Transparent
Inloggen
Sluiten

'KNVB zet in op wedstrijden in volle stadions vanaf 1 januari 2021'

5 juni 2020 18:57 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"KNVB zet in op wedstrijden in volle stadions vanaf 1 januari 2021"; image source: Pro Shots

De Telegraaf meldt dat de KNVB samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie werkt aan een aantal stappen om weer te kunnen voetballen in volle stadions. In zeven fases moet het weer mogelijk zijn om met publiek op de tribune betaald voetbal te spelen. De voetbalbond zet daarbij in op 1 januari 2021, zo staat in het Deltaplan Betaald Voetbal dat vrijdag werd aangeboden aan Minister voor Medische Zorg en Sport Martin van Rijn.

De eerste fase brak al begin maart aan toen voetbal vanwege het Coronavirus niet meer mogelijk was. Sinds 28 april is fase twee in gegaan, beperkt trainen met inachtneming van de anderhalve meter regel. Vanaf 24 juni moet fase drie ingaan als de trainingen volledig worden hervat inclusief contact en fase vier volgt een maand later als er oefenwedstrijden tussen twee profclubs op het programma staan. In september zal met fase vijf gestart worden als de competitie weer begint zonder publiek. Fase zes is dan om gedeeltelijk publiek toe te staan bij de wedstrijden, waarna vanaf januari 2021 fase zeven begint: volledig publiek bij alle wedstrijden.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

knvb cooperatie coronavirus deltaplan eredivisie inachtneming minister rijn telegraaf zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Pfff.... Dat is echt nog ver weg hoor!
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kompas kraaij kroes minteh praag religie rvc slot stengs sugawara timber ueda vertekent wieffer willykment woerts yoda zerrouki