Transparent
Inloggen
Sluiten

'Gesprekken over BeNeLiga worden weer hervat'

13 juni 2020 09:32 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

"Gesprekken over BeNeLiga worden weer hervat"; image source: Pro Shots

De gesprekken over de mogelijke komst van de BeNeLiga zullen komende weken weer worden hervat. Dat meldt de NOS, dat een werkdocument in handen heeft gekregen. Het streven van de nieuwe competitie wordt om te groeien naar de zesde plek op de UEFA coëfficiëntenlijst. België en Nederland bezetten nu respectievelijk de achtste en negende plaats, maar staan op grote achterstand van Rusland en Portugal. In het werkdocument wordt geschat dat er in totaal zeven Europese tickets zullen komen. België en Nederland hebben er momenteel beiden vijf.

Onderzoekers van Deloitte gaan er vanuit dat er een collectieve omzetstijging zal komen van 35 procent. Dit is afkomstig van tv-rechtenhouders en sponsors die vooralsnog niet geïnteresseerd zijn in Nederland en België. Alle clubs zullen zowel financieel als sportief mee profiteren. Topclubs spelen tot vijf keer meer topwedstrijden in de nieuwe competities. De vele topwedstrijden zullen voor volle stadions, internationale aandacht en meer uitdagingen voor talentvolle spelers zorgen.

Ook de 'kleinere' clubs kunnen profiteren van de BeNeLiga. Er wordt daarbij gedacht aan meerdere professionele competities waarin clubs het zullen opnemen tegen gelijkwaardige tegenstanders. Onder de BeNeLiga moeten enkele puur nationale competities komen waarin meer clubs kans maken op een titel.

Volgende week donderdag zullen alle profclubs in Nederland door de KNVB bijgepraat worden over het proces komende periode.

Meer op NOS.nl


Tags

beneliga nederland belgie werkdocument coefficientenlijst deloitte knvb nos omzetstijging onderzoekers portugal rechtenhouders rusland sponsors titel uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
iedere 2, 3 jaar komt dit idee weer naar boven. Hoeveel mensen die deel ochten nemen in commissies e.d. hebben hier hun zakken al mee gevuld? En maar facturen schrijven. Ik zie types als de graydonmanetjes voor me.
Graycultuur.
+1/-0

4 weken geleden
Ik blijf het een interessante mogelijkheid vinden om extra inkomsten te genereren en de positie van het Nederlandse voetbal en Nederlandse clubs binnen Europa sterker te maken.

Wel denk ik dat je voor een vorm moet gaan met regionale 'divisions/conferences' zoals de grote sportcompetities in Amerika, en een play-off fase waarin je de bovenste ploegen uiteindelijk voor de hoofdprijs spelen. Dan kun je als land je eigen ranglijst opmaken/bijhouden, terwijl je tijdens het reguliere seizoen extra (interessante) wedstrijden speelt tegen Belgische ploegen.
+1/-0


Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 25.343 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat arnesen bacuna bazoer beek berghuis bestlander botteghin donald edirin feyenoordopnummer fosu geetruida hanegem hecke jong karsdorp kongolo leemans linssen mbuyamba mensah middelmaat narsingh nieuwkoop post rcv senesi socrates