijt.

Tevens, het virus is niet weg. Deze versoepelingen zullen vanaf zeg oktober, november weer terug gedraaid moeten worden na toenemende aantallen besmettingen, ziekenhuis opnames en,helaas, doden.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Je hebt daar inderdaad een punt. Maar de weg zijn ze al decennia kwijt in Den Haag, terwijl er tegenwoordig heel goede navigatie voorzieningen zijn. Maar dit geheel ter zijde. We zullen er mee moeten leren leven. Dan maar even voetballen zonder publiek, het is niet anders. Maar ooit zal er een einde aan komen en kunnen we weer ons plaatsje in de zon gaan zoeken. Hopelijk komen de medische kopstukken spoedig met een vaccin. Maar dat zal nog wel even duren.
Voor diegene (zoals ik), die een fox hebben, maar op zondag avond met het bord op schoot naar de samenvattingen kijken, of de kroeg in gaan, die voor hun gasten de wedstrijden kunnen laten zien. Helaas, het is niet anders.
+1/-0

 
4 maanden geleden
Inderdaad onmogelijk om te handhaven, maar dat weet men in Den Haag ook dondersgoed. We kunnen als maatschappij echter niet langer verantwoorden dat complete bedrijfstakken naar de klote gaan om die paar ouderen te redden. Er moeten onmogelijke keuzes gemaakt worden, met wellicht een stijging van dodelijke slachtoffers tot gevolg. Maar de maatschappelijke gevolgen anderszijds zijn waarschijnlijk nog veel groter.

De absolute meerderheid van de dodelijke slachtoffers en patienten die op IC's terecht zijn gekomen, waren personen die tot de risicogroep behoorden. Als je daartoe behoort, moet je ook in September niet naar het stadion komen.

Maar jonge, gezonde mensen kunnen prima samen naar een voetbalwedstrijd kijken. En wellicht dat dit tot een stijging van het aantal besmettingen leidt, maar het minieme percentage daarvan wat uiteindelijk op IC's beland en aan dit virus onderdoor gaat moet door IC's te behappen zijn.

Daarnaast heeft men in de zorg ook ontzettend veel geleerd, over de wijze waarop patienten met COVID-19 behandeld moeten worden. Mede daardoor kan de zorg een eventuele stijging van patienten ook beter aan.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.301 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

advocaat azarkan baseer behoudend berghuis botteghin bozenik compact conthe diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen karsdorp kokcu krankzinnig linker linssen narsingh nieuwkoop renderen sinisterra teixeira toornstra twente vleugel