Transparent
Inloggen
Sluiten

Cheick Touré vertrekt bij Feyenoord en tekent bij PSV

19 juni 2020 19:14 - PSV.nl
Foto: Pro Shots

Cheick Touré vertrekt bij Feyenoord en tekent bij PSV; image source: Pro Shots

Cheick Touré verlaat de jeugdopleiding van Feyenoord om bij PSV aan de slag te gaan. Dat melden de Eindhovenaren via de officiële kanalen. De 19-jarige aanvaller vertrekt transfervrij uit Rotterdam en zal met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen. Touré heeft in Eindhoven een contract voor twee seizoenen getekend.

Meer op PSV.nl
Tags

toure cheick jong

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Waarom kan een talent weer zo bij Feyenoord weglopen en naar een concurrent gaan?

Hoe zit het trouwens met jong Feyenoord in de voetbal pyramide?
+1/-0

 
4 jaar geleden
Talent? Met 19 jaar had hij zich allang in de picture moeten spelen. Kennelijk niet zo interessant voor Feyenoord anders was hij niet transfervrij geweest.
+2/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden (gewijzigd)
En daarom geeft psv hem wel een kans?

Knoester deden we geen moeite voor om te behouden en doet het nu prima bij Heracles.

Indrisse vonden we ook niet interessant genoeg om te behouden...

Zirkzee vonden we geheid ook niet interessant genoeg om te behouden?
Want deden niet alles om te voorkomen om hem naar Bayern Munchen te laten gaan.

En tal van andere voorbeelden van top talenten die we lieten gaan en het elders wel bleken te redden...
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Do your homework:
Zirkzee wilde perse zelf weg en ging bij heel veel clubs leuren en uiteindelijk mocht hij blijven bij Bayern
Knoester wilde door het bekende akkefietje ZELF weg.
Touré komt simpelweg te kort en heft geen top sport lichaam, want was de afgelopen jaren alleen maar geblesseerd. Je zet Feyenoord jeugd weg als MINKUKELS, sorry pik, maar dar ga ik niet in mee
+5/-0

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
4 jaar geleden
Afgelopen tijd heeft men bij de feyenoord jeugd gewoon aantoonbaar gefaald om getalenteerde jeugd aan de club te binden.

Bijna iedereen met een greintje talent ging onder het beleid van van Geel. EN naar mijns inziens hadden ze groot gelijk ook als je de verhalen van jari schuurman mag geloven over het jong feyenoord. Het is te schandalig voor woorden...

Mede doordat Feyenoord geen team had in de voetbal pyramide. Maar ook omdat van Geel niet in jeugd wou investeren en jeugd niet beloonde naar kwaliteiten. Ontstond er een enorme exodus van de beste talenten van Feyenoord.

Met als gevolg dat zo'n beetje alle jeugd weg liep.
Timber broers, chong, boogarde, ebecilio, rodney kongolo, zirkzee etc. etc.

Indrisse had ruzie met makaay. Dus je stelt een matige trainer die nu weg is boven een talent waar je miljoenen aan kan verdienen...

Verhaal over vincent jansen kennen we ook allemaal mocht weg bij Feyenoord. Verdiende az miljoenen aan. De roon mocht ook weg. maar blijkt uiteindelijk toch een zeer nuttige speler.

De broer van summerville wachtte knoester op na een ruzie tussen die 2 en summerville mag blijven... Belachelijk dat er geen grotere sanctie kwam! Behoorlijk onrechtvaardig geen wonder dat Knoester weg wou.

Het is het ene na het andere blunderende beleid daar op de jeugdopleiding. Gaat een talent weer niet weg om het 1 dan wel weer om het ander. Het is er gewoon een enorme puinhoop!
+1/-0

 
4 jaar geleden (gewijzigd)
Do your homework. Vincent Jansen wilde weg, omdat hij ene PELLE voor zich had en daardoor geen kansen kreeg!
Noa Lang sliep bij Feyenoord al in en 020 pyjama en Piroë wilde in de B1 en Feyenoord wilde hem eerst in de B2 laten spelen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Zirkzee? Was die 19 jr toen hij wegging bij Feyenoord? Je vergelijkt appels met peren.
+1/-0

 
4 jaar geleden
Nee 17 jaar en ik blijf achter mijn redenering staan. Wilde zelf weg, net zoals Noa Lng en Piroë (nu Jong PSV)
+1/-0

 
4 jaar geleden
In 2017 naar Bayern, was in dat jaar 16 geworden. Ergo, Feyenoord was machteloos.
+2/-0

 
4 jaar geleden
Hij wilde zelf niet blijven en heeft half Europa rond gereisd om ergens aan de bak te komen, totdat Bayern zei kom maar hier
+1/-0

 
4 jaar geleden
Uiteindelijk houd je (jeugd)spelers niet tegen die echt weg willen, maar op het moment dat ze vertrekken moet je wel kijken waar je zelf wellicht steken hebt laten vallen.

Zirkzee wilde zélf weg, maar pas nádat Feyenoord aangaf hem een jaar in de B2 te willen houden terwijl hij zelf bij de B1 wilde aansluiten. Jammer, maar als dat gebeurt en een speler maakt vervolgens zo'n ontwikkeling door kun je als opleiding ook kijken of je zélf iets niet goed ingeschat hebt.

Voor Touré geldt; die heeft bijna geen kansen gekregen bij Feyenoord. Contract wordt niet verlengd door de club, want waar houd je hem voor? Welk elftal? Bij PSV kan hij aansluiten bij Jong PSV, dat in de Eerste Divisie speelt. Voor Touré is dat een beter vooruitzicht dan Feyenoord hem kan bieden. Ik vind dat Feyenoord dáárin tekortschiet.

Hij is 19, dat is voor een (jeugd)speler relatief oud maar hij kan nog wel stappen maken. Stam speelde op die leeftijd nog bij de amateurs en van Nistelrooij bij FC Den Bosch. Dat hij al afgeschreven is, is onzin.
+1/-0

 
4 jaar geleden
We leiden middelmaat op en die slagen bij middelmaat, niet in de top.
+1/-0

4 jaar geleden
Gaarne wil ik hier op reageren.Toure,is nu de zoveelste speler die over stap naar Eindhoven.en wat mij het meeste stoort,dat hij stransfervrij de deur uit gaat.slapen wij bij Feyenoord,heeft Feyenoord aankomend seisoen geen jeugd ploeg die in de Keueken Kampioen speelt. word eindelijk toch wel een stijd.zo blijven we achter lopen.is die Speler in eindhoven beter geaccepteerd dan in Rotterdam.mag ik niet hard op zeggen,maar die kleur is toc goed geaccepteerd in ROTTERDAM,neem ik aan Feyenoord bestuur maneger. wakker worden hopelijk.Antwan.Veghel
+1/-0

 
4 jaar geleden
ach zie mijn eerdere reacties, komt gewoon zwaar tekort en heeft geen tosport lichaam ( alleen maar geblesseerd geweest)
+1/-0

 
4 jaar geleden
Dat Touré tekort komt vind ik een te voorbarige conclusie. Dat hij blessuregevoelig is kan ook komen door de ontwikkeling/groei die zijn lichaam doormaakt en de grotere weerstand die hij ondervindt bij de senioren. Daar kan hij 'overheen' groeien.

Wat mij vooral frappeert, is dat Touré nu bij PSV wel een kans krijgt en die club op dit moment haar opleiding beter voor elkaar heeft dan Feyenoord. Kijk maar naar wie daar doorbreekt en wat daar aan talent rondloopt. Als het klopt wat jij zegt (Touré komt tekort en heeft geen topsportlichaam) is het vreemd dat hij een stap vooruit maakt toch?

We willen het misschien niet zo zien, maar PSV is in dit opzicht Feyenoord voorbij gestreeft.
+1/-0

 
4 jaar geleden
ga weg man, na 4 jaar geen progressie, dan moet je afscheid nemen van elkaar. Feyenoord is een bedrijf geen bezigheidstherapie
+1/-0

 
4 jaar geleden
Begrijp me goed, ik ben het met je eens dat het logisch is dat van Touré afscheid genomen wordt. Maar niet vanwege de redenen die jij aandraagt en die louter aan zijn talent en fysiek toe te schrijven zijn.

Op dit moment kunnen PSV, AZ en Utrecht voor dit soort spelers een beter traject bieden, doordat zij elftallen in de Jupiler League hebben. Feyenoord heeft dat niet, en mede daardoor stokt de ontwikkeling van talenten die niet in één keer de stap van de jeugd naar het eerste kunnen maken.

Feyenoord neemt afscheid van Touré en dat is terecht want hij krijgt geen kansen en de vooruitzichten daarop zijn ook niet ideaal. Dat een PSV het vervolgens nog wel met Touré wil proberen, komt omdat zij met Jong PSV een 'ijzer in het vuur hebben' die bij Feyenoord ontbreekt.

Dat is een heel belangrijke les in deze situatie, en heeft ons al meer talenten gekost dan Touré alleen.
+1/-0

 
4 jaar geleden
ach daar komt komend jaar verandering.
+1/-0

3 jaar geleden
Zonde, Onder Gio veel kansen gekregen en was hij aantoonbaar goed.
Stam geen kans gehad. Had hem een jaar contract gegeven. Beter dan een Narsingh.
+1/-0

3 jaar geleden
Overigens vind ik van Feyenoord naar Jong-PSV geen stap vooruit.
+1/-0


Win met FeyenoordFeyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 30.262 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

acardipane atletico babalola beelen benita duitsland dumfries frankrijk frimpong geertruida girona hancko jbjerg koeman kuip liverpool madrid milan montevideo nederland oranje psg rodriguez simons slot sobat trauner veerman wieffer wijnaldum