Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord bereikt akkoord met spelersgroep over tijdelijke salarisverlaging

26 mei 2020 14:06 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord bereikt akkoord met spelersgroep over tijdelijke salarisverlaging; image source: Pro Shots

Via de officiële website meldt Feyenoord het er een akkoord is bereikt met de spelersgroep over een tijdelijke salarisverlaging. Ook de technische staf en directie zullen komende maanden loon inleveren om zo de club financieel te kunnen helpen. Met de ondernemingsraad zijn gesprekken gaande over het beperken van personeelskosten van al het overige personeel.

Bij de invulling van de salariskorting zijn de uitgangspunten van het collectie akkoord van de FBO, VVCS, ProProf en CBV als vertrekpunt genomen. Echter is de onderste kortingstaffel gematigd en is er aan de bovenkant juist een trede toegevoegd. "Hierdoor worden de laagste salarissen net iets minder gekort, maar leveren werknemers met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen juist nog eens extra in", aldus algemeen directeur Mark Koevermans. "Zo dragen de sterkste schouders nog nadrukkelijker de zwaarste lasten. Zoals het hoort."

Aanvoerder Steven Berghuis geeft aan dat het voor de spelers vanaf het eerste moment al vast stond dat er een bijdrage geleverd zou worden. "De directie heeft ons helder uiteengezet hoe zwaar Feyenoord het op dit moment al heeft en komend seizoen nog krijgt. Voor de spelers was het niet meer dan logisch dat wij onze bijdrage zouden leveren om hier met elkaar doorheen te komen", zo geeft hij aan. "Dat willen we bovendien niet alleen doen door salaris in te leveren. We hebben aangegeven de komende tijd ook op andere manieren graag een steentje bij te dragen waar dat kan."

Meer op Feyenoord.nl




Tags

salarisverlaging beperken berghuis bovenkant cbv collectie fbo gekort gematigd koevermans kortingstaffel loon ondernemingsraad personeel personeelskosten proprof salariskorting steentje trede uiteengezet uitgangspunten vertrekpunt vvcs

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.427 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki