Transparent
Inloggen
Sluiten

'Feyenoord meldt zich aan voor nieuwe Onder 21 competitie'

21 april 2020 09:15 - AD.nl
Foto: Pro Shots

"Feyenoord meldt zich aan voor nieuwe Onder 21 competitie"; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich aangemeld voor de nieuwe Onder 21-competitie van de KNVB. Die competitie zal de huidige beloftencompetitie gaan vervangen. Tot nu toe hebben 23 van de 34 profclubs in Nederland zich aangemeld voor die competitie. Zes clubs hebben geen interesse omdat zij al deelnemen aan de huidige voetbalpiramide, terwijl vijf clubs zich nog niet hebben ingeschreven. Volgens het AD zal de nieuwe competitie bestaan uit vier afdelingen van acht clubs die zowel in het najaar als voorjaar een hele competitie afwerkt. De indelingen worden gemaakt op basis van de standen van afgelopen seizoen van het beloftenteam en Onder 19-team.

Meer op AD.nl




Tags

aangemeld beloftencompetitie beloftenteam indelingen knvb najaar nederland voetbalpiramide voorjaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden (gewijzigd)
De enige topclub zonder 'Jong'-elftal in de voetbalpyramide. Feyenoord heeft daardoor een achterstand opgelopen, en die achterstand wordt almaar groter. En groter.

Met betrekking tot de jeugd en jonge spelers die afgelopen jaren zijn doorgebroken in de Eredivisie; vrijwel allemaal hebben zij in de Eerste Divisie gespeeld met een 'Jong'-elftal, daar ervaring opgedaan en onder druk/weerstand leren spelen. De stap naar de hoofdmacht is voor hen allemaal kleiner gebleken, en nu laten ze het zien.

Wat hebben we PSV uitgelachen om hun jeugdopleiding, wat was AZ naar de klote geholpen door het geld van Scheringa. En Ajax; die kochten alles wat los en vast zat en daardoor konden er onmogelijk jeugdspelers doorbreken. Nou, het blijkt. Feyenoord is in dit opzicht van de absolute top verworden tot het lachertje binnen het Nederlandse jeugdvoetbal. We zijn op vrijwel alle fronten ingehaald en de achterstand is in veel opzichten eigenlijk al onoverbrugbaar.

Inschrijven voor de nieuwe beloftencompetitie; leuk hoor. Maar je lost er NIETS mee op.
+2/-0

 
3 jaar geleden
Ik kan het hier jammer genoeg alleen maar volledig mee eens zijn
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.152 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg