Transparent
Inloggen
Sluiten

'Stadion De Kuip in gesprek met gemeente Rotterdam over financiële hulp'

17 mei 2020 19:01 - RTV Rijnmond
Foto: Pro Shots

"Stadion De Kuip in gesprek met gemeente Rotterdam over financiële hulp"; image source: Pro Shots

De directie van Feyenoord-stadion De Kuip is in gesprek met de gemeente Rotterdam over financiële hulp. Dat geeft wethouder Arjan van Gils van Financiën aan tegenover RTV Rijnmond. "Wij hebben een gesprek waarin zij met redelijke open boeken zeggen: Het kan zo zijn dat we ergens in het najaar vast gaan lopen in een betalingsprobleem. Dan gaan we praten, zoals we dat ook met andere instellingen doen", aldus Van Gils. "Dan gaan we kijken wat voor maatwerk we kunnen leveren. Soms is dat een overbruggingskrediet en soms is het misschien een renteloze lening over een periode. Of soms is het, hey, misschien kunnen wij wel zorgen dat je geld kan verdienen. Doordat we opeens parkeerplekken huren of dingen organiseren, die in plaats komen, waardoor je inkomsten hebt."

De wethouder wil benadrukken dat de steunaanvraag voor het stadion is en niet voor de club zelf. "Er is geen steunaanvraag van de voetbalclub Feyenoord. Het gaat vanuit het stadion", zo geeft hij aan. "Zij komen mogelijk in een overbruggingsperiode geld te kort. Het stadion doet beroep op de regelingen die er al zijn. De KNVB is ook bezig met regelingen, maar dan voor de clubs."

Raadslid Dennis Tak van de PvdA laat weten dat hij en zijn partij problemen hebben met een lening aan het stadion. "Als de gemeente een lening geeft, dan wordt die achtergesteld bij die van Goldman Sachs. Dat is het domste wat we kunnen doen", zegt hij daarover. "Er gaat geen cent naar De Kuip, zonder dat er wordt afgeschreven op de huidige financiering."

Voor de ontwikkeling van Feyenoord City heeft Stadion Feijenoord een miljoenenlening afgesloten bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs. De Kuip geldt daarbij als onderpand. Indien het stadion de betalingsverplichtingen niet meer kan nakomen wil de BVO proberen om die schulden over te nemen en eigenaar van het stadion te worden.

Meer op RTV Rijnmond
Tags

kuip gemeente lening gils goldman regelingen sachs steunaanvraag achtergesteld beroep betalingsprobleem betalingsverplichtingen bvo cent domste eigenaar financiering hey instellingen knvb maatwerk miljoenenlening najaar nakomen onderpand overbruggingskrediet overbruggingsperiode parkeerplekken pvda raadslid renteloze rijnmond schulden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
Feyenoord E-zine

Meer dan 25.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane advocaat berghuis botje botteghin bozenik conditioneel diemers egmond ergo fer geertruida haller ham hanegem haps hassel jorgensen jorgenson kristensen kuijt linssen pratto ramesoe senesi spajic stopper toornstra wanprestatie west