Transparent
Inloggen
Sluiten

Cor Pot: 'Onvoorstelbaar wat Dick Advocaat heeft bereikt met Feyenoord'

22 april 2020 00:51 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Cor Pot: "Onvoorstelbaar wat Dick Advocaat heeft bereikt met Feyenoord"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Cor Pot aan dat het ongelooflijk is wat Dick Advocaat heeft gepresteerd met Feyenoord dit seizoen. "Het is zelfs onvoorstelbaar wat hij heeft bereikt met Feyenoord tot aan het stilleggen van competitie", aldus Pot. "Dick is altijd heel duidelijk, hij draait nergens omheen en is heel eerlijk naar de spelers toe. Dat gevoegd bij de energie die hij de spelers geeft, zorgde ervoor dat er al heel snel iets moois ontstond. Die gasten gingen er opeens voor, knokten voor elkaar en dat was waanzinnig voor de trainers en het publiek om te zien."

Pot wil daarbij wel benadrukken dat hij regelmatig in de clinch ligt met Advocaat. "Spelers of mensen om ons heen kunnen helemaal niet begrijpen dat we fanatiek tegen elkaar ingaan", zo geeft hij aan. "Ze noemen ons Geer en Goor als we zo in discussie gaan. Maar Dick blijft natuurlijk altijd de baas."

Volgens de assistent-trainer is het onterecht dat Advocaat steeds een etiket krijgt dat hij niet met jeugd kan werken. "Dick kijkt naar de kwaliteiten van spelers, niet naar hun leeftijd", zegt hij daarover. "Kijk, er moeten geen tien spelers van 20 jaar in de basis staan. Er moet wel een hiërarchie zijn in de ploeg. Maar hij is wel zo slim om spelers op te stellen die echt goed genoeg zijn."




Tags

advocaat onvoorstelbaar clinch etiket fanatiek geer goor knokten stilleggen telegraaf

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.149 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg