Transparent
Inloggen
Sluiten

'Investeringsmaatschappijen willen renovatie van De Kuip'

15 juni 2020 12:46 - Dagblad 010
Foto: Pro Shots

"Investeringsmaatschappijen willen renovatie van De Kuip"; image source: Pro Shots

Als het aan de geïnteresseerde Amerikaanse investeerders ligt blijft Feyenoord voetballen in De Kuip. Dat meldt Dagblad 010 en wordt ook bevestigd door voetbalmarketier Chris Woerts. "Amerikanen gaan voor rendement en niet voor schuld. Zij hebben geen jaren nodig om studies te lezen", aldus Woerts. "Een nieuw stadion kost 440 miljoen, renovatie 200 miljoen. Met daarbij de wetenschap dat een groot deel van de fans daar het gelukkigst mee is, zijn ze gauw klaar."

De geïnteresseerde partijen zullen op korte termijn ook overleg gaan voeren met vastgoedmagnaat Aat van Herk. De Rotterdammer is ook voorstander van renovatie van De Kuip.

Feyenoord koerst af op een financiële injectie van honderden miljoenen. Het zou daarbij het liefst 49% van de aandelen af willen staan. 45% van de aandelen is nu nog echter in handen van de Vrienden van Feyenoord. Meer dan 49% wil de club niet afstaan aan investeerders. Drie van de vier Amerikaanse kandidaten zouden bereid zijn om hiermee akkoord te gaan, mits zijn economisch wel meer zeggenschap krijgen. "Want daar gaat het de Amerikanen meestal om in de praktijk. Niet om de baas te zijn van een club", zo geeft Woerts aan.

Meer op Dagblad 010


Tags

kuip renovatie woerts investeringsmaatschappijen aat economisch gelukkigst herk rotterdammer studies vastgoedmagnaat voetbalmarketier voorstander wetenschap zeggenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Idioot plan. Stink er niet in.
+2/-0

4 weken geleden
Dit is gewoon propagenda van ReddeKuip hoor. Puur aannames ook. De betreffende investeerder wordt notabene gequote in de Telegraaf, waar hij juist aangeeft dat hij dat nieuwe stadion enorm belangrijk vindt.

Dagblad010 is een schande voor de journalistiek en volledig geregeerd door ReddeKuip/StadionopZuid personen: Swart, Verveen, Van Holst, etc..
+3/-0

4 weken geleden
De eerste 2 reacties lezende bespeur ik negativiteit over het bericht dat de investeerders in de "oude" Kuip willen blijven.

Quote Chris Woerts. "Amerikanen gaan voor rendement en niet voor schuld ".

Dat is nou exact waar het bij investeerders om gaat.
+2/-0

4 weken geleden
Korte termijn politiek. Stilstaan is achteruitgaan. De "oude" Kuip gaat heel veel internationale wedstrijden missen. Zodra die Amerikanen te weinig geld genereren wordt de boel weer afgestoten. Interesseren zich geen moer om wat er met Feyenoord gebeurt.
+2/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
"Een nieuw stadion kost 440 miljoen en een renovatie 200 miljoen". Als je dat leest, dan weet je toch al dat dit renovatiepropaganda is? Beide getallen kloppen voor geen meter.
+1/-0

4 weken geleden
En zo blijft het circus maar ronddraaien.
Het lijkt er op, dat niemand de knoop, die
als maar groter wordt, durft door te hakken.
En wat internationale wedstrijden betreft,
De KNVB laat liever Oranje in de Arena spelen,
terwijl Oranje liever in de Kuip speelt omdat
in de Kuip veel meer sfeer is.
Maar blijkbaar zijn de bitterballen in de Arena beter, dan in de Kuip.
+1/-0

4 weken geleden
Feyenoord moet daar zich helemaal niet mee bezighouden.
Niets geen investeerders, die zijn alleen op je geld uit.

Heeft Feyenoord niet genoeg geleerd in de tijd dat het bijna over de kop ging en de vrienden van Feyenoord moest bijspringen.

Dit is typisch Feyenoord weer hoor, waar houden ze zich toch mee bezig, als het risico te groot is waar begin je dan aan, wat zitten daar voor mensen.
+1/-0

4 weken geleden
Geld moet verdiend worden met een goed beleid. Spelers opleiden en verkopen, zoals Ajax dat doet. Een goede technische staf, ook belangrijk. Buitenlandse investeerders buiten de deur houden.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen bacuna bazoer beek berghuis bestlander botteghin donald edirin feyenoordopnummer fosu geetruida hanegem hecke jong karsdorp kongolo leemans linssen mbuyamba mensah middelmaat narsingh nieuwkoop post rcv senesi socrates