Transparent
Inloggen
Sluiten

'Eredivisie start op zaterdag 12 september, toppers zoveel mogelijk in tweede seizoenshelft'

23 juni 2020 09:49 - VI.nl
Foto: Pro Shots

"Eredivisie start op zaterdag 12 september, toppers zoveel mogelijk in tweede seizoenshelft"; image source: Pro Shots

Onder meet Voetbal International meldt dat de KNVB van plan is om de Eredivisie op zaterdag 12 september te laten beginnen. De voetbalbond heeft bij de clubs een speelkalender op tafel gelegd waarbij op die datum de eerste wedstrijd gepland zal staan. Tot en met woensdag 23 december zal worden doorgespeeld, waarna een korte winterstop volgt. Van 9 januari tot en met 16 mei zal de reguliere competitie verder afgewerkt worden in het nieuwe jaar.

De KNVB is bovendien voornemens om de publiekstrekkers pas later in het seizoen te plannen. Waar mogelijk worden de toppers pas in 2021 gespeeld, zodat de kans groter is dat daarbij publiek aanwezig kan zijn.

Het Algemeen Dagblad meldde eerder dat er tussen Kerst en Oud en Nieuw ook gespeeld zou worden, maar dat is in de huidige speelkalender niet opgenomen. Ook is er geen sprake van een bekerronde tegen amateurclubs voorafgaand aan het seizoen.

Meer op VI.nl


Tags

eredivisie knvb speelkalender bekerronde meet publiekstrekkers

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
De KNVB moet ook werken naar de beperkte vrijheid die ze hebben, goed dat ze toppers wat naar voren hebben geschoven, in de hoop dat er weer met publiek gespeeld mag worden.
+1/-0

 
4 maanden geleden
naar voren, of naar achteren?
+1/-0

4 maanden geleden
Dat wel natuurlijk. Maar we zijn toch afhankelijk van Pinoccio Rutte. Laten we het beste naar van hopen.
+2/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.301 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat azarkan baseer behoudend berghuis botteghin bozenik compact diemers diepgang dirkteur fer feyenoordopnummer geertruida haps jorgensen karsdorp kokcu krankzinnig linssen narsingh nieuwkoop senesi sinisterra spajic teixeira toornstra twente vleugel